More

  Toppserien: Tidlig tittelkamp

  Det var bred enighet om at Vålerenga og Rosenborg var lagene som skulle kjempe om tittelen i Toppserien denne sesongen, mens regjerende mester Brann på de fleste tabelltips var en outsider. Og så langt har tipsene truffet bra.

  Brann er i bakleksa, men Rosenborg og Vålerenga har levert som forventet. Trønderne står med ett tap fra sine første 10 kamper, mens hovedstadsdamene er ubeseiret fra sine første elleve. Også i målprotokollen skiller disse to seg klart ut.

  Helgens hjemmelag har scoret formidable 35 mål, mens Rosenborg bare har tillatt tre baklengsmål. Det er bare en snau måned siden tetlagene møttes til kamp i Trondheim, og også da holdt Rosenborg nullen.

  Gjennombruddet

  Toppserien: Tidlig Tittelkamp Olaug Tvedten Toppserien,Vålerenga
  Servitør: Olaug Tvedten (Th) Er Seriens Beste Servitør, Mens Karina Sævik Er Toppscoreren

  Karina Sævik har vært sist på 10 av Vålerengas 35 scoringer, og topper med dette toppscorerlista foran Anna Aahjem, som har scoret spinnville 9 av Lyns totalt 12 mål denne sesongen.

  I poengligaen er det imidlertid ingen av de to som når opp til Olaug Tvedten. 22-åringen ankom Vålerenga fra Avaldsnes i 2021, og har allerede vunnet cupgull med begge de nevnte klubbene. Det endelige gjennombruddet har imidlertid kommet denne sesongen. Fra midtbaneposisjon har Tvedten allerede nå akkumulert 14 målpoeng, med 5 scoringer og 9 målgivende pasninger. Rosenborg er herved advart.

  Viktig bunnoppgjør

  Det er ikke bare i toppen av tabellen det skal kjempes om potensielt avgjørende poeng denne helgen. Åsane og Avaldsnes skal nemlig ut i en god, gammeldags sekspoenger.  Det er bare tre uker siden lagenes forrige innbyrdes, og Avaldsnes ble da sendt hjem som slakt med 1-5-tap. Og John Arne Riises utvalgte har så utvilsomt defensive utfordringer. Søndag endte det med 0-6-tap mot Rosenborg, og elleve baklengs fra to kampet hører naturligvis intet steds hjemme.

  Toppserien: Tidlig Tittelkamp Nina Vestbostad Asane Toppserien,Vålerenga
  Bunnoppgjør: Nina Vestbøstad Og Åsane Skal Opp Mot Avaldsnes

  Åsane har så langt bare slått Avaldsnes og tabelljumbo Arna-Bjørnar, men dette er da også lagene man må slå om man skal kunne overleve i Toppserien. Åsane tapte sine tre første kamper mot Avaldsnes med totalt 3-14, men momentet har skiftet. Siste to er begge vunnet av Åsane, og lagene bytter plass på tabellen om oransjetrøyene tar ull pott også lørdag. Åsane blir da også en av de utvalgte spill fra helgens runde i Toppserien.

  Tegn et digitalt abonnement på Norges eneste sport- og spillavis, få første måned gratis!

  Oddstips, Toppserien

  FAVORITTEN:

  Vålerenga – Rosenborg

  TIPS:

  H til 2,05 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Avaldsnes – Åsane

  TIPS:

  B til 2,45 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen