More

  FA cup-finale: United – City

  Bare én gang har en engelsk klubb i løpet av én og samme sesong hentet pokalen i Premier League, FA cup og Champions League. Manchester United maktet bragden i 1999, og de røde har denne helgen mulighet til å forhindre at naboen fra den himmelblå delen av byen gjentar bedriften.

  -Manchester United er eneste engelske klubb som har klart trippelen, og slik vil vi det fortsatt skal være. Å stoppe City fra å gjenta bragden er viktig for oss, sier Marcus Rashford til engelsk presse før finalen på Wembley.

  Rashford har vært Uniteds toppscorer denne sesongen, og en viktig bidragsyter til at klubben kan ende opp med to titler og topp 4. Spilleren selv mener uansett at han har stort forbedringspotensial.

  -Jeg er fornøyd med sesongen, men både kunne og burde scoret flere mål. Det er forbedringspotensial, og neste sesong vil bli bedre, sier 25-åringen.

  Mer i vente

  Manchester United vant ligacupfinalen, er fremme i FA-cupfinale og sikret seg retur til Champions League gjennom å bli nummer 3 i Premier League. En mer en godkjent debutsesong for Erik ten Hag, og fansen tør nå drømme om at man neste sesong skal være tilbake som seriøs tittelutfordrer. Det er liten tvil om hvor skoen trykker. Rashfords scoringer er nevnt, men han har vært i overkant alene om å bidra offensivt denne sesongen.

  Lizandro Martinez og Casimiro har vært formidable forsterkninger i forsvar og på midtbane, og i løpet av sommeren må det hentes også offensive forsterkninger. En Harry Kane eller Victor Osimhen kan gjøre den helt store forskjellen, mens stadig flere mener man også må få på plass en keeper som kan måle seg med finalemotstanderens sisteskanse.

  Fa Cup-Finale: United - City David De Gea Fa Cup
  Fa Cup-Finale: United - City 3

  Både spillere og fans føler nok nå uansett at man nærmer seg kapable til å kunne kjempe om en første ligatittel på ti år.

  -Vi har større ambisjoner enn topp 4. Vi ønsker å stadig utvikle oss, og neste steg bør så definitivt å ende topp 2. Det endelige målet er naturligvis å klatre helt til topps, men først og fremst skal vi søke forbedring og utvikling, sier nederlenderen til engelsk presse.

  Første oppgave nå er uansett å spenne ben på Citys trippeldrøm.

  Nær perfekt

  En tredje strake Premier League-tittel er i boks, mens det nå venter finaler i både FA-cup og Champions League. Erling Braut Haaland har endt som tidenes mestscorende i løpet av en og samme Premier League-sesong, mens han også har blitt kåret til sesongens spiller, samtidig som Pep Guardiola har blitt kåret til sesongens manager. 

  Premier League: Erling Braut Haaland, Manchester City
  Fa Cup-Finale: United - City 4

  Nær perfekt, og sesongens to siste kamper avgjør om sesongen blir historisk bra. City har snublet i siste hinder tidligere, men Peps menn blir klare forhåndsfavoritter i begge de kommende finalene. Viktigst er naturligvis møtet med Inter i Istanbul, og den kommende Champions League-finalen er hva som gjør lørdagens Wembley-batalje ekstra åpen.

  Usikre ess

  City tapte sin siste Premier League-kamp, men Pep Guardiola stilte da heller ikke med sin beste ellever. Faktisk ganske langt derifra. Haaland, Bernardo Silva, Rodri, Stones og Gundogan var av dem som ble sittende på benken i 0-1-tapet mot Brentford, mens spillere som Kevin De Bruyne, Jack Grealish, Ruben Dias og Manu Akanji ikke engang var med til London.  Og City-bossen kan ikke garantere at han stiller med sine aller beste heller på Wembley.

  -Spillerne som ikke var i aksjon var regelrett utslitte, og trengte en pause. Vi kan heller ikke garantere at de blir klare til lørdag, men vi håper. Treningen denne uken blir ikke lange eller utmattende. Nå gjelder det først og fremst å samle overskudd før de to finalene, sier Guardiola som også har bekreftet at han i mål vil ha Stefan Ortega fremfor Ederson.

  United har selv garanterte fravær i finalen. Lisandro Martinez, Anthony Martial, Marcel Sabitzer og Antony er alle ute av finalen.

  Overlegen FA cup-statistikk

  Manchester City er forholdsvis klar favoritt før lørdagens FA cup-finale. De himmelblå har den klart beste spillerstallen og formen har vært formidabel frem til nederlaget i den betydningsløse kampen mot Brentford – da man altså stilte med sine nest beste. Statistikken taler også for City-seier. Tre av siste fire innbyrdes har endt med minimum tomålsseier til Peps menn. United vant imidlertid forrige møte, da det endte 2-1 til de røde djevlene på Old Trafford i midten av januar. Den seieren kan være gull verdt å ta med seg til Wembley lørdag.

  De begge Manchester-klubbene søker revansj i FA-cupen. City vant sin forrige finale i 2019, mens United sist gikk til topps tilbake i 2016. Totalt sett er det bare Arsenal (14) som har vunnet flere finaler enn Manchester United – som denne helgen gis muligheten til å løfte sin 13. pokal i denne turneringen i sin 21. finale.

  Manchester City bli i så måte smågutter, med totalt seks FA cup-triumfer innkassert. Med himmelblå seier lørdag vil City passere Newcastle og Blackburn Rovers på adelskalenderen, og stå liket med Aston villas syv pokaler. Veien frem til årets finale har gått som kniv i varmt smør for City, som står med 17-0 i målscore fra sine første fem kamper.

  FA cup: Veien til Wembley:

  Manchester United

  Tredje runde: Everton 3-1

  Fjerde runde: Reading 3-1

  Femte runde: West Ham 3-1

  Kvartfinale: Fulham 3-1

  Semifinale: Brighton 0-0 (7-6, straffer)

  Manchester City

  Tredje runde: Chelsea 4-0

  Fjerde runde: Arsenal 1-0

  Femte runde: Bristol City 3-0

  Kvartfinale: Burnley 6-0

  Semifinale: Sheffield United 3-0

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen