More

  Toppserien: Vålerenga – Stabæk

  Det ble en amputert første serierunde i Toppserien, da vinteren kort tid før avspark gjorde et midlertidig comeback.

  Favorittseier

  Tre av fem kamper gikk som planlagt, og i Trondheim endte det med oppskriftsmessig hjemmeseier til et revansjesugent Rosenborg. Trønderne ble forrige sesong fratatt ett poeng for brudd på finansreglene, og dette poenget var hva som til slutt gjorde forskjellen i kampen om tittelen. Revansjerte seg ved å vinne cupen, men det er seriemesterskapet man lengter som mest etter. Om man er i stand til å ta revansj denne sesongen stiller mange seg tvilende til, når man har mistet nøkkelspillere (Jøsendal, Olsvik og Joramo), samtidig som man fortsatt ikke har fått på plass en ny trener etter at Steinar Lein rakk seg i januar.

  Toppserien
  Toppserien: Emilie Nautnes, Rosenborg

  Mot Arna/Bjørnar i helgen var det uansett ingen tvil. Debutant Rebecka Holum gjorde 1-0 etter bare et kvarters spill, før Sara Hørte før pause stanget inn både 2- og 3-0. Gjestene kom noe mer med i kampen etter pause, men uten å kunne true Rosenborgs seier.

  Brann slet mot LSK, igjen

  Brann spurtet godt, men var til slutt aldri i nærheten av å blande seg inn i medaljekampen i Toppserien forrige sesong. LSK gikk litt under radaren, men var altså til slutt bare fire poeng fra tittelen. Romerikingene gikk ubeseiret fra forrige sesongs siste 13 kamper, og har ambisjoner om å være med helt inn også denne sesongen. Og det til tross for at Andre Bergdølmo (som forrige sesong ble kåret til årets trener i Toppserien) har en svært forandret spillerstall å forholde seg til.

  Toppserien
  Toppserien: Emilie Woldvik, Lsk

  Lørdag beviste kanariene at de har et lag som nok kan utfordre også denne gang. Statistikken fra innbyrdes kamper mot Brann viser nå seks strake uten tap, etter lørdagens tv-sendte 4-2-seier i LSK-hallen. Hjemmelaget imponerte, mens Brann fikk en tung generalprøve før kvartfinalen i Champions League mot Barcelona.

  Tap, men optimisme, etter comebacket

  Kolbotn er tilbake i Toppserien, og de har spillerstallen intakt etter det fortjente opprykket. Comebacket skulle hatt avspark lørdag, men dette satte snøfallet en stopp for. Banemannskap og frivillige jobbet imidlertid hardt gjennom natt til søndag, og søndag var det duket for kamp på Grorud. Røa var motstander, og Geir Nordbys utvalgte er det som alltid stor spenning rundt. Rødtrøyene beviste forrige sesong at de på en god dag kan ta poeng fra absolutt alle, men også at de mangler stabilitet.

  Toppserien
  Toppserien: Cassandra Bogere, Røa

  Søndag endte det med 4-2-seier etter hat trick i målgivende pasninger fra Cassandra Bogere, men Kolbotn vant altså sjansestatistikken og kunne fort fått med seg poeng.

  Vålerenga – Stabæk

  Intility Arena, mandag 19.00 på TV2 Play
  Odds fra Norsk Tipping: 1,20 – 5,80 – 10,50

  Toppserien: Vålerenga – Stabæk Janni Thomsen Valerenga Toppserien
  Vålerenga – Stabæk: Janni Thomsen, Vålerenga

  Ingibjörg Sigurdardottir, Runa Lillegård, Malin Sunde, Guro Pettersen, Laura Guldbjerg Pedersen og Klara Sporsem er alle borte fra Vålerenga-laget som forrige sesong gikk hele veien i Toppserien, men det er hentet gode erstattere. Da spesielt i Tuva Espås (Røa) og Emma Stølen Godø (Lillestrøm). Har satt seg som mål å være med i tittelkampen også denne sesongen, og er da også av oddsfavorittene. Statistikken fra innbyrdes møter mot Stabæk viser syv strake seirer, noe som gjenspeiles i oddsen Norsk Tipping byr på før avspark.

  Toppserien: Vålerenga – Stabæk Mathilde Kruse Madsen Stabaek Toppserien
  Vålerenga – Stabæk: Mathilde Kruse Madsen, Stabæk

  Jan Jönsson er Stabæk-legende etter i 2008 å ha ledet herrelaget til Eliteserie-tittel, og når er altså svensken tilbake på Nadderud for å lede kvinnelaget. Petter Belsvik ledet forrige sesong bæringene til 5.plass, men det neste steget er tungt å ta – når Vålerenga, Rosenborg, LSK og Brann er lagene som i så fall må passeres. Trenerens datter, Zara, har reist til Djurgården, men for øvrig er det en spilletropp som ikke er så ulik den vi fikk se i Toppserien forrige sesong.

  Toppserien. 1.runde

  Rosenborg – Arna-Bjørnar 3-0

  Åsane – Lyn 1-1

  LSK – Brann 4-2

  Kolbotn – Røa 2-4

  Vålerenga – Stabæk (mandag)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen