More

  Topp- og bunnoppgjør i Premier League

  Superonsdag unnagjort, og «ligafinalen» mellom Manchester City og Arsenal ble aldri spennende. Det var klasseforskjell på lagene, og de himmelblå har nå Premier League-tittelen i lomma. Chelsea tapte samtidig sin femte kamp av fem mulige under ledelse av Frank Lampard, mens Nottingham Forest tok tre uvurderlige poeng da Brighton ble slått 3-1 på City Ground. Liverpool tok full pott borte mot West Ham, og opprettholder da sitt lille håp om å knipe plass i topp 4. Mye kan bli avgjort i kveld, når det er både topp- og bunnoppgjør i Premier League, og Newcastle og Manchester United er av dem som skal i aksjon.

  Alle kveldens tre kamper kan få avgjørende effekt på både topp- og bunnstrid.

  Everton – Newcastle
  Goodison
  Torsdag 20.45

  Det blir en helsvett sesongavslutning for Everton som nå har fem ligakamper på rad uten seier. Lørdag endte det målløst borte mot Crystal Palace og dermed ligger laget igjen under nedrykksstreken. I den kampen ble Mason Holgate utvist ti minutter før slutt. To poeng skiller opp til Leicester og fornyet kontrakt. 0-1-tap i det omvendte møtet 19. oktober, 1-0-seier i tilsvarende oppgjør forrige sesong, da Alex Iwobi ble matchvinner i niende overtidsminutt. I bare én av 16 hjemmekamper har Everton scoret mer enn ett mål denne sesongen. Abdoulaye Doucoure er tilbake etter tre kampers karantene, mens Amadou Onana returnerer fra skade. Holgate soner for sitt røde kort i helgen.

  Fem av Newcastles seks siste ligakamper har endt med over 2,5 scoringer. Skikkelig målfest hjemme mot Tottenham søndag. Der gikk laget ut i hundre og ledet utrolig nok 5-0 før 1. omgangen var halvspilt. Man fikk dermed umiddelbar revansje for 0-3-tapet for formlaget Aston Villa i den siste bortekampen og det ser nå meget lyst ut med tanke på Champions League-spill neste sesong. Seks poeng skiller ned til Tottenham og 5. plassen og man har én kamp mindre spilt. Allan Saint-Maximin, Emil Krafth og Ryan Fraser er ute, mens Fabian Schär er usikker. Newcastle er bare fem poeng fra egen poengrekord i Premier League.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 4,80

  H: 3,65

  B: 1,70

  Southampton – Bournemouth
  St. Mary’s
  Torsdag 20.45

  Southampton ligger fortsatt sist på tabellen og har nå syv ligakamper på rad uten seier. Det skiller dermed seks poeng opp til sikker plass. Fredag holdt laget på å slå til med et sjokk av de sjeldne med 3-1-ledelse to minutter før slutt borte mot tabelleder Arsenal, men det endte med poengdeling. Dermed har man sluppet inn minst to mål i fem av de seks siste ligakampene. 1-0-seier i det omvendte møtet 19. oktober, 1-2-1 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Kun ti poeng plukket på eget gress, klar minst i divisjonen. Che Adams returnerer fra skade, men Mohamed Salisu, Juan Larios og Tino Livramento er fortsatt ute.

  Bournemouth hadde imponert stort med fire seirer på seks ligakamper, men hjemme mot West Ham søndag gikk det skikkelig galt med 0-4-smell. Der kom laget under med to mål allerede før kvarteret var spilt. Med en luke på fire poeng ned til streken ser det fortsatt lyst ut med tanke på fornyet kontrakt, men det trengs noen poeng til før man kan føle seg helt sikre. To strake ettmålsseirer på fremmed gress. Jack Stephens er på lån fra nettopp Southampton, og får derfor ikke spille kveldens kamp. Hamed Traore, Junior Stanislas og Ryan Fredericks er skadet.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,25

  H: 3,35

  B: 3,05

  Tottenham – Manchester United
  Tottenham Hotspur Stadium
  Torsdag 21.15

  Tottenham fremstår knapt som et fotballag om dagen og virker å ha totalt rotet bort noen muligheter til Champions League-spill neste sesong. Mot Newcastle søndag valgte midlertidig ansatte manager Cristian Stellini å forsøke et firemannsforsvar for første gang siden januar 2022. Etter 21 minutter lå laget under 0-5 og målvakt Hugo Lloris kom ikke engang ut til 2. omgangen. Stellini fikk reisepass dagen derpå, og Ryan Mason er nå nestemann i rekka. 0-2-tap i det omvendte møtet 19. oktober, 0-1-3 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Yves Bissouma, Rodrigo Bentancur og Ryan Sessegnon er skadet, mens Hugo Lloris er usikker.

  Manchester United med stygg smell mot Sevilla i midtuken da europacupeventyret endte, men slo tilbake søndag med å sikre seg en plass i FA-cupfinalen etter straffesparkkonkurranse mot Brighton. Det ble 120 underholdene minutter selv om det endte målløst. I ligaen har gjestene holdt nullen i seks av de åtte siste kampene og de fem siste har alle endt med under 2,5 scoringer. Ubeseiret fra sesongens syv første midtukekamper i Premier League. Lisandro Martinez og Donny van de Beek er ute for sesongen, mens det spøker også for Raphael Varane. Bruno Fernandes er usikker til kveldens kamp.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,75

  H: 3,55

  B: 2,35

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen