More

  The Championship: Leicester – Coventry

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det er i overkant vanlig å sette lagene som har kommet ned fra Premier League som umiddelbare favoritter til å ende øverst, og ta seg tilbake til eliten på første forsøk. I Leicesters tilfelle føles det helt naturlig.

  Vel har man mistet profiler som James Maddison, Harvey Barnes og Youri Tielemans, mens man også rykket ned fra Premier League av en årsak. 22 tap fra 38 kamper forteller med klarspråk at det trengtes en avkjøling og omorganisering på King Power Stadium. Og den har de tatt. De tre nevnte profilene og noen til er borte, men ellers er bærebjelkene i stallen intakt.

  Timothy Castagne, Wout Faes, James Justin, Harry Souttar, Kiernan Dewsbury-Hall, Wilfred Ndidi, Boubakary Soumaré, Dennis Praet, Patson Daka og Jamie Vardy er eksempler på spillere som står ut fra mengden på dette nivået. Og dette da i tillegg til nyankomne spillere som Conor Coady, Harry Winks, Stephy Mavididi og sisteskansen Mads Hermansen.

  Kasey Mcateer, Leicester
  Inn I Varmen: Kasey Mcateer, Her Fra Forrige Sesongs Låneopphold I Wimbledon, Forventes Å Få Tillit I Leicester

  Sist, men ikke minst, dukes det med stor sannsynlighet for at også Kasey McAteer skal få spille i Leicester-drakt den kommende sesong. Midtbanespilleren fikk to minutter Premier League-fotball i desember 2021, men har siden spilt ball på lån i lavere divisjoner. 21-åringen har overbevist stort i sesongoppkjøringen, og antas å bli involvert fra start den kommende sesongen.

  Les også: Ny nedtur for QPR, da Watford steg til topps

  Nødvendig keeperbytte

  At Leicester ikke bare selger ukritisk unna, men også bruker pengene fra salg på ungt og nytt er forfriskende og beroligende for Foxes-fansen. Ikke minst var det viktig å få på plass en ny sisteskanse. Det ble dansk også denne gang, men Mads Hermansen ankommer med gode skussmål fra danskene.

  Transfers, Mads Hermansen, Leicester
  Ny Danske Leicester Har Ett Viktig Krav Når De Henter Keeper: Han Må Være Dansk.

  At den tidligere Brøndby-keeperen blir førstevalg føles svært sikkert, da Danny Ward og Daniel Iversen føles som opplagte bidragsytere til at det gikk galt i Premier League forrige sesong. Av de 68 baklengsmålene var det i overkant mange som skyldtes lusent keeperspill. At Hermansen denne ble gitt draktnummer 30, mens Danny Ward – som ikke har spilt ett minutt i sesongoppkjøringen – ble gitt nummer 1, får oss ikke til å forandre mening.

  Les også: Wrexham og Notts County utklasset i comebacket

  Nytt på nytt, også på sidelinjen

  Like naturlig som å bytte keeper var det å få på plass en ny permanent manager. Kan hende skulle man aldri kvittet seg med Brendan Rodgers, i alle fall ikke når Dean Smith var påtenkt redningsmann.

  43-årige Enzo Maresca er forholdsvis fersk i rollen som ansvarlig manager, med et mislykket forsøk på å lede Parma tilbake til Serie A som eneste vitnesbyrd. Maresca vendte imidlertid tilbake til England etter å ha fått sparken i Parma, og som en av flere assistenter i Manchester City må man kunne si italieneren har gått den rette skolen. Med fersk treårskontrakt på lomma gjør han nå nytt forsøk på å stå på egne ben, og som i Parma er det bare opprykk som er godt nok. Alt annet vil med stor sikkerhet bety at treårskontrakten avsluttes før tiden. Slik virker nå engang reglene å være i denne divisjonen.

  Leicester er Tipsbladets opprykksfavoritt numero uno, men sesongens første motstander har definitivt ambisjoner om selv å kjempe om tittelen.

  Skyfri himmel i Coventry

  Vi ville vært i villrede vi nostalgikere, om vi ble bedt om å velge et favorittlag i play off-finalen i mai. Luton søkte sin første tur til toppdivisjonen på 31 år og en aller første Premier League-sesong, mens vi jo bare syntes synd på Coventry-fansen og hva de har måttet tåle av nedturer siden nedrykket fra Premier League i 2001.

  Leicester - Coventry
  Nostalgisk: Coventry-Fansen Har Endelig Fått Noe Å Glede Seg Over Igjen

  At Luton ble stående igjen med seieren i en underholdende og særs spennende Wembley-finale var gøy, mens også den tapende finalisten kan se lyst på fremtiden. Det er tross alt ikke så lenge siden de var minutter unna å bli slettet fra fotballkartet.

  Langvarig nedtur

  Sesongen 2004-2005 var Coventrys siste på Highfield Road. Tiden etter dette er fylt med nedturer for FA-cupmesteren fra 1987, og i desember 2007 holdt det på å gå helt galt. Sesongen 2007-2008 begynte på beste mulige vis, da The Sky Blues sto med ti av tolv mulige poeng fra første fire ligarunder. Iain Dowie ble kåret til månedens manager for august, og at det ikke ble en eneste seier i påfølgende måned var heller ingen krise – da det nå heller var fokus på klubbens finanser.

  I oktober valgte både klubbens daglige leder og fungerende styreformann å tre til side, før man ble ilagt overgangsnekt grunnet manglende betaling for et tidligere spillerkjøp. I november sto et nytt selskap klare til å handle aksjene i klubben, men overtakelsen gikk ikke som planlagt. Mindre enn én time før deadline og påfølgende konkurs gikk imidlertid papirene igjennom, og Coventry City var reddet for denne gang.

  Siden da har The Sky Blues både måtte spille fjerdedivisjonsfotball og gjennomføre tre hele sesonger uten egen hjemmebane, men alt blir altså bare bagateller sammenliknet med desemberkvelden hvor alt nær hadde smuldret opp.

  Sky Blue

  Mark Robins skal ha mye av ansvaret for de gode tidene som nå råder i Coventry City. Den tidligere angrepsspilleren, med en fortid i klubber som Manchester United, Norwich, Leicester og Rotherham, har vært manager i klubben ved to anledninger. Første opphold varte bare én sesong, da han i 2013 ble hentet til Huddersfield.

  Robins, som var en avgjørende brikke da Alex Ferguson vant sin første tittel med United, vendte imidlertid tilbake til de himmelblå i 2017 – og siden da har han tatt klubben fra nivå 4 til detaljer unna Premier League-retur som ville gitt egen statue. Coventry må imidlertid først få seg et nytt eget stadium hvor de kan plassere den. Og dette er en oppgave klubbens nye eier jobber hardt med.

  Mark Robins, Coventry
  I Tykt Og Tynt: Mark Robins Er Coventrys Stabilisator

  Den lokale forretningsmannen Doug King kjøpte i januar 85 % av aksjene i Coventry City, og han la også bud på Ricoh/CBS Stadium. Klubben ble hans, men tidligere Newcastle-eier Mike Ashley kom han i forkjøpet i kampen om stadionet. King og Coventry drømmer om noe eget, men inntil videre har man i alle fall skaffet seg ro gjennom femårig leieavtale av CBS Arena.

  Optimisme

  Manager Mark Robins går til sesongen med optimisme, til tross for at storstjernen Victor Gyökores nå er solgt. Deler av de 20 pundmillionene man fikk for svensken er brukt i juli, og de virker å være brukt godt. Ellis Simms viste forrige sesong takter både på lån i Sunderland, og for Everton i Premier League.

  Simms er en av totalt åtte sommerkjøp, og den niende ble denne uken den amerikanske angriperen Haji Wright, som spilte for USA i forrige VM – og scoret 15 mål i tyrkisk toppdivisjon forrige sesong. 7,7 millioner pund ble brukt på angriperen, og mer penger har Coventry aldri brukt på et spillerkjøp.

  The Championship: Leicester - Coventry Gustavo Hamer 1 Leicester,Coventry
  Viktig Brikke. Ettertraktede Gustavo Hamer Er En Særs Viktig Brikke I The Sky Blues

  Coventry har ambisjoner om å kjempe i toppen også denne sesongen, og en nøkkel til opprykkskamp er at man beholder Gustavo Hamer. Den brasilfødte nederlenderen har bare ett år igjen av kontrakten med Coventry, og er ønsket av Premier League-klubber. Coventry er en klubb som lever av å skape talenter for videresalg, og det spørs vel om man tar seg råd til å miste ham gratis neste sommer. Kanskje bidrar kjøpet av den nederlandske angriperen Milan van Ewijk til at landsmannen ønsker å skrive ny kontrakt? Sky Blues-fansen tillater seg å drømme om nettopp det

  Coady på sidelinjen for Leicester

  Leicester gikk på en smell da de forrige uke røk 0-4 i oppkjøringskamp mot Liverpool, mens Coventry i sin sesongoppkjøring har spilt seg i form mot lag lengre ned i ligasystemet. The Sky Blues ankommer da også ligastarten ubeseiret.

  Hjemmelaget må klare seg uten sin skadede nykommer Conor Coady, og mest sannsynlig stiller da The Foxes med Callum Doyle og Harry Souttar i midtforsvaret, med Jannik Vestergaard som et alternativ. Også veteranangriper Jamie Vardy er usikker, etter å ha fått kjenning med en skade i sesongoppkjøringen.

  Coventry har ingen skadeproblemer, men søndagens kamp kommer trolig i overkant tidlig for rekordkjøpet Haji Wright. Til Coventry-fansens store lettelse har det ikke tikket inn nye bud på Gustavo Hamer, og 26-åringen antas å starte kampen på King Power Stadium. Nykommere som Ellis Simms, Brad Collins, Bobby Thomas, Joel Latibeaudiere, Jay Dasilva og Tatsuhiro Sakamoto står også klare til å bidra.

  Leicester – Coventry
  Søndag 13.00
  King Power Stadium

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,55

  U: 3,95

  B: 4,70

  Oddstips:

  Vel er Leicester vår opprykksfavoritt, men dette er av sesongens tøffeste kamper og H-odds på 1,55 får stå urørt. Da er 3,95 for poengdeling et langt mer spennende alternativ.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen