More

  The Championship: Himmelblått tips

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det dukes for dobbelrunde i The Championship, og med denne unnagjort gjenstår bare 14 spilleomganger før fasiten er klar. Lenge før den tid vil med stor sannsynlighet Leicester City ha bekreftet sin umiddelbare retur til Premier League. The Foxes har vunnet 23 av sine første 27 kamper, og de få nedturene også Leicester har hatt – har aldri vart særlig lenge. Etter forrige helgs 5-0-seier borte mot Stoke skiller det spinnville tolv poeng ned til Leeds, som er nærmeste lag utenfor direkte opprykksplass.

  Nærmest, men ikke veldig nært, ligger Southampton. Russell Martins utvalgte har nå gått enda mer spinnville 24 strake kamper uten tap, og i tillegg til direkte opprykksplass har The Saints også sikret seg billett til 5. runde i FA-cupen. Det har også tabelltreer Leeds, Coventry, Leicester og Blackburn. For sistnevnte er imidlertid cupavansementet det eneste man har å glede seg over akkurat nå.

  Ni utfordrere, minst

  Den gjenværende spenningen i tet dreier seg nå om hvilke lag som karrer til seg de to ledige play off-plassene bak den suverene kvartetten i tet. Dette er ikke enkelt å spå nå. Cardiff har flere lag foran- enn bak seg på Championship-tabellen, men likevel skiller det for waliserne bare usle fem poeng frem til 6. plassen. Selv Bristol City og Plymouth, henholdsvis nummer 14 og 15 på tabellen, har under ti poeng frem til plass i sluttspillet. Det er altså minst ni klubber som fortsatt kan ha godt håp om å nå frem i tide.

  Utsikt til blå himmel

  Championship-Runden
  Championship-Runden

  Etter ti strake uten tap, måtte Coventry forrige helg gi tapt på besøk hos Norwich. Kun ett poeng fra siste to kamper førte også til at man ble vippet ned fra play off-plass, men denne helgen skal man kunne slå tilbake. Skadene på Jamie Allen og Ben Sheaf bekymrer manager Mark Robins, men et Millwall-lag som har tatt usle ett poeng fra siste fire kamper skal være overkommelig. Oddsen på hjemmelaget på CBS Arena er godkjent, og de himmelblå får tillit.

  Town må slå tilbake

  Championship
  Championship-Runden: Ipswich Er Inne I Bølgedal, Men Kan Fortsatt Ikke Avskrives

  Tung periode for Ipswich som ikke bare er vippet ned fra direkte opprykksplass av Southampton, men også er passert av Leeds. På besøk hos Preston North End lørdag var man under med 0-2 før ti minutter spilt, og til pause sto det 3-0 til hjemmelaget på Deepdale. Langspurten ga to reduseringer, men nærmere poeng kom man ikke. Kun én av siste åtte er vunnet, og nå må trenden snus. West Bromwich er selv på opprykksjakt, men The Baggies har sin styrke hjemme foran egne fans på The Hawthorns – der de i november også slo Ipswich med 2-0. På Portman Road skal det være gode muligheter for revansj, og vi prøver H-en til to ganger pengene.

  Championship-tipsene

  FAVORITTEN:
  Coventry – Millwall
  TIPS
  H til 1,70 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:
  Ipswich – West Brom
  TIPS
  B til 2,00 i odds hos Norsk Tipping

  Championship-runden

  Sheffield Wed – Birmingham 2-0

  The Championship
  Ny Spenning: Barry Bannan Og Wednesday Vant Fredagens Sekspoenger Mot Birmingham

  Ipswich – West Brom

  Tung periode for Ipswich som ikke bare er vippet ned fra direkte opprykksplass av Southampton, men også er passert av Leeds. På besøk hos Preston North End lørdag var man under med 0-2 før ti minutter spilt, og til pause sto det 3-0 til hjemmelaget på Deepdale. Langspurten ga to reduseringer, men nærmere poeng kom man ikke. Kun én av siste åtte er vunnet. WBA har hele elleve poeng frem til 4.plassen, men er samtidig best av de nest beste. Andi Weimann ble lørdag sen matchvinner i lokaloppgjøret mot Birmingham, og poeng fra seks av siste ni kamper gjør at det fortsatt er stø kurs mot play off for Carlos Corberan og hans menn.

  Blackburn – Stoke

  Championship
  Nedtur: John Eustace Får Ansvar For Å Lede Et Skakkjørt Rovers Til Ny Kontrakt

  Blackburn røk lørdag 1-2 i bunnoppgjøret hjemme mot Queens Park Rangers, og Jon Dahl Tomassons utvalgte har dermed bare sanket to poeng fra siste 24 mulige. Har falt som en stein på tabellen siden desember, og har nå bare fem poengs forsprang til nærmeste lag under streken. Den danske manageren har strengt budsjett å forholde seg til, etter at laget forrige sesong bare var målforskjellen unna play off. Stoke har bare vunnet 2 av sine siste16 ligakamper, og er for alvor innblandet i nedrykksstrid etter at det lørdag endte med stygt 0-5-tap hjemme mot ligaleder Leicester. Nederlaget var son forventet, men fem baklengs kan koste dyrt i bunnstriden.

  Cardiff – Preston

  Cardiff er å finne på nedre tabellhalvdel men har likevel bare fem poeng frem til 5. plassens om gir play off. Strake tap mot Leeds og Plymouth, før Josh Bowler på elegant vis ble matchvinner da Watford ble slått 1-0 på Craven Cottage. Optimisme å spore også blant fansen, når Aaron Ramsey etter fire måneders skadefravær lørdag var tilbake i troppen. Hentet i januar også inn fem nykommere. Preston vant seks av sesongens første syv, men bare fem av de påfølgende 22. Oppturen kom imidlertid lørdag, da man gikk til pause med 3-0-ledelse og med nød og neppe holdt hele veien inn til tre poeng mot opprykksjagende Ipswich.

  Hull – Swansea

  Championship-Runden
  Championship-Runden: Hull-Fansen Har Realistiske Drømmer Om Opprykk

  Jaden Philogene returnerte fra skade, og feiret comebacket etter to måneder på sidelinja ved å bli matchvinner da Hull slo Millwall 1-0. Dette var tigrenes andre strake 1-0-seier, og de seks poengene betyr at Hull er inn på play off-plass før helgens runde. Liam Roseniors menn har også gode muligheter til å bli liggende i topp 6, når de i neste tre har motstandere fra nedre halvdel. Swansea ble forrige helg første lag som har tapt hjemme mot Plymouth i The Championship denne sesongen, i det som var tredje strake nederlag. Siden tidlig desember har waliserne bare vunnet én kamp. Styrket stallen med tre midtbanespillere i januarvinduet, men de er nå alle involvert i nedrykksstrid.

  Leeds – Rotherham

  Championship
  Championship-Runden: Leeds Er Å Sporet Av Direkte Opprykk, Men Tetkampen Er Jevn

  Patrick Bamford scorer igjen mål, og da er Leeds igjen å regne med. Syv av åtte kamper i 2024 er vunnet, noe som gir best statistikk av alle lag i de fire øverste divisjonene. Fem strake trepoengere i The Championship betyr at det før helgens runde bare skiller ett poeng frem til direkte opprykksplass, mens det i FA-cupens femte runde venter kamp mot Chelsea på Stamford Bridge. Rotherham har vunnet 3 av 29 kamper og har tolv poeng frem til trygg plass over streken. Imponerte da det ble poeng mot Middlesbrough, men var sjanseløse hjemme mot Southampton forrige helg. Var under med 0-2 til pause, og skal være glade for at Saints-spillerne da sa seg fornøyd.

  Middlesbrough – Bristol City

  Det begynner å spøke for Middlesbrough mål om plass i play off. Det er ikke mer enn fire poeng frem, men det er flust med lag som må passeres og Boro sliter for øyeblikket tungt med å avgjøre kamper til egen fordel. Hadde mest av både ball og avslutninger mot både tabelljumbo Rotherham og Sunderland, men begge oppgjørene endte 1-1. Bristol City sliter med uttellingen, etter tre strake poengdelinger. Ny nedtur onsdag, da man lenge spilte ball i hatt med Nottingham Forest i omkampen i FA-cupen. Endte opp med å tape straffesparkkonkurransen, etter at Nakhi Wells og Matty James i ekstraomgangene hadde misbrukt kjempesjanser.

  QPR – Norwich

  Championship
  Championship-Runden: Qpr Skaffet Seg Livbøye Da De Forrige Helg Slo Blackburn På Ewood Park. Nå Venter Hjemmekamp Mot Norwich

  Håpet om ny Championship-kontrakt lever for Queens Park Rangers, etter syv poeng fra siste ni mulige. Poengene fra siste tre kamper er også hentet mot utfordrere i nedrykksstriden, som da Blackburn forrige helg ble slått 2-1 på bortebane. Styrket troppen i januar, og Wolves-lånet Joe Hodge presenterte seg med avgjørende scoring etter å ha kommet på som innbytter på Ewood Park. Norwich har vunnet tre av sine siste fire, og er da for alvor tilbake i opprykksstriden. Havnet under mot Coventry forrige helg, men vakre scoringer av Josh Sargent og Borja Sainz snudde til seier for hjemmelaget på Carrow Road. Det skiller nå bare ett poeng frem til 6.plassen.

  Southampton – Huddersfield

  Championship-Runden
  Championship-Runden: Jan Bednarek Og Southampton Nekter Å Tape

  Southampton har en spennende vårsesong foran seg. 3-0-seieren mot Watford betyr 24 strake kamper uten tap, og Liverpool på Anfield i femte runde av FA-cupen. Blir ikke favoritter der, men så er da også retur til Premier League det desidert viktigste for både spillere, trenere og fans. Og The Saints er da også store favoritter til å nå sitt mål. Syv av siste åtte Championship-kamper er vunnet, og forrige nederlag kom tilbake i september. Etter fire scoringer i løpet av tolv minutter, sikret Huddersfield seg tre uvurderlige poeng i bunnoppgjøret mot Sheffield Wednesday forrige helg. Er nå ubeseiret fra siste fire, og da lever håpet om ny Championship-kontrakt.

  Sunderland – Plymouth

  Sunderland var nest best, men fikk likevel med seg det ene poenget mot Middlesbrough forrige helg. Det skiller bare ett poeng frem til plass i play off, men samtidig er det hele ni lag som er involvert i kampen om 5. og 6. plass. Er helt avhengige av at Jack Clarke holder seg skadefri, da dette er laget klart viktigste offensive trussel. Plymouth har flott hjemmeform å takke for at de holder nedrykksstriden på armlengdes avstand, men forrige helg kom endelig også sesongens første borteseier. Morgan Whittaker og sisteskanse Conor Hazard var nøklene til at Ian Foster er ubeseiret fra sine første fem kamper som Plymouth Argyle-boss.

  Watford – Leicester

  The Championship
  Grunn Til Jubel: Leicester Topper Championship-Tabellen, Og Forventes Å Gjøre Umiddelbart Comeback I Premier League

  Watford taper terreng i kampen om plass i play off, og da mye takket være ussel hjemmeform. Lørdag gikk det galt da Cardiff vant 1-0 og tok med seg alle tre poeng fra Vicarage Road, og The Hornets har nå bare vunnet 5 av 15 hjemme foran egne fans. På fremmed gress er det samtidig bare den suverene tetkvartetten som har plukket flere poeng. Forlot i midtuka FA-cupen, etter fortjent tap mot Southampton. Kan noen stoppe Leicesters umiddelbare retur til Premier League? Neppe. Holdt lekestue da Stoke forrige helg ble slått 5-0 på Britannia, og har da før helgens runde elleve poeng ned til nærmeste utfordrer, og tolv til Leeds utenfor direkte opprykksplass.

  Coventry – Millwall

  Etter ti strake uten tap, måtte Coventry forrige helg gi tapt på besøk hos Norwich. Kun ett poeng fra siste to Championship-kamper førte også til at man ble vippet ned fra play off-plass. Slo Wednesday i omkampen i FA-cupen, og har kvartfinale i sikte når det nå venter hjemmekamp mot askeladden Maidstone United i femte runde. Skader på Jamie Allen og Ben Sheaf bekymrer manager Mark Robins. Millwall måtte forrige helg tåle 0-1-tap mot Hull, og står nå med totalt ett innspilt poeng fra siste fire kamper. Kan ende opp i nedrykksstrid om ikke trenden snus, men ender sannsynligvis opp som middelhavsfarer – sesongen etter at de bare var ett poeng fra play off.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen