More

  Suksess!

  Det ble en atskillig mer spennende innspurt på Premier League-sesongen enn hva det virket å bli i januar. Manchester City tronet ubesværet i tet, og virket å skulle cruise inn til sin fjerde tittel på fem sesonger. På siste spilledag havnet imidlertid de himmelblå under med 0-2 hjemme mot Villa, og det trengtes tre scoringer på fem minutter for å unngå at pokalen heller havnet i Liverpool. Pep & Co styrte til slutt seieren i land – som de fleste hadde tippet på forhånd.
  Les også; Vi har kåret årets opp- og nedturer, samt sesongens lag
  Nok en gang ble det uansett et oppgjør mellom to klubber. Ingen over, ingen ved siden – og ingen heller i nærheten av duoen. Chelsea var tippet å denne sesongen skulle blande seg inn i kampen om tittel, mens flere også hadde tro på at Manchester United skulle kunne bli en utfordrer. Tuchels Chelsea var imidlertid en skygge av seg selv, og kjøpet av Romelu Lukaku ble aldri den «manglende brikken i puslespillet» på Stamford Bridge. Manchester United var aldri i nærheten, og endte til slutt med målforskjell på null, og færre poeng enn noen gang tidligere i Premier League. Det sto i stedet mellom erkerivalene Tottenham og Arsenal om 4.plassen og plass i Champions League. Martin Ødegaard og The Gunners hadde lenge alt i egne hender, men Artetas unge og lovende spillergruppe sluknet og måtte se Antonio Contes utvalgte ta den viktige topp 4.plassen.
  SuperLeeds overlevde
  Norwich og Watford ble, som forventet, et enkelt bytte da de atter en gang skulle måle krefter med mer etablerte Premier League-lag. At Leeds og Everton også skulle havne i gjørma var en større overraskelse. Leeds gjorde forrige sesong et imponerende comeback i eliten, men Marcelo Bielsas valg om ikke å styrke en tynn og skadeplaget spillerstall hadde nær kostet klubben plassen i gjeveste divisjon. Bielsa og Leeds skilte etter hvert lag, men etterfølger Jesse Marsch gjorde ikke mye annerledes enn sin forgjenger. Spillestilen var fortsatt like naiv, og spesielt forsvarsspillet var hasardiøst. Noen fullgod erstatter for en stadig skadeplaget Patrick Bamford fantes heller ikke, og det var bare med nød og neppe Yorkshire-heltene overlevde.
  Situasjonen i Leeds var ikke veldig ulik den i Everton. Managerskiftet førte til uro, og Frank Lampard var ingen umiddelbar suksess. Også her gikk klubbens toppscorer og største offensive uromoment skadet det meste av sesongen, før han dukket opp da det gjaldt som mest. Calvert-Lewin reddet plassen da han rett før slutt stanget inn 3-2 mot Palace i sesongens siste hjemmekamp. Dermed var det Burnley som til slutt måtte ta den tunge veien ned. Sean Dyche er borte, og den økonomiske situasjonen er alt annet en god på Turf Moor. Den kan fort ta tid før The Clarets er tilbake i eliten.
  Godkjent tabelltips
  Ni Tips-skribenter leverte i fjor sommer inn sine tabelltips, og det var ikke enighet om alt. Langt derifra. Spesielt Brighton og Manchester United var det harde diskusjoner rundt. Undertegnede hadde Brighton helt oppe på 9. plass, mens Thomas, Axel og Danijel trodde på 13. plass. Samtidig ble de tippet på nedrykk av både Øyvind, Dag og Tor! Brighton endte naturligvis som nummer ni!
  United ble av én journalist tippet å skulle vinne Premier League. Vi skal for hans skyld holde navnet anonymt, men de som sitter med Premier League-spesialen fra i fjor sommer kan jo bla seg tilbake…
  Dette tipset bidro uansett til at vi endte opp med United på 4.plass, noe som jo slett ikke holdt stikk. Vi hadde imidlertid topp 3 i riktig rekkefølge, mens vi også traff med hvilke lag som skulle rykke ned. Sesongens positive overraskelser var nok uansett Brentford og Crystal Palace. The Bees sluknet etter en flott sesonginnledning, men fikk nytt liv etter Christian Eriksens fenomenale comeback. Palace så ikke bra ut da de sent i juli ansatte Patrick Vieira og på rekordtid måtte stable sammen et nytt lag etter atskillige avganger fra etablerte spillere. Vieira gjorde imidlertid manns jobb, og flere spillere fikk sitt gjennombrudd under franskmannens kyndige lederskap.
  Skotske tilstander
  Tottenham jubler for Champions League-plass, Arsenal bygger et spennende lag, Manchester United håper på en ny vår under atter en ny manager, mens Chelsea fortsatt mener de bare mangler den rette brikken på topp. Storklubber som Everton og Leeds jubler for ny kontrakt, mens Newcastle-fansen mener oljepenger er hva som skal til for å utfordre.
  Sannheten er at de alle er hav unna de to beste.
  Manchester City har de fire siste sesongen hentet hjem 358 poeng. Liverpool står med 357. Ett usselt poeng skiller de to, og dette er altså de nærmeste utfordrerne:
  Chelsea 279
  United: 264
  Tottenham: 263
  Arsenal: 256
  Chelsea er altså nærmeste utfordrer, 79 poeng bak, mens det skiller henholdsvis 94 og 95 til United og Tottenham. Dette forspranget lar seg neppe innhente i en fei, og det er nå altså skotske tilstander i engelsk Premier League.
  Gledelige tv-nyheter
  Etter ni år takker TV2 for seg som leverandør av Premier League på norsk tv. Det var tungt da Canal + og trekløveret Dag Solheim, Kenneth Fredheim og Øyvind Johannessen takket for seg, men liten tvil om at TV2 har videreført og videreutviklet produktet på aller beste måte.  Vi har alle våre favoritter både hva gjelder kommentatorer, eksperter og studioankere, men for egen del innrømmer jeg å spesielt ville savne folk som Jan-Henrik Børslid, Øyvind Alsaker, Brede Hangeland og Petter Myhre.
  Viasat skal uansett hoppe etter Wirkola, og det gjenstår å se om det fortsatt er mulig å ta steg fremover. For oss med spesiell interesse for engelsk ball er det uansett svært gledelig at alt av engelsk ball nå blir samlet på én og samme plattform. Viaplay overtar Premier League, men beholder samtidig rettighetene til The Championship, FA- og ligacup. 
  Så gjenstår bare å se hva inngangsbilletten koster, og hvilket kommentator-lag de stiller til avspark.
  Spesiell sesong i vente
  Vi gleder oss uansett til ny sesong, og det gjør slett intet at det denne sesongen sparkes i gang allerede første helgen i august – én uke tidligere enn tilfellet var i fjor.
  Denne gang tas det imidlertid pause allerede etter 16 spilte runder, da det for første gang i historien skal spilles vinter-VM i fotball. Valget av både VMs tidspunkt og spesielt arrangør er naturligvis en eneste stor skam, og at den fører til pause i Premier League-spillet er bare en bagatell.
  Pausen varer fra andre uken i november frem til Boxing Day – som heldigvis spilles som normalt. Det blir med andre ord jul i år, igjen.
  Først av alt skal det imidlertid kjøpes og selges. Overgangsvinduet åpner offisielt 10.juni, mens Haaland og andre internasjonale stjerner blir offisielle fra 1.juli. Mellom de datoene slippes også terminlista (16.juni) for kommende sesong, og vårt tips er at alle lag også denne sesongen skal møtes både på hjemme- og bortebane.
  Vi i Tipsbladet vil i kjent stil bokføre samtlige overganger inn- og ut av de fire øverste divisjonene, mens vi også gir deg terminliste så fort denne ligger klar.
  Tipsbladets tabelltips, sommeren 2021:

  Fasiten, våren 2022

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen