More

  Stockport og Carlisle til Wembley

  Stockport og Carlisle dro det lengste strået i dagens to jevne League Two-semifinaler.

  Salford og Bradford hadde overtaket etter første semifinale med hver sin 1-0 seier, men de fikk begge trøbbel i dagens returoppgjør.

  Stockport senket Salford på straffer

  De første 45 på Edgeley Park var triste og trauste frem til Paddy Madden stanget ballen i tverrliggeren og ned på en Salford-fot på streken etter 47 minutter. Det var kanskje et tegn på at County ville finne ut av ting de siste 45, men frem til det var det full kontroll for de gjestende Salford.

  Det så slik ut i andreomgang også, men etter 68 minutter tok Edgeley Park fyr. Isaac Olaofe ruvet høyest på innlegget fra Ryan Rydel og dermed var lagene like langt. Det ble til slutt ekstraomganger og det var der det virkelige dramaet tok til.

  Salford fikk en drømmescoring etter 112 spilte minutter da Stevie Mallan banket til fra distanse, men bare to minutter senere fikk Stockport det man kaller scrappie goal når Jack Stretton fikk rotet ballen over linjen. Med 2-2 sammenlagt ble det dermed klart for straffesparkkonkurranse.

  Den ble ensidig, for Salford misset tre av fire straffer, og med Stockport sine tre fulltreffere på fire forsøk er det County som kunne juble for en billett til Wembley og en mulighet for sitt andre opprykk på rad.

  Stockport Og Carlisle Til Finalen.
  Øyeblikket Stockport County-Spillerne Innser At Wembley Er Et Faktum

  Carlisle vs Bradford ble også dramatisk

  Med 0-1 fra første kamp måtte Carlisle gå i strupen på Bradford, og om de gjorde. Allerede etter 25 minutter var hjemmelaget i føringen når John-Kymani Gordon satte en retur i mål. Hjemmelaget styrte det meste de første 45 og Owen Moxon var sær nære å gi Carlisle 2-0 på en volley få minutter senere, men skuddet fra 16-meteren ble blokkert.

  15 401 tilskuere fant turen til Prunton Park denne ettermiddagen i det som ble en ny play off-rekord. De fikk se en jevn andreomgang som ebbet ut med 1-0 og dermed måtte det ekstraomganger til. Der tok Carlisle ledelsen i dobbeltoppgjøret når Callum Guy banket inn 2-0 på en godt slått corner fra Moxon. Andre ekstraomgang var derimot så vidt i gang når Bradford fikk sitt første mål for kvelden. Scott Banks rundlurte hele Carlisle og dro seg vakkert innover langs linjen før han serverte ringreven Matt Derbyshire som enkelt kunne springe inn 2-1 og 2-2 sammenlagt.

  Men vi var ikke ferdige her. Straffekonkurranse ble det ikke i dette oppgjøret. Til det var Owen Moxon sin strøkne høyrefot for god. Han fikk tid og rom til å slå et nydelig innlegg, og denne gangen var det Benjamin Barclay som kunne sette 3-1 fremfor elleville Carlisle-fans.

  Hardt press til tross fra Mark Hughes sine menn, de må bli i League Two minst en sesong til. Carlisle og Paul Simpson kan igjen lede Carlisle til opprykk når de om en uke møter Stockport County i finalen. To lag som for bare tre uker siden spilte en fantastisk fotballkamp mot hverandre. Kan vi håpe på reprise?

  Stockport og Carlisle

  Finalen mellom Stockport og Carlisle blir spilt søndag 28 mai klokken 14.30.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen