More

  Status i League One før mandagsrunden

  Dobbeltrunde denne helgen og vi tar en kikk på status før siste halvdel spilles. Nå drar det seg til i League One også.

  En begivenhetsrik langfredag i League One førte til at et lag tok et langt steg mot opprykk og to lag falt av i kampen om direkte opprykk. For Portsmouth er det nå ingen som kan stoppe opprykket. Fredagens råsterke 3-1 seier borte mot Wycombe gjør at de har hele elleve poeng ned til tredjeplassen med seks kamper igjen. Det holder derfor i massevis med tre seiere på de seks siste kampene for et Pompey-lag som bare har tapt fire kamper denne sesongen. Er det rart denne gjengen koser seg?

  Direkte opprykk

  Pompey har som nevnt en hel fot i The Championship etter fredagens 3-1 seier. Tomålsscorer Colby Bishop og co kan ta et enda lengre steg om de vinner storkampen som først går tirsdag kveld. Da tar nemlig nærmeste nabo på tabellen i League One, Derby County, turen til Fratton Park. De på sin side tok en 1-0 seier hjemme mot Blackpool på fredag etter et glimrende mål av Ebou Adams.

  Siden Bolton bare tok et poeng i sitt målløse oppgjør borte mot Stevenage har Derby nå seks poeng ned til tredjeplasserte Bolton med en kamp mer spilt. Om de taper mot Pompey og Bolton vinner sitt hjemmeoppgjør mot Reading vil luken være halvert før Bolton skal spille sin kamp til gode. Det er derfor mye på spill for de to lagene, og akkurat nå er det litt vanskelig å spå selv om Derby har førersetet.

  For Barnsley og Peterborough var det takk og farvel til direkte opprykk. Sjokktap for begge hjemme mot henholdsvis Cambridge (0-2) og Carlisle (1-3) gjør at veien opp virker alt for lang. Spikeren i kista kan komme allerede mandag med bortetur til Leyton Orient for The Posh, mens Barnsley skal til Burton.

  Play off

  Peterborough og Barnsley har allerede sikret seg to av plassene i tillegg til et av Derby/Bolton. Den sjette og siste står mellom Lincoln, Oxford United, Stevenage og Blackpool. Lincoln tok turen opp på sjetteplass langfredag etter deres 1-0 seier (se overtidsscoringen her nede) over Leyton Orient samtidig som Oxford United gav fra seg to poeng i sluttfasen av borteoppgjøret mot Shrewsbury.

  Stevenage klarte bare 0-0 mot Bolton og Blackpool tapte 0-1 mot Derby. Lincoln skal ut mot Carlisle og Oxford United tar imot Fleetwood. To lag som også trenger poeng. Stevenage skal ut i tøff bortekamp mot Charlton og Blackpool tar imot Wycombe. Det kan derfor fort bli endringer blant de fire lagene i løpet av mandags ettermiddag.

  Nedrykk

  Carlisle er fortapte, men 3-1 borte mot Peterborough var virkelig et tegn på hva det laget kan få til i en fremtid som til tross for nedrykk fra League One (snart) er lys. Fleetwood ser også fortapte ut etter at de tapte bunnkampen hjemme mot Cheltenham 1-2. Nest sisteplass og seks poeng opp til trygg grunn gjør at det ser vanskelig ut før de skal ut mot Oxford United.

  Cheltenham har derimot stort håp. Bare to poeng opp til Burton over streken og hele to kamper til gode. Derfor var stemningen stor når Aidan Keena sikret tre poeng langfredag med sin første scoring på 327 dager. Nå venter hjemmekamp mot Exeter med stort håp om tre poeng.

  Port Vale så fortapte ut men 2-0 hjemme mot Bristol Rovers langfredag sikret deres andre trepoenger på rad. Plutselig var de bare poenget bak trygg plass der også de har en kamp til gode på Burton.

  Burton tok et poeng borte mot Burton og sammen med Cambridge sin sjokkseier over Barnsley gjør det til at de holder seg så vidt over streken. Det er likevel to viktige hjemmekamper som venter denne mandagen med Barnsley og Wigan som venter. Med tap her og om Port Vale (borte mot Northampton) eller Cheltenham vinner så vil vi ha nytt lag under streken.

  Reading tok en viktig seier hjemme mot Northampton takket være Kelvin Ehibhatiomhan og har dermed seks poeng ned til Port Vale. Men en seier borte mot Bolton hadde ikke vært å forakte for nervøse Reading.

  Kampene i League One mandag og tirsdag

  • Blackpool – Wycombe
  • Bolton – Reading
  • Bristol Rovers – Shrewsbury
  • Burton – Barnsley
  • Cambridge United – Wigan
  • Carlisle – Lincoln City
  • Charlton – Stevenage
  • Cheltenham – Exeter
  • Leyton Orient – Peterborough
  • Northampton – Port Vale
  • Oxford United – Fleetwood
  • Portsmouth – Derby County (spilles tirsdag og går på Vsport 1 fra kl 21.00)

  Spilltips

  Flere fristende spill i League One denne runden. Vår favoritt er uten tvil Cheltenham til 2,05 hos Norsk Tipping hjemme mot Exeter. Charlton til høye 2,55 hjemme mot Stevenage får oss også til å sette en slant på Nathan Jones sine menn.

  Vår luring kommer derimot i det lille lokaloppgjøret mellom Leyton Orient og Peterborough. Gjestenes tap langfredag gjør at Leyton Orient til 2,75 spilles.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen