More

  Status i England: Hvem rykker opp og hvem rykker ned?

  En ny helg i England er unnagjort, og for flere av ligaene nærmer det seg avslutningen med stormskritt. Vi tar en rask status og ser hva som faktisk er igjen å spille for.

  Her er status på de fem øverste ligaene i England

  Premier League

  Manchester City, Arsenal og Liverpool kjemper alle om tittelen, mens Aston Villa og Tottenham plutselig fant ut at det kanskje kan være lurt å unngå femteplassen som Tottenham akkurat nå innehar.

  Sheffield United er så og si nede i The Championship etter deres braktap hjemme mot tabellnabo Burnley lørdag. Sistnevnte har på sin side et ørlite håp nå og skal sammen med Luton og Nottingham Forest kjempe om den siste ledige plassen. Trolig nærmer Everton seg ny kontrakt etter at de slo Nottingham Forest søndag ettermiddag.

  Championship

  Sheffield Wednesday Og Plymouth Kan Begge Rykke Ned Fra The Championship
  Ryktene Om Wednesdays Død Er Strekt Overdrevet

  Leicester tok tre verdifulle poeng lørdag i den knepne og noe heldige seieren over WBA. Southampton spilte seg egentlig rekordraskt ut av kampen om direkte opprykk da Cardiff snudde deres 1-0 ledelse til seier samme dag. Med 43 kamper spilt for alle de fire lagene er det Leicester på 91 og Ipswich på 89 som har plassene som gir direkte opprykk før Leeds på 87 og Southampton på 84 følger.

  De to siste plassene som gir play off ser ut til å gå til WBA og Norwich. Vi gir en ørliten sjanse til Hull og Coventry, men det skal mye til.

  I bunnen er Rotherham allerede klare for League One. Med to kamper igjen å spille for alle i bunnen er det nå Huddersfield og Birmingham som er under streken med henholdsvis 44 og 46 poeng. Søndagens viktige kamp på Ewood Park fikk de 7000 tilreisende Sheffield Wednesday-fans se laget snu 0-1 til 3-1 og dermed er uglene over nedrykksstreken for første gang denne sesongen. De, med sine 47 poeng har et poeng ned til Birmingham. Plymouth på 48 og Blackburn på 49 er også fortsatt i faresonen.

  League One

  Pompey Er Vinner Av League One
  Pompey Er Vinner Av League One

  Portsmouth er ligamestere og endelig klare for The Championship. Kampen om den siste plassen som gir direkte opprykk er det fortsatt noe spenning. Både Bolton og Derby vant sine kamper lørdag og dermed trenger bare Derby et poeng i siste kamp, hjemme mot Carlisle. Det skal derfor veldig mye til om ikke The Rams går direkte opp til Championship etter to sesonger nede på nivå tre.

  Da må Bolton igjen ut i play off der de får følge med Peterborough. Før siste serierunde er det stor kamp om de to siste plassene. Barnsley på 75 og Lincoln på 74 er nå inne, men Oxford United på dårligere målforskjell enn Lincoln og Blackpool poenget bak lusker. Her kan fortsatt alt skje.

  Lørdag ettermiddag ble to nye lag bekreftet klare for League Two. For nå er det klart at Carlisle får følge av Port Vale og Fleetwood ned. Burton sin livsviktige seier hjemme mot Reading gjør at de nå også har fem poengs luke ned til Cheltenham under streken. Cheltenham har derimot en hengekamp og kan med full pott sikre seg seks poeng på sine to siste og med det berge plassen om Burton taper sin siste kamp.

  League Two

  Elliot Lee Herjer I League Two For Wrexham
  Elliot Lee, Wrexham

  Stockport er ligamester og rykker direkte opp sammen med Wrexham og Mansfield. Dette har vært klart en god uke og har allerede startet jakten på forsterkninger. Milton Keynes er sikret play off, men de tre resterende plassene er fortsatt usikre. Crewe på 70 har en god mulighet, men viser begredelig form. Barrow kastet vekk 0-2 da Doncaster snudde til 3-2 lørdag ettermiddag og må også leve i en viss spenning med sine 68 poeng. Crawley er siste lag på play off-plassene men har mistet overtaket etter gårsdagens 2-2 mot Sutton.

  Favoritt er nå Doncaster som ligger utenfor på dårligere målforskjell, men med en ekstra kamp til gode. Bradford fikk også håp da de snudde 0-2 til 3-2 borte mot Walsall og samtidig nesten knuste Walsall sitt håp om play off. Om Bradford (borte mot Barrow) og Doncaster (borte mot Colchester) vinner sine hengekamper vil vi ha fem lag som fort kan ta de tre resterende plassene som gir play off. Det blir en dramatisk sisterunde okke som.

  Forest Green er allerede klar for nedrykk til National League og mye tyder på at Sutton slår følge. De maktet ikke å vinne lørdagens siste hjemmekamp for sesongen og har tre poeng og dårligere målforskjell opp til Colchester på trygg grunn. Sistnevnte har også sin hengekamp hjemme mot Doncaster før de møter Crewe hjemme i sisterunde. At de tar et poeng på de to ser vi på som veldig trolig.

  National League

  Tom Naylor Og Chesterfield Er Klar For The Football League
  Tom Naylor Og Chesterfield Er Klar For The Football League

  Chesterfield er tilbake i The Football League og League Two etter et overbevisende opprykk. De kan få følge av Barnet, Bromley, Altrincham, Solihull Moors, Gateshead og Halifax Town.

  Barnet og Bromley møter vinnerne av oppgjørene mellom Altrincham – Halifax og Solihull Moors – Gateshead i semifinalen før vinnerne av de to oppgjørene venter på Wembley.

  Oxford City og Kidderminster rykket ned igjen etter bare en sesong oppe. Nedrykk ble det også på det morsomme laget og deres morsomme manager Dorking. De har hatt tolv opprykk på 24 år og rykker med det ned for første gang siden deres manager Marc White skapte seg en kompisklubb.

  De siste års store askeladd i FA-cupen gikk på et overraskende nedrykk. Boreham Wood har kjempet i toppen de siste årene, men i år har de sviktet totalt og nedrykket ble bekreftet i siste serierunde da de ikke klarte å slå Ebbsfleet United.

  Oppdatert: I det denne saken ble publisert kunne vi lese nyheten om at Gateshead er kastet ut av play off da de ikke møter kriteriene for å spille i The Football League. Det betyr at Altrincham, som havnet på fjerdeplass går direkte til semifinalen og Solihull Moors og Halifax Town spiller om retten til den fjerde og siste semifinaleplassen. Mer om saken kan du lese her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen