More

  Ståle Solbakken: – Ødegaard og Haaland skal gå foran

  Allerede etter tre runder, har Norge kommet til et veiskille før møtet med Nederland. Tap vil langt på vei bety exit i nytt forsøk på å kvalifisere seg til et sluttspill, noe man ikke har lyktes med siden EM 2000. Da det mesterskapet ble sparket i gang, var superspissen Erling Braut Haaland ennå ikke født. Nå forventer Ståle Solbakken at 21-åringen sammen med Arsenal-profilen Martin Ødegaard skal ta enda mer ansvar med flagget på brystet.
  – Han (Erling) og Martin Ødegaard skal gå foran i troppen, og de kan bidra enda mer enn de har gjort til nå. Jeg kommer til å legge stort press på dem, og det vet de også, sa landslagssjef Ståle Solbakken til Tipsbladet på pressekonferansen da landslagstroppen ble presentert.
  Trenger 11 vinnerskaller
  Haaland har en helt unik intensitet og vinnervilje hver eneste gang han entrer en fotballbane, og det er selvsagt ikke noe unntak når han representerer fedrelandet sitt.
  – Det hjelper ikke å ha én vinnerskalle på banen, vi må ha 11 vinnerskaller på banen hvis vi skal ha noen sjanse mot Nederland. Vi er ikke to eller tre spillere. Vi må bli et lag og hele tida være 11 mann som tar et stort ansvar. Og så vil det alltid være sånn at de presumptivt beste spillerne tar et større ansvar – Martin og Erling er definitivt blant dem, forklarer Solbakken.
  Solbakken, som tok over jobben som landslagssjef etter Lars Lagerbäck, har ikke hatt en enkel start med landslaget. Pandemien og strenge restriksjoner har begrenset landslagssjefens tid med spillerne sine til et minimum, men han mener nå at han endelig er i ferd med å begynne å bli kjent med spillerne.
  – Nå har vi i hvert fall hilst på hverandre to ganger – en gang med tre kamper på seks dager hvor det var press hver gang og poeng på spill, og en samling hvor vi kunne bruke litt mer tid på å bli kjent med hverandre. Vi bør være lenger fremme nå, så jeg håper vi kan være konkurransedyktige allerede mot Nederland, sier landslagssjefen.
  Haaland mot van Dijk
  Haaland har startet sesongen i Bundesliga på sedvanlig vis, og blir naturligvis Norges desidert viktigste angrepsvåpen i oppgjøret mot Nederland. I helgen ble 21-åringen nok en gang matchvinner for klubblaget sitt, Borussia Dortmund, da nordmannen reddet tre poeng på overtid i 3-2-seieren mot Hoffenheim. Dermed står Haaland med tre fulltreffere på like mange kamper i Bundesliga, men på landslaget har det ikke gått like mye på skinner det siste året.
  Siden hattricket mot Romania i oktober i fjor, har Erling Braut Haaland scoret bare ett mål på seks kamper med flagget på brystet, og den scoringen kom i en treningskamp mot Luxemburg i juni. Nå trenger Norge at Haaland fyrer på alle sylindre igjen, men får ikke enkle arbeidsvilkår når han skal bryne seg på kanskje verdens beste midtstopper, Virgil van Dijk, som er tilbake igjen etter nærmere ett år på sidelinjen med en alvorlig kneskade. Hans faste midtstopper på landslaget, Juventus-stjernen Mathijs de Ligt, er heldigvis for Norge suspendert.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen