More

  Stabæk – Sandefjord 2-1: Vanvittig drama på Nadderud

  Stabæk sikret seg seieren på overtid av overtiden i det vanvittige bunndramaet på Nadderud søndag kveld.

  Stabæk
  Stabæk - Sandefjord 2-1: Vanvittig Drama På Nadderud 5

  Sandefjord var på god vei mot ett meget viktig poeng i bunnstriden. Alexander Ruud Tveter utlignet nemlig Stabæks tidlige ledelse, da Mushaga Bakenga headet inn 1-0 etter et flott angrep etter bare syv minutters spill. Sandefjord kom atskillig bedre med i kampen, og var totalt sett det beste laget i førsteomgang, men uten å skape de store mulighetene. Dermed kunne bæringene ta med seg ledelse til pause.

  Avgjorde på overtid

  Sandefjord fortsatte å presse på for utligning etter hvilen, og drøye kvarteret ut i andreomgang, gikk Jakob Dunsby på et soloraid, og ble til slutt lagt i bakken av Nicolai Næss. Dommer Rohit Saggi hadde lite annet valg enn å peke på straffemerket, og Alexander Ruud Tveter var sikker fra 11-meteren.

  Stabæk kastet alt de hadde fremover i jakten på det særdeles viktige seiersmålet, men Sandefjord holdt unna, og var på vei hjem til Vestfold med ett meget viktig poeng i bagasjen. Så, på overtid av overtiden, ble Kevin Kabran lagt i bakken av SF-kaptein Sander Moen Foss. Igjen måtte Saggi blåse for straffe, men Kabrans forsøk ble reddet av Hugo Keto. Returen gikk imidlertid rett i beina på Stabæk-spissen, som ikke hadde mulighet til å brenne mulighet nummer to. Dermed banket Kabran inn den matchvinnende scoringen, og sendte hele Nadderud til himmels, og stadion eksploderte da fløytesignalet for kampslutt lød. Spillere, trenere og supportere stormet banen, og igjen stod et sjokkskadet Sandefjord, som nå plutselig er under nedrykksstreken.

  Endelig Vålerenga-seier

  Stabæk
  Andrej Ilic Scoret Det Forløsende Målet For Vålerenga.

  For på Briskeby, stakk Vålerenga av med seieren i det som var sesongens viktigste kamp for hovedstadslaget. Geir Bakkes mannskap hadde kniven på strupen før avspark på Briskeby, og var nødt til å slå HamKam, som berget plassen i forrige runde. Kampen stod lenge og vippet, men ti minutter før slutt fikk Vålerenga den scoringen de så sårt trengte. Andrej Ilic tuppet gjestene i føringen, til ellevill jubel blant de tilreisende fra hovedstaden.

  Og da Daniel Håkans kontret inn 2-0 tre minutter på overtid, fjernet det all tvil at alle poengene ville bli med tilbake til hovedstaden. Vålerenga ligger fremdeles på direkte nedrykksplass, på samme poengsum som Sandefjord. Men, det skiller nå bare to plussmål mellom lagene, og dermed skal alt avgjøres i siste serierunde når Vålerenga tar imot medaljejagende Tromsø, mens Stabæk gjester Haugesund. Sandefjord får besøk av Lillestrøm, som fikk 4-4 mot Odd hele 11 minutter på overtid mot Odd søndag kveld.

  Finne-show i Bergen

  Stabæk
  Niklas Castro Og Brann Filleristet Seriemesterne.

  På Brann Stadion var det duket for storkamp mellom Brann og Bodø/Glimt, og en vanvittig åpning av hjemmelaget sørget for at det stod hele 4-0 til vertene etter 46 spilte minutter. Bård Finne og Niklas Castro sørget for hver sin dobbel foran feststemte bergensere. Førsteomgangen var årsbeste av Brann, og det sier ikke rent lite, all den tid de er i ferd med å gjennomføre et glimrende comeback til Eliteserien. Hvorfor Bodø/Glimt valgte å mer eller mindre ikke å møte opp til kamp i Bergen, vites ikke, men kan hende forstyrret torsdagens Conference League-oppgjør mot Lugano i overkant mye.

  Seriemesterne fikk likevel med seg to trøstemål hjem til Bodø. Det kan for øvrig legges til at det ble scoret over 2,5 mål i syv av kveldens åtte kamper i Eliteserie-runden.

  Resultater Eliteserien 29. runde

  • Brann – Bodø/Glimt 4-2
  • Aalesund – Viking 0-4
  • Rosenborg – Strømsgodset 1-3
  • Lillestrøm – Odd 4-4
  • HamKam – Vålerenga 0-2
  • Sarpsborg 08 – Molde 1-3
  • Stabæk – Sandefjord 2-1
  • Tromsø – Haugesund 2-1

  Tabell

  Stabæk
  Stabæk - Sandefjord 2-1: Vanvittig Drama På Nadderud 6

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen