More

  Sommervinduet: Southampton

  Overgangsvinduet er åpent, og det er trafikk inn- og ut dørene i Premier league-klubbene. Vi tar en kikk på ståa i alle klubber. Hva som trengs, hvem som linkes inn- og ut, og hvem som eventuelt allerede har ankommet.
  Publisert tidligere: Arsenal, Aston Villa, Bournemouth, Brentford, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Leeds, Leicester, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Newcastle og Nottingham Forest.

  SOUTHAMPTON
  Ralph Hasenhüttl har ikke hatt noen heldig hånd med The Saints, og det har vært mer enn murring blant trofaste fans. For andre sesong på rad endte det med 15.plass, og i kjent stil leverte man noen braknederlag som ga gjenklang, men alt tyder jo på at østerrikeren får tillit også når klubben nå går til sitt første overgangsvindu under nytt eierskap. 
  At noe måtte gjøres i sommer ble tidlig klart, da man bare vant én av sesongens siste 13 kamper.

  Sisteskanse Fraser Forster har allerede forsvunnet til Tottenham, og som erstatning har man hentet inn Gavin Bazunu fra Manchester City og polske Mateusz Lis (Altay SK). Bazunu, som forrige sesong spilte tredjedivisjonsball for Portsmouth, spås en stor fremtid – og tippes å kjempe jevnt med Alex McCarthy om hanskene i ligaåpningen.
  Ellers på handlelista for i sommer sto midtstopper, en kreativ midtbanespiller og en målscorer som kunne ta opp hansken etter Armando Broja – som etter endt lån har returnert til Chelsea.
  Midtstopperen er hentet, da 20-årige Armel Bella-Kotchap er kjøpt fra Bochum for 10 millioner euro.

  Dette betyr en forsvarsrekke (Mohamed Salisu, Kyle Walker-Peters, Romain Perraud, Bella-Kotchap) med foreløpig snittalder på drøyt 20 år. Dristig, med tanke på at Southampton fire sesonger på rad har måttet tåle minst 60 baklengsmål. Og snittalderen blir bare yngre når langtidsskadede Tino Livramento en gang neste år returnerer.
  At Southampton kjøper ungt og billig, for å selge dyrt, er imidlertid en kjenningsmelodi.  Ingen ga tenåringer flere minutter på banen i Premier League enn Southampton forrige sesong.
  Keeper(e) og midtstopper på plass, og da er det offensive forsterkinger det rettes kikkert mot. Mohamed Elyounoussi, Stuart Armstrong, Nathan Redmond, Moussa Djenepo, Nathan Tella, Theo Walcott og Will Smallbone bidro totalt med usle syv scoringer og åtte målgivende pasninger forrige sesong. Alt annet enn godt nok, og veteranene Nathan Redmond og Theo Walcott, samt skadeplagede William Smallbone ryktes alle å være til salgs.

  Trolig tikker det også inn bud på frisparksupermann James Ward-Prowse. Manchester City, Manchester United, Tottenham og West Ham meldes alle interessert i Ward-Prowse, som er utstyrt med prislapp på 75 millioner pund.
  Og hvem skal erstatte Broja på topp? Blackburn-kjøpet Adam Armstrong hadde en fryktelig førstesesong, og kan ende opp med å bli sendt ut på lån. Che Adams trenger en dugelig spisskollega, og de tidligere ryktene om Ings-retur virker ikke å ha hold.
  Mattias Svanberg (Bologna), Josh Brownhill, (Burnley), Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool), Flynn Downes (Swansea), Manchester Citys Liam Delap og Tottenhams Harry Winks er av flere som ryktes å stå på ønskelista.
  Southampton sesongåpner borte mot Tottenham, lørdag 6.august.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen