More

  Sommervinduet: Leeds United

  Overgangsvinduet er åpent, og det er trafikk inn- og ut dørene i Premier league-klubbene. Vi tar en kikk på ståa i alle klubber. Hva som trengs, hvem som linkes inn- og ut, og hvem som eventuelt allerede har ankommet.

  Publisert tidligere: Arsenal, Aston Villa, Bournemouth, Brentford, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton og Fulham

  LEEDS UNITED

  Leeds overlevde i Premier League med et nødskrik, og liten tvil om at stallen må styrkes om man skal unngå samme problemer neste sesong. Manager Jesse Marsch har da også fått midler til å gjøre tidlige handler.
  Den offensive midtbanespilleren Brenden Aaronson er handlet fra RB Salzburg for £25 millioner, mens man også har kjøpt høyrebacken Rasmus Kristensen på femårskontrakt fra samme klubb. Begge er tidligere elever av Marsch, og dermed trygge forsterkninger. Tredje nykommer for sommeren ble den spanske midtbanespilleren Marc Roca (Bayern München), men Leeds er alt annet ferdighandlet i sommervinduet.
  Raphinha antas å forsvinne til en storklubb i England eller Spania, mens Patrick Bamfords skadeproblemer forrige sesong fortalte at man trenger utfordrere også helt på topp.
  Kalvin Phillips jaktes også av topp 4-klubber, og skulle både Phillips og Rapinha forsvinne må Leeds mer enn bygge stall.
  Bare Norwich slapp inn flere mål, og backrekka trenger også fornyelse. Til Leeds-fansens store lettelse har eier Andrea Radrizzani lovet å åpne lommeboka.
  Alt tyder på at Raphinha forlater Elland Road, og Leeds-ledelsen har lenge speidet etter mulige erstattere. Salg av brasilianeren vil innbringe et sted mellom 50 og 60 millioner pund, og Cody Gakpo (PSV), Hakim Ziyech (Chelsea) og Otavio (Porto) sies å stå øverst på ønskelista over erstattere.

  20-årige Crysencio Summerville spås en stor fremtid i «Raphinha-rollen». Unggutten kan imidlertid like gjerne bli sendt på lån, og Nottingham Forest har allerede varslet sin interesse. En annen unggutt, 21-årige Ryan Edmondson har forlatt Leeds til fordel for Carlisle.
  Den defensive midtbanespilleren Tyler Adams (Leipzig), den unge belgiske landslagsangriperen Charles De Ketelaere (Club Brügge), Wolves-ving Adama Traore og ettertraktede Armando Broja er av atskillige som blir linket til Yorkshire-klubben.
  Spesielt belgiske De Ketelaere virker å å kunne bli en spennende tilvekst. Sin unge alder til tross har 20-åringen skaffet seg flust med rutine fra både ligaspill, Champions League og landslaget. Han er også anvendelig.
  MULIG HANDEL: Charles De Ketelaere kan bli del av spennende Leeds-trio på topp. 
  Med sine 191 cm på strømpelisten er han en naturrlig spydspiss, men har også blitt brukt på kant og som offensiv midtbane. Det blir imidlertid kamp om spillerens underskrift, da det er flust med interresenter for spilleren som antas å ha en prislapp på 35 millioner pund. Med ham, Bamford og en stadig mer spennende Joe Gelhardt vil Leeds være godt forspent helt på topp. 

  Leeds starter sesongen med hjemmekamp mot Wolves. Muligheter da til å rette opp i vond statistikk. Leeds har tapt begge sine sesongåpninger siden returen til Premier League. Samtidig er ingen av de siste fire hjemme mot Wolves vunnet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen