More

  Sommervinduet: Arsenal

  Overgangsvinduet er åpent, og det er trafikk inn- og ut dørene i Premier league-klubbene. Vi tar en kikk på ståa i alle klubber. Hva som trengs, hvem som linkes inn- og ut, og hvem som eventuelt allerede har ankommet.
  Først ut; Arsenal

  Mikel Artetas menn hadde lenge topp 4 i egne hender, men sto ikke imot presset og måtte se seg passert av erkerival Tottenham på oppløpet. Manglende erfaring må ta sin del av skylden, men liten tvil om at Gunners-stallen gikk til sesong med for få alternativer offensivt.
  Forsøkte seg på flere spisser i januarvinduet, men endte opp med å gi fortsatt tillit til Lacazette. Franskmannen mislyktes, og Eddie Nketiah klarte bare delvis å gjøre jobben. Sistnevnte forhandler nå om ny kontrakt, mens Lacazette har returnert til Frankrike og Lyon.
  En ny spiss eller to skal uansett inn, og det går ikke én dag uten at nye navn kobles med London-klubben. Everton-duoen Calvert-Lewin og Richarlison, Manchester Citys Gabriel Jesus, Napolis Victor Osimhen og Sassuolo-angriper Gianluca Scamacca blir hyppigst nevnt.

  ETTERTRAKTET: Gianluca Scamacca, Sassuolo
  Forøvrig har Arsenal hentet inn den amerikanske sisteskansen Matt Turner, og Bernd Leno forventes da å forlate klubben i løpet av vinduet. Leno forsvinner mest trolig til hovedstadsrival Fulham.
  En vikar for skadeplagede Kieran Tierney står nok også på Artetas ønskeliste, men første utespiller inn portene ble den 19-årige angriperen Marquinhos fra Sao Paulo. Unggutten kan brukes i flere posisjoner, men trives best på høyrekanten hvor han kan skjære inn og avslutte med sin foretrukne venstrefot. Brasilianeren er trolig først og fremst påtenkt som et alternativ til Bukayo Saka, noe som igjen gjør at bomkjøpet Nicolas Pepe kan bli lagt ut for salg.
  Arteta trenger nye og flere ansikter i de fleste posisjoner, og det forventes heftig trafikk. I tillegg til de nevnte angriperne blir klubben også linket til spillere som City-back Oleksandr Zinchenko, Dortmund-forsvarer Manuel Akanji, Leicesters midtbanespiller Youri Tielemans og Portos midtbanespiller Vitinha, for å nevne noen.
  Ryktene om Raphinha er vanskeligere å forstå, da Arsenal jo har Saka i samme posisjon. Leeds-vingen trengs ikke, om det da ikke er noe i ryktene om at Manchester City er i ferd med å by store penger for sesongens spiller i Arsenal.
  Og hvem er på vei ut? Nicolas Pepe er allerede nevnt, mens Alexandre Lacazette allerede har reist. Lucas Torreira er forsøkt solgt til Fiorentina, men Viola-ledelsen har ikke slått tilbudet etter å ha hatt midtbanespilleren på lån. Granit Xhaka forsvinner nok ut om Arteta får napp på Tielemans eller en av de øvrige midtbanespillerne han jakter.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen