More

  Sommerens viktigste La Liga-overganger

  Sjekk hvilke La Liga-overganger som kan ha størst innflytelse på kommende sesong.

  Premier League har dominert overgangsvinduet de siste årene. Stadig større TV- og sponsorinntekter, kombinert med statlige klubbkjøp har drevet prisene til nivåer, som stort sett bare Premier League-klubbene er i stand til å konkurrere på. De største La Liga-klubbene gjør sitt for å holde følge. Noen drar i økonomiske spaker, ja, det er dere vi ser på, Barcelona – mens andre går all in på generasjonstalenter som Jude Bellingham, – hei, Real Madrid.

  Gjennom sommeren skal vi presentere de største og viktigste overgangene i La Liga, og da er det ikke nødvendigvis prislappen som avgjør graden av et kjøp. Ilkay Gündogan ble for eksempel nylig klar for Barcelona, uten at de regjerende mesterne betaler en krone for den tidligere Manchester City-kapteinen.

  Jude Bellingham har allerede ankommet Madrid, og det skal mye til for at engelskmannen blir satt i skyggen av en enda større og viktigere overgang på den spanske siden av av den iberiske halvøya i løpet av sommeren. Kun Real Madrid-linkede Kylian Mbappé vil toppe midtbanespillerens ankomst til hovedstaden, men de høye herrer på Santiago Bernabéu må trolig vente minst ett år på å få kloa i den franske superspissen. Her er de største og viktigste La Liga-overgangene til nå.

  Jude Bellingham

  • Alder: 19 år
  • Borussia Dortmund –> Real Madrid
  • Prislapp: €103 millioner

  Det er en grunn til at Real Madrid åpnet lommeboka på vidt gap for Jude Bellingham. Den 19 år gamle midtbanespilleren anses som et generasjonstalent, med potensiale til å bli en av Englands beste midtbanespillere gjennom tidene, om ikke den aller beste. Han har allerede klokket opp 172 kamper på klubb- og landslag, og vist en modenhet langt utover hans beskjedne alder. Bellingham kan gjøre det aller meste på en fotballbane; passe, skyte, avslutte, drible, takle, presse – nevn det, han kan det. Sommerens store La Liga-overgang.

  Jude Bellingham Går Fra Gult Til Hvitt. La Liga-Overganger.
  Jude Bellingham Går Fra Gult Til Hvitt.

  Ilkay Gündogan

  • Alder: 32 år
  • Manchester City –> Barcelona
  • Prislapp: Gratis

  Ilkay Gündogan så ut kontrakten sin i Manchester City uten å forlenge, men det var slett ikke fordi han ikke lenger var ønsket i Manchester. Pep Guardiola gjorde det han kunne for å overbevise sin kaptein om å bli værende, men etter å ha vunnet alt som vinnes kan i lyseblå drakt, følte Gündogan seg moden for nye utfordringer. Tyskeren er en “clutch” spiller, som vet å komme opp med de aller viktigste matchavgjørende bidragene når det trengs som aller mest. 8 mål og 5 assists på 31 Premier League-kamper forrige sesong, forteller bare litt om veteranens viktighet for Man City.

  Ilkay Gündogan Er Klar For Barcelona. La Liga-Overganger.
  Ilkay Gündogan Er Klar For Barcelona.

  Joselu

  • Alder: 33 år
  • Espanyol –> Real Madrid
  • Prislapp: Sesonglangt lån

  Kan hende “bare” et lån, men Joselus overgang til Real Madrid er en solskinnshistorie av de sjeldne. Spissveteranen har blitt toppscorer for både Alavés og Espanyol de to siste sesongene, og rykket ned begge gangene. Belønningen for strevet var en drømmeovergang og retur til Real Madrid, klubben han forlot i 2012. Han fikk sin landslagsdebut, mot Norge, i en alder av 32 år, og avgjorde langt på vei kampen med sine to scoringer. I en verden der oljestyrte midler dominerer overgangsmarkedet, er Joselus beiteskifte til Bernabéu et friskt pust.

  Joselu. La Liga-Overganger.
  Joselu Er Klar For Sensasjonelt Comeback I Real Madrid.

  Arda Güler

  • Alder: 18 år
  • Fenerbahce –> Real Madrid
  • Prislapp: €20 millioner

  Tyrkias nye vidunderbarn så lenge ut til å havne i Barcelonas favn. Men, Real Madrid hev seg på i 12. time, og sikret seg den driblesterke midtbanespilleren for en godkjent sum. Arda Güler er meget sterk teknisk, og har også brukbart med fart. Real Madrids nye signering sier selv at ambisjonene er å kjempe om en plass på laget allerede fra kommende sesong, og et låneopphold i en annen klubb er ikke aktuelt. Scoret ni mål og noterte seg for 12 målgivende på de 51 kampene han fikk for Fenerbahce.

  Arda Güler. La Liga-Overganger.
  Arda Güler Kan Fort Bli En Publikumshit På Bernabéu.

  Ben Brereton Díaz

  • Alder: 24 år
  • Blackburn –> Villarreal
  • Prislapp: Gratis

  OK, kanskje ikke blant de viktigste av La Liga-overganger denne sommeren, men en av de desidert kuleste. Ben Brereton Díaz skapte seg et stort navn i Championship, der han herjet i flere sesonger for Blackburn. Den engelskfødte spissen har chilensk mor, og har valgt å representere Chiles landslag, der han allerede har blitt en skikkelig kulthelt. Fikk sine første kamper for A-landslaget i Copa America i 2021, og scoret 45 ligamål på i alt 144 kamper for Blackburn i Championship.

  Ben Brereton Díaz. La Liga-Overganger.
  Ben Brereton Díaz Går Fra Championship Til La Liga.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen