More

  KOMMENTAR: Et friskt pust

  Joselus retur til Real Madrid er et friskt pust i en stadig gråere fotballhverdag.

  Saudiene investerer tungt i Chelsea-eier Todd Boehlys selskaper. Plutselig selger londonerne en rekke overflødige spillere i motsatt retning for summer, som trolig vil redde dem fra FIFAs bokettersyn. Manchester City vinner The Treble, tiltalt for 115 forskjellige brudd på FFP. Newcastle kvalifiserer seg til Champions League i sin første fulle sesong under saudiarabisk eierskap. Manchester United kan knapt vente med å kaste Glazers på dør, selv om det er qatarske eiere som virker mest sannsynlig å ta over.

  Erstatter Benzema

  Det er lov å bli matt av mindre, og listen er langt fra ferdigskrevet. PSGs eierforhold kjenner alle til, og petroleumsstatene søker å få en stadig større bit av fotballkaken. Cristiano Ronaldo ledet an med sin overgang i vinter, og nå slår den ene superstjernen etter den andre følge, med Karim Benzema i fremste rekke, som fremdeles var sterkt ønsket på Santiago Bernabéu.

  Karim Benzema Hadde En Eventyrlig Karriere I Real Madrid. Et Friskt Pust.
  Karim Benzema Hadde En Eventyrlig Karriere I Real Madrid.

  Noe godt kom imidlertid ut av Benzemas overgang til Ittihad FC. Det banet vei for det som er i undertegnedes øyne, sommerens store overgang for en fotballromantiker. Nei, jeg ser ikke på deg, Jude Bellingham. Mitt blikk er rettet mot Joselu, og hans retur til Santiago Bernabéu, i en alder av 33 år – 13 år etter et at han ble vist utgangsdøren på samme stadion.

  Kjeppjaget ut av Newcastle

  Joselus karriere er et eventyr, og en belønning til alle romantikere der ute, som mener det aldri er for sent å drømme. De to siste sesongene har han tilbrakt i Alavés og Espanyol og blitt toppscorer begge sesongene – og rykket ned. Han fikk sin landslagsdebut to dager før sin 33. bursdag, kom inn fra benken mot Norge og scoret to ganger. Belønningen for strevet? En sjokkretur til Real Madrid.

  Jada, det er bare en låneovergang, men i en stadig fotballverden som får stadig mørkere skyer over seg, er Joselus retur til Bernabéu et kjærkomment, friskt pust. Det er ikke mer enn fire år siden han ble kjeppjaget ut av Newcastle, stemplet som langt fra god nok for the Magpies. Nå, i en alder av 33 år, tildeles han deler av ansvaret for å skyte Real Madrid til nye titler.

  Joselu hører hjemme

  Jude Bellinghams overgang til samme klubb stjeler naturligvis de aller fleste overskriftene i Madrid denne sommeren, men glem ikke José Luís Mato Sanmartín, født i Stuttgart. Etter at han passerte karrierens middagshøyde, har han bevist at han hører hjemme på de største scenene, og spilte senest i forrige uke en nøkkelrolle i Spanias Nations League-triumf. Han kommer ikke til å bli overveldet av å ikle seg den ikoniske Real Madrid-trøya sammen med Bellingham, Vinícius Júnior, Jude Bellingham, Luka Modric og de andre verdensstjernene. Joselus overgang til Real Madrid er en drøm for enhver fotballromantiker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen