More

  Eliteserien 16. runde: Slaget om Nord-Norge

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  For tredje og siste gang i år, står slaget om Nord-Norge. Eliteseriens 16. serierunde tegner til å bli spektakulær. 

  Det tegner til å bli en forrykende helg i Eliteserien, når vi nå tar fatt på andre halvdel av sesongen 2023. Mange ser nok, med rette, aller mest frem til slaget om Nord-Norge mellom Bodø/Glimt og Tromsø. Men, dramatikken starter allerede lørdag ettermiddag, når Vålerenga tar imot Sandefjord til Intility Arena, i det som er et vaskeekte bunnoppgjør. Vålerenga har vunnet bare tre kamper hele sesongen, og Geir Bakke har kommet skjevt i gang etter den kontroversielle overgangen fra Lillestrøm med to strake tap.

  Slaget Om Nord-Norge
  Mohamed Ofkir Møter Gamle Lagkamerater Fra Sandefjord.

  Vålerenga har blant Eliteseriens mest gavmilde forsvar, og har denne uken gjort det de kan for å endre på det. Tidligere Sandefjord-stopper Martin Kreuzriegler har signert en avtale med hovedstadsklubben, men østerrikeren blir ikke offisiell Vålerenga-spiller før overgangsvinduet åpner på tirsdag. I mellomtiden må Bakke bruke all sin kløkt på treningsfeltet for å få VIF ut av uføret. Det samme kan også sies om Sandefjord, som slipper inn mål som ingen andre for tiden. Baklengsmålene kommer på løpende bånd, og forsvarsfeilene er smått parodiske. De trenger sårt poeng i hovedstaden på lørdag, men det gjør sannelig også Vålerenga, som utrolig nok har fem poeng opp til trygg plass på tabellen. Det hadde gitt god odds før sesongstart.

  Les mer fra Tipsbladet

    

  Vestlandsklassiker

  Moroa fortsetter søndag kveld. I Bergen er det duket for en ordentlig vestlandsklassiker mellom Brann og Viking på et utsolgt Brann Stadion. Bergenserne viser ikke den samme kalasformen for tiden, som de gjorde tidligere i sesongen, men utgjør fremdeles en trussel for hvem det skal være i Eliteserien når de har dagen. Det samme kan sies om Viking, som i vårsesongen har vist seg å være Norges nest beste lag. Siddisene ledes an av hærførerne David Brekalo og Zlatko Tripic. Stopperkjempen Brekalo ryktes å være klar for en utenlandsk klubb, men playmaker Tripic skal ingen steder med det første.

  Slaget Om Nord-Norge
  Zlatko Tripic Er I Storform For Viking.

  Tripic har stått for ni scoringer og fem målgivende så langt i år, og kan meget vel stå med 30 målpoeng når sesongen er over. Det er imidlertid verdt å huske på at Viking faktisk ledet Eliteserien ved halvspilt sesong i fjor, men en lignende kollaps virker ikke å stå på trappene denne gangen. Salget av Veton Berisha satte siddisene helt ute av kurs, og selv om det er fare for at et salg av Brekalo kan gi lignende ringvirkninger, virker Viking atskillig bedre rustet til å stå distansen denne gangen.  

  Bedring i Rosenborg

  På Lerkendal har Svein Maalen endelig begynt å få fart på saken etter at han tok over som Rosenborg-trener. Tre strake tap har blitt avløst av to seirer på rappen, og blir på ny hjemmefavoritter når Odd gjester Trondheim denne helgen. Det er imidlertid verdt å ha i bakhodet at RBK var ute i Conference League-kvalik mot Crusaders så sent som torsdag kveld, og var sent hjemme fra Belfast. Maalen har altså ikke fått noen optimal oppladning til møtet med Odd, som har fått trene i ro og mak etter den kontroversielle seieren over Vålerenga sist.

  Slaget Om Nord-Norge
  Sverre Nypan Ble Matchvinner I Drammen.

  Rosenborgs seier over Godset var faktisk trøndernes første på fremmed gress i år, og det lover særs godt for fremtiden at det var 16 år gamle Sverre Nypan som ble matchvinner. Tenåringen er en av de mest spennende spillerne som har kommet igjennom Rosenborg-akademiet på mange år, og har mer enn nok potensiale til å etablere seg på landslaget en vakker dag i fremtiden. Forhåpentligvis får klubben lov til å forvalte stortalentets utvikling noen år til før han forlater landegrensene. 

  Slaget om Nord-Norge

  Så, over til slaget om Nord-Norge, og oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Tromsø. De nordnorske rivalene møtes for tredje og siste gang i år, og Gutan fra Troms har budt de suverene serielederne ordentlig opp til dans i de to foregående møtene i år. Bodø/Glimt har riktignok vunnet begge oppgjørene, men med knepne 3-2, og i cup-møtet på Aspmyra i juni, var de gulkledde avhengige av ikke mindre enn to overtidsscoringer for å dra seieren i land.

  Slaget Om Nord-Norge
  Albert Grønbæk Åpnet Scoringsballet Mot Sandefjord.

  Bodø/Glimt er i suveren form, og har vunnet alle sine fem siste kamper, inkludert torsdagens 3-0-seier over Bohemians i Conference League-kvaliken. Tromsø har levert en suveren vårsesong, og er helt oppe på tredjeplass når vi nå runder halvspilt sesong. Gutan har imidlertid vunnet bare én av de siste tre i serien, men slaget om Nord-Norge på søndag, tegner uansett til å bli et forrykende et.

  Helgens spill

  Så, over til helgens spill. Som dere vet, setter prosentsetter vi tegnene til hver eneste kamp, og denne helgen fant vi ingen markeringer som vi føler oss komfortable til å sette som verken favoritt eller luring, i alle fall oddsen tatt i betraktning. I stedet forsøker vi oss med noen målspill. 

  Slaget Om Nord-Norge
  Vi Tror På Etterlengtet Triumf For Aalesund.

  Vi tror det kan bli en real målfest i Sarpsborg, når 08 skal ta imot Haugesund. Sarpingene står med over 2,5 mål i samtlige av sarpingenes ti siste kamper. Haugesund vant riktignok bare 1-0 sist, men rogalendingene har over 2,5 mål i to av sine tre foregående kamper. Dermed tror vi det ender med over 2,5 mål i Sarpsborg. Som ukens luring forsøker vi ettmålsseier til Aalesund. Tangotrøyene har ikke sett bra ut i det siste, men hjemme mot Strømsgodset er imidlertid en kamp de vinne, for å ha noe som helst håp om å overleve. Hjemmeoddsen er grei nok, men oddsen på ettmålsseier er enda mer fristende. Lykke til med helgens spill! 

  FAVORITTEN: 

  Sarpsborg 08 – Haugesund 
  TIPS: 
  Over 2,5 mål til 1,40 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Aalesund – Strømsgodset 
  TIPS: 
  U -1 til 4,00 i odds hos Norsk Tipping 

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Amidou Diop soner karantene. Jeppe Moe, Moses Ebiye og Alexander Ammitzbøll er usikre. 

  Bodø/Glimt: Nino Zugelj er skadet. Faris Moumbagna soner karantene. Lasse Nordås er usikker. 

  Brann: Ruben Kristiansen, Jonas Torsvik og Marius Trengereid er usikre.  

  HamKam: Julian Dunn er skadet. Tore André Sørås er usikker. 

  Haugesund: Sondre Liseth og Magnus Christensen er usikre. 

  Lillestrøm: Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth og Akor Adams er uaktuelle. Elias Solberg og Kristoffer Tønnessen er usikre. 

  Molde: Sivert Mannsverk er suspendert. Martin Ellingsen er usikker. 

  Odd: Stiller trolig skadefritt. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson, Markus Henriksen og Isak Thorvaldsson er skadet. 

  Sandefjord: Ian Smeulers soner karantene. Simon Amin er usikker. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Kristian Fardal Opseth er suspendert. Joachim Thomassen og Bjørn Inge Utvik er usikre. 

  Stabæk: Stiller trolig skadefritt. 

  Strømsgodset: Jonatan Braut Brunes soner karantene. Jostein Ekeland, Tobias Gulliksen, Lars Vilsvik og Sondre Fosnæss Hanssen er usikre. 

  Tromsø: Daniel Bassi, Lasse Nilsen og Oskar Aron Opsahl er uaktuelle. Christophe Psyché, Yaw Paintsil, Sakarias Opsahl, Mai Traore og Hilmir Mikaelsson er usikre. 

  Viking: Gianni Stensness og Jost Urbancic er skadet. 

  Vålerenga: Daniel Håkans er skadet. Vegar Hedenstad soner karantene. Stefan Strandberg er usikker.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen