More

  Skal vi miste Rochdale og Torquay også?

  Ny sesong og nye klubber som kan ende opp som historie. Denne uken har både Rochdale og Torquay fortalt om sine problemer.

  Vi i Tipsbladet begynner å bli lei av å skrive om historiske og flotte klubber som er på kanten av stupet. Historien om Wimbledon var bare starten, men de siste ti årene har vi sett uendelige klubber som Bury, Macclesfield, Darlington, Hereford, Chester, Oldham, Scunthorpe og Southend med flere slite eller gå under.

  Både Scunthorpe og Southend kom seg på rett kjøl denne høsten, men det var nære på for begge to. I vinter har Reading sine problemer fortsatt, samtidig som Derby og Wigan har kommet seg til hektene etter at de har fått flere sesonger ødelagt. Når skal dette ta slutt?

  Det ser ikke ut som vi er der enda. En regulator for fotballen i England trengs, og det har blitt løftet til politisk hold, uten at det enda har blitt resultater av dette. Dermed fortsetter klubber å slite, bli vanstyrt og utnyttet. Kombinasjonen av uegnede eiere, korrupt politikk, griske klubber og en fotballverden på ville veier går utover de som har minst.

  Og her er status for de to siste klubbene i trøbbel.

  Rochdale har fått sin deadline

  Skal Vi Miste Rochdale Og Torquay Også? 1032735358 Rochdale
  Spotland Stadium, Hjemmebanen Til Rochdale

  Rochdale måtte tidligere i februar gå ut med nyheten om at de er i pengetrøbbel. De søker nå investorer som kan legge betydelige summer inn i klubben og samtidig få eierskap i 90% av klubben. Eier Simon Gauge har siden nedrykket fra League One i 2021 styrt klubben etter at de tok steget inn som fan-owned etter at de kjempet en hard kamp mot et oppkjøp fra en potensiell skurk. Rochdale har siden 2021 rykket ut av ligasystemet og har slitt med å få ned kostnadene samtidig som inntektene har droppet kraftig.

  Gauge er klar på at klubben trenger å få dette i havn innen utgangen av mars for å unngå å måtte bli likvidert. Om de skulle lykkes med å få inn noen innen den tid er det fortsatt en lang og hard tid i vente sier, Gauge.

  Rochdale ligger nå på 12.plass i National League, men med bare seks poeng ned til nedrykksplass og potensielle ti poeng i minus om de må inn i administrasjon kan dette ende med nedrykk til nivå seks og enda tøffere tider. Det er uansett ikke det verste som kan skje. Fremtiden er dyster.

  Torquay United inn i adminstrasjon

  Skal Vi Miste Rochdale Og Torquay Også? 1040309566 Rochdale
  Plainmoor Fortjener Glade Torquay-Fans

  Klubben meldte fredag 21 februar at de går inn i administrasjon etter at klubbens eier Clarke Osborne fortalte at han ikke lenger kunne brødfø klubben økonomisk. National League South-klubben på nivå seks har hatt noen tøffe år etter at han kjøpte klubben fra den fan-eide klubben i 2016. De ligger nå på 11.plass og har rykket ned til nivå seks to ganger under hans ledelse. De har og vært nær opprykk til League Two, men tapte finalen mot Hartlepool i 2021.

  Osborne har nå trukket seg tilbake som direktør og klubben får med administrasjonens inntog ti minuspoeng og faller med det til 18.plass på tabellen. Han har rettet kraftig kritikk mot hvordan fotballen og klubbene lavere i divisjonen blir behandlet og hvor vanskelig det er å drive en fotballklubb uten støtten av lokalt næringsliv.

  Osborne selv har vært kontroversiell og skulle være den store redningen for en klubb som hadde hatt tre eiere på fem år da han tok over. Store planer om både ny stadion og en ny storhetstid ble ikke holdt og nå er pengesekken tom.

  Hvor veien går for flotte Torquay United vites ikke. The Gulls, som de kalles, er viktig for byen og det ville vært nok en trist sorti om også de må se klubben deres gå til spille.

  Nok er nok nå.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen