More

  Sevilla – Borussia Dortmund

  18. februar 2020 opplevde Erling Braut Haaland sitt hittil største øyeblikk i fotballkarrieren. Nordmannen hadde allerede pirket inn én scoring i sin første Champions League-kamp for sin nye klubb, i åttendedelsfinalen mot PSG. På stillingen 1-1 mottar han ballen fra Gio Reyna, avanserer et par meter og blåser ballen i nærmeste hjørne. Den daværende 19-åringen ble løpt ned av ekstatiske lagkamerater, og dermed ble en ny superstjerne på den europeiske fotballhimmelen født.
  Innen returmøtet hadde pandemien begynt å fotfeste i Europa, og PSG endte opp med å vinne returmøtet 2-0 foran tomme tribuner.
  Toppscorerduell
  Mye har skjedd siden den gang. Lucien Favre har blitt erstattet med Edin Tersic i trenerstolen, og formen er heller ikke i nærheten av like god som for ett år siden. Pinlige nederlag i Bundesliga har tårnet seg opp, og forrige helg var deres åttende ligatap for sesongen et faktum da de røk 1-2 for overraskelseslaget Freiburg.
  Erling Braut Haalands form har imidlertid ikke endret seg nevneverdig. Nordmannen fortsetter å pøse inn mål for sin tyske klubb, og kraftspissen fra Jæren rakk å pøse inn seks mål på de fire kampene han spilte i gruppespillet.
  Nå skal Haaland for første gang i karrieren bryne seg på spansk motstand når Sevilla står på motsatt side i Champions Leagues åttendedelsfinale. Under Julen Lopeteguis kyndige ledelse virker spanjolene minst like sterke som forrige sesong da de gikk hele veien i Europa League for fjerde gang siden 2014. Sevilla kjemper helt i toppen bak suverene Atlético Madrid i La Liga, og i høstens gruppespill var avansementet aldri i fare i gruppa med Chelsea, Krasnodar og Rennes, der de vant fire av seks matcher.
  Hard kritikk
  Nå skal de prøve å temme Braut Haaland, som topper toppscorertabellen i Champions League sammen med Neymar, Álvaro Morata og Marcus Rashford. Sevilla har imidlertid sin egen brennhete spiss i Youssef En-Nesyri. Marokkaneren nettet fire fulltreffere i gruppespillet, og i januar noterte seg han for to hat trick i La Liga. Før helgens ligarunde mot Huesca stod han med 13 scoringer i den spanske toppdivisjonen.
  De levnes gode sjanser av oddsselskapene i møtet med Dortmund, kan hende ikke så rart, all den tid tyskerne virker å være helt ute av form. Fraværet av lederskikkelser i laget har blitt trukket frem ved flere anledninger, og etter forrige helgs tap mot Freiburg var den tyske TV-eksperten Dietmar Hamann alt annet enn imponert over spillernes holdninger.
  – Jo mer jeg ser av dette laget, jo mer virker det som det ikke spiller noen rolle for dem hvem som er treneren deres, var den tidligere Liverpool-stjernens knusende dom.
  TIPSET
  Vi gir vertene 43 prosent sjanse for seier og spiller dermed H-en til 2,55 i odds hos Unibet

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen