More

  Høstens lag i League One

  En herlig høstsesong i League One gjør valget av høstens lag vanskelig. Og til tross for tunge favoritter på toppen av tabellen lurer det seg med noen strålende kandidater fra litt mindre klubber. (PS: Vi har allerede tatt ut høstens lag i League Two)

  Plymouth, Ipswich, Sheffield Wednesday er etter halvspilt serie lagene som kjemper om direkte opprykk. De tre store Barnsley, Bolton og Derby følger på plassene bak etter litt ustabile høstperioder. Med julen i anmarsj er det uansett på tide å se på hvilke elleve spillere som får plass på høstens lag.  

  Mange vil nok stusse over at både keeperplass og angrepsrekka består av spillere utenfor topp seks. De tre på topp er plassert på henholdsvis åttende, niende og 23 plass på tabellen. I tillegg var en av de som var nærmest plass, Ellis Harrison, også utenfor topplagene. Han spiller nemlig på Port Vale. Ringreven David McGoldrick er i ferd med å spille seg i form men kommer ikke med på høstens lag.

  En som kom med på årets lag i League Two i fjor med sin fantastiske sesong for Newport var i starten av sesongen selvskreven på høstens lag i League One også. Men Aston Villa-utlånte Finn Azaz har vært for lenge skadet til å komme med, til tross for seks mål og tre målgivende på sine 13 starter denne høsten. Det er flere enn Azaz som kunne vært med på midtbanen om det ikke var for så få kamper. Josh Scowen hos Wycombe og Lee Evans hos Ipswich er to av dem. Heldigvis for Evans er det en kollega som dermed får den tredje plassen på midtbanen.

  På midtstopperplass og venstreback var det syv kandidater til tre plasser. Dessverre for Caleb Taylor hos Cheltenham, Luke Woolfenden hos Ipswich og Shaun Rooney hos Fleetwood holdt det akkurat ikke til en plass i forsvarsfireren denne høsten. Men nære var det. Dan Scarr hos Plymouth hadde kanskje danket ut noen om han ikke var ute med skade og allerede har stått over de seks siste ligakampene.

  HØSTENS LAG LEAGUE ONE: 4-3-3 

  KEEPER 

  Connor Ripley, Morecambe  

  De ligger kanskje sist på tabellen, men det hadde sett enda verre ut om ikke Ripley var målvakt for dette Morecambe-laget. Har hatt noen enorme kamper for jumbolaget denne høsten og 29-åringen nyter spilletiden han sårt har manglet de siste årene i Preston North End. Sniker seg forbi Plymouths Michael Cooper med en hanskeflikk. 

  HØYREBACK 

  Bali Mumba, Plymouth 

  Fantastisk høst på Mumba som er på lån fra Norwich. 21-åringen kan bekle flere posisjoner men har stort sett blitt brukt som back og vingback med stort fokus på det offensive spillet. Han har sjelden vært å se i en flat firer men like ofte fremstått som indreløper, ving og spiss i løpet av 90 minutter. Det har resultert i fire mål og fire assister og kan skilte med viktige scoringer både i toppkampen mot Ipswich og i lokaloppgjøret mot Exeter. En fan-yndling på Home Park. Han får høyrebacken selv om han i langt flere kamper har bekledd venstresiden hos serielederne.

  MIDTSTOPPER  

  Eiran Cashin, Derby County 

  Høstens Lag I League One 1014712648 1 Scaled
  Høstens Lag I League One 4

  For en fantastisk høst Cashin har vist. Mannen som nettopp har blitt 21 år er av natur egentlig ikke en midtstopper. Men har storspilt hele sesongen og vist at det ikke er noen problem at ringrevene Curtis Davies og James Chester har slitt med skader. Bare Josh Earl på Fleetwood har plukket opp flere enn Cashins syv gule kort, men det er ingen bevis på at han har slitt. Et råskinn som gjør alt for å forsvare egen boks.

  MIDTSTOPPER 

  Mads Juel Andersen, Barnsley 

  Ingen slipper inn færre mål enn Barnsley i League One. Mye av æren for dette skal danske Juel Andersen ha. På 20 kamper har han bare sett laget sitt slippe inn 17 scoringer og den tidligere Brøndby-spilleren viser i år at han er for god for dette nivået her. Var nære å rykke opp til Premier League med Barnsley for knappe to år siden og forhåpentligvis får han et plaster på såret ved å rykke opp til Championship igjen denne sesongen. Har virkelig stått fram de siste kampene som gjør at laget står med fem strake seiere.

  VENSTREBACK 

  Leif Davis, Ipswich

  Vi måtte ha med godeste Leif på laget. Han er grunnen til at vi flytter Mumba over på høyre, da han tåler flyttingen best. 22-åringen fikk tolv kamper for Bournemouth i Championship i fjor før Kieran McKenna hentet den tidligere Leeds-spilleren til Portman Road. Har storspilt og vært en stabil skikkelse. Har bidratt med seks målgivende pasninger men venter fortsatt på sitt første seniormål. Med spillet han leverer kommer det snart. Garantert.

  MIDTBANE  

  Conor Chaplin, Ipswich

  Høstens Lag I League One 1020185208 1 Scaled
  Conor Chaplin, Ipswich

  Åtte mål og to målgivende har det blitt på Conor Chaplin denne høsten. Har vært en av Ipswich viktigste spillere fremover på banen og får en rolle på vår midtbane til tross for at han nærmest fremstår som en angrepsspiller for et godt Ipswich-mannskap. Har nesten allerede slått rekordene sine fra i fjor da han endte på ni scoringer og tre målgivende. Toneangivende for Kieran McKenna og sikret mange poeng med sine scoringer denne høsten.

  MIDTBANE 

  Barry Bannan, Sheffield Wednesday 

  Intet lag uten Barry Bannan på laget. Uglenes kaptein fortsetter storspiller for Sheffield Wednesday og mannen som har rukket å bli 33 år står med fire scoringer og seks målgivende så langt denne sesongen. Ligger dermed litt bak snittet om han skal nå sine 9 scoringer og 12 målgivende fra forrige sesong, men bortsett fra det synes jeg han har vært på et høyere nivå denne sesongen.

  MIDTBANE 

  Sam Morsy, Ipswich 

  Han er litt heldig som får denne plassen. I teksten ovenfor laget nevnte jeg flere spillere som hadde hatt denne plassen om de ikke hadde litt for få kamper innabords. Men Sam Morsey fremstår som en glimrende kaptein for et solid og godt Ipswich-mannskap og fortjener derfor så absolutt en plass her. 31-åringen har en fysisk tilstedeværelse og trøkk som kommer godt med i en liga som byr på både krig og flair. Tidvis elleville skudd fra langt hold har gitt han tre mål i tillegg til tre assist. Har spilt alle de 21 kampene han har kunnet spille. Åtte gule kort gjør at han allerede har måttet stå over kamp nummer 22.

  ANGREP 

  Aaron Collins, Bristol Rovers  

  Ingen i League One har hatt flere målinvolveringer enn Collins. 
  Elleve mål og syv målgivende på sine første 22 kamper for mannen som også har skapt 39 
  sjanser for det nyopprykkede laget. Har imponert stort i deres første halve sesong tilbake i League One. Segler frem som kandidat til årets spiller i League One om han fortsetter slik.

  ANGREP 

  Victor Adeboyejo, Burton

  Victor Adeboyejo Herjer For Bunnlaget.
  Høstens Lag I League One 5

  Hvordan kan laget som ligger på nest siste plass ha en av spissene spør du? Det kan du om laget ditt har Adeboyejo på laget ditt. Etter en helt grusom start på sesongen er det håp for Burton-laget som egentlig gjør det spillemessig bra under deres nye manager. For denne 24-åringen har hans 20 kamper i League One denne sesongen gitt dem ti scoringer og to assist. Det vil si at han har vært toneangivende bak tolv av deres 27 mål til nå i sesongen. Det fremstår akkurat nå som en stor gåte hvorfor Barnsley ga slipp på han i sommer. Han fikk bare syv starter i Championship men med sine tre mål der viste han mer enn nok til å få prøvd seg hos et topplag i League One. Fortsetter han slik blir det bare en sesong i Burton.

  ANGREP 

  Jonson Clarke-Harris, Peterborough 

  Toppscoreren i League One med sine tolv mål var ikke selvskreven på dette laget. Joda, ringreven har levert varene med sine mål og to assist. Det er det samme antallet han fikk i deres ene Championship-sesong i fjor men et godt stykke unna de 31 scoringene han endte opp med forrige gang de var i League One. 28-åringen er i tillegg en ledertype og til tross for en del motgang for lagets og hans del de to siste månedene lar vi tvilen komme til gode med tanke på hvor enorm han var i første halvdel av høstsesongen.

  MANAGER

  Steven Schumacher, Plymouth

  Ryan Lowe, hvem er det? Suksesstreneren som flyttet videre til Preston i fjor på denne tiden er ikke savnet. Schumacher har gjort Plymouth til et topplag med stor t. Feiende flott fotball har gitt de 41 scoringer, et tall som bare Ipswich kan matche. Dette er en manager som endrer mye på formasjon og lagoppstilling, og i denne klubben fungerer det. Har klart å bygge en tropp og en spillestil som ikke gjør de for avhengige av enkeltspillere. Vi er fortsatt usikre på om det holder hele veien i år og, men første halvdel av sesongen har han levert superb.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen