More

  Scoringsmaskinene

  «Alle» kan toppscorerne i Premier League på rams, men hvem har notert seg for mest nettsus i The Championship?
  The Championship er ligaen mange sverger til når det blir for mye pomp, prakt og penger i Premier League. Og atskillige av dagens Premier League-spillere har gått gradene her.
  Nugent i tet
  David Nugent troner i tet på tidenes scoringsliste i The Championship. Spissen har representert åtte ulike klubber, men huskes best fra Leicester der han noterte seg for 54 ligascoringer på 159 kamper. Ble tre sesonger på rad toppscorer for The Foxes. Nugent (20) og Jamie Vardy (16) scoret 36 mål da Leicester i 2014 rykket vant ligaen og rykket opp til Premier League.
  Fikk aldri tillit av Claudio Ranieri, og var solgt til Middlesbrough før Leicester sjokkerte fotballverdenen ved å vinne Premier League. Nugent var imidlertid ikke ferdig, og i 2016 bidro han til at også Middlesbrough fant veien tilbake til Premier League. Nugent har også en imponerende CV fra det engelske landslaget. Spissen står med én registrert kamp, totalt elleve minutter spilletid, og én scoring. Stort bedre kan det ikke gjøres!
  McCormack satt på porten
  Av de ti mestscorende i The Championship er det bare Ross McCormack som aldri har fått prøve seg i Premier League. Litt underlig, da dette er den av de 10 som har generert de største overgangssummene (totalt £25 millioner. Samtidig har jo McCormack skaffet seg rykte for å ikke være den mest treningsvillige.
  Etter å ha blitt hentet til Aston Villa for £12 millioner havnet han kjapt i unåde hos daværende manager Steve Bruce med sine stadige fravær fra trening. Fraværsgrunnene var mange, og én av dem er en klassiker. McCormack forklarte nemlig ett av sine mange treningsfravær med at «portene til eiendommen ikke åpnet seg denne morgenen». Oppholdet i Villa ble, ikke overraskende, både kortvarig og uten suksess.
  Nugent og McCormack troner i tet, men alt tyder på at Billy Sharp er på toppen av scoringslista i god tid før inneværende sesong er ferdigspilt. 35-åringen har scoret tre mål på fem kamper for Sheffield United denne sesongen, og har nå bare fire fulltreffere frem til Nugent i tet.
  Alle tiders måljegere i The Championship:
  1.David Nugent (121)

  36-årige David Nugent er for tiden klubbløs, etter å ha scoret Championship-mål for klubber som Preston, Portsmouth, Leicester, Middlesbrough og Derby.
  2.Ross McCormack (120)

  35-årige Ross McCormack spiller I dag for Aldershot på nivå 5, og har scoret Championship-mål for Cardiff, Leeds, Fulham, Aston Villa og Nottingham Forest. Er spilleren på lista som har blitt solgt/kjøpt for mest penger, men samtidig den eneste som aldri har fått prøve seg i Premier League.
  3.Billy Sharp (117)

  Billy Sharp har blitt 35 år, men holder fortsatt koken i Sheffield United der han er inne i sitt tredje opphold. Har scoret Championship-mål for The Blades, samt Doncaster, Southampton, Nottingham Forest, Reading og Leeds.
  4.Jordan Rhodes (115)

  Jordan Rhodes (31) er tilbake i Huddersfield, ni år etter at han forlot klubben til fordel for Blackburn. Har scoret Championship-mål for de to nevnte, samt Ipswich, Middlesbrough, Wednesday og Norwich.
  5.Lewis Grabban (104)

  Klubbnomaden Lewis Grabban har spilt for et tosifret antall klubber. 33-åringen har de siste sesongene scoret mål for Nottingham Forest, inkludert fire så langt denne sesongen. Også for Crystal Palace, Bournemouth, Norwich, Reading, Sunderland og Aston Villa har veteranen bidratt med Championship-scoringer.
  6.Chris Martin (101)

  32-årige Chris Martin ble så sent som forrige helg matchvinner i The Championship, da han scoret seiersmålet for Bristol City mot Peterborough. Scoringer på nivå 2 i England har han også bidratt med for Crystal Palace, Norwich, Derby, Fulham, Reading og Hull.
  7.Daryl Murphy (93)

  Daryl Murphy har spilt for et tosifret antall klubber, men best huskes 38-åringen fra Ipswich hvor han har scoret brorparten av sine mål. Murphy, som i dag spiller i lavere divisjoner i Irland, har også scoret Championship-mål for Sunderland, Newcastle og Nottingham Forest.
  8.Lukas Jutkiewicz (89)

  32-årige Lukas Jutkiewicz har siden 2016 vært å finne i Birmingham, men har også scoret Championship-mål for Coventry, Middlesbrough og Bolton.
  9.Darius Henderson (87)

  Darius Henderson har blitt 40 år, og har nå lagt støvlene på hylla. Championship-scoringene er bokført for Gillingham, Watford, Sheffield United, Millwall og Nottingham Forest.
  10.Troy Deeney (85)

  33-årige Troy Deeney har det meste av karrieren spilt for Watford, før han nå er tilbake i fødebyen Birmingham. 84 av 85 Championship-scoringer har da også kommet for Watford, før han i september også kom på scoringslista for The Blues.
  11.Charlie Austin (84)
  12.Dexter Blackstock (84)
  13.Danny Graham (83)
  14.Peter Whittingham (82)
  15.Nahki Wells (81)
  16.Cameron Jerome (80)
  17.Marlon King (79)
  18.Kevin Phillips (78)
  19.Chris Wood (78)
  20.Tom Ince (78)
  Vi innledet med at «alle» kan Premier League-scorerne på rams. For sikkerhets skyld; her er topp 10:

  1. Alan Shearer (260)
  2. Wayne Rooney (208) 
  3. Andy Cole (187) 
  4. Sergio Agüero (184) 
  5. Frank Lampard (177)
  6. Thierry Henry (175)
  7. Harry Kane (166) 
  8. Robbie Fowler (163)
  9. Jermain Defoe (162)
  10. Michael Owen (150)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen