More

  Ryktebørsen gjør comeback

  Siste innspurt i de europeiske ligaene, og snart tid for handel. Overgangsvinduet for England og Skottland åpner offisielt 1.juni, men mange avtaler vil nok være spikret før den tid. Ryktebørsen lever uansett sitt eget liv.

  Ryktene flyr høyt gjennom det meste av året, men mye av det som foregår midt i sesong er nok rykter som spikres på bakrommet i engelske tabloider. Liverpool har snart blitt koblet til et tresifret antall midtbanespillere, spisser kobles daglig med Manchester United og Chelsea, mens Declan Rice og Jude Bellingham er av dem som har daglige halvsider i engelske avisers overgangsspalter.

  Ryktebørsen 11.mai

  *Verdensmester Hugo Lloris har blitt 36 år, og vil nok denne sommeren vinke farvel til sitt kjære Tottenham. Siste rykter sier at franskmannen reiser til gullkantet pensjonsavtale i Saudi-Arabia, men burvokteren kan nok like gjerne forsvinne til pensjonistligaen i USA. Eventuelt er han fornøyd med pengene han har håvet inn gjennom karrieren, og reiser hjem til Frankrike for et par siste sesonger der. Selv ville jeg utvilsomt valgt siste alternativ.

  James Maddison, Leicester
  Ryktebørsen, James Maddison Tippes Å Forlate Leicester – Nedrykk Eller Ei

  *Leicester har stø kurs mot nedrykk til Championship, og da vil gribbene straks kaste seg over en del attraktive Foxes-spillere. James Maddison har i atskillige sesonger blitt koblet til Arsenal, mens Newcastle også antas å ville ha et ord med i laget. Maddisons stjerne lyser ikke lenger sterkt, men fortsatt er midtbanespilleren bare 26 år. Harvey Barnes bør være minst like attraktiv, og venstrekanten blir neppe å se på nivå 2 neste sesong. Det samme gjelder Timothy Castagne og Youri Tielemans, for å nevne noen.

  *Liverpool vil denne sommeren rydde kraftig i rekkene, etter inneværende sesongs voldsomme nedtur. James Milner, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino, Nat Phillips, Caoimhín Kelleher, Joe Gomez, Jordan Henderson og Joël Matip er av dem som kan forsvinne ut (Arthur Melo regner vi ikke engang med), mens det først og fremst er i midtbaneleddet det skal hentes nytt. Det kan skrives bok om alle som er linket inn, men Brighton-duoen Alexis Mac Allister/ Moisés Caicedo, Chelseas Mason Mount, Declan Rice (West Ham), Matheus Nunes (Wolves), Joao Palhinha (Fulham), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Teun Koopmeiners (Atalanta), Ryan Gravenberch (Bayern), Miguel Ugarte (Sporting) og naturligvis Jude Bellingham, er av de som har blitt nevnt hyppigst. Ryktene om Eberechi Eze glimrer med sitt fravær, men svært gode kilder mener dette er noe som bør komme.

  Alexis Mac Allister, Brighton
  Ryktebørsen: Alexis Mac Allister Er Ønsket Av En Skokk Med Storklubber

  *Chelsea har det siste året handlet hva remmer og tøy kan tåle, men handelen virker også å kunne blitt gjort med bind for øynene. En av få nykommere som har imponert er Joao Felix, men han er naturligvis bare på lån. Det virker imidlertid å være sterke ønsker om å få spilleren over på permanent kontrakt – eventuelt lån for enda en sesong. Spillere i bytte er også en mulighet. Atter en Lukaku-retur skal det også være muligheter for. Helt sikkert er det at Chelsea trenger en målscorer eller fem. Like sikkert er det at spillere vil forsvinne ut. Det er greit med daukjøtt på brua nå.

  Joao Felix
  Ryktebørsen: Joao Felix Er Ønsket Med Videre I Chelsea

  * Coventrys Viktor Gyökeres har lenge vært en het potet, og etter denne sesongs 21 scoringer og 10 målgivende har ikke interessen akkurat kjølnet for den løpsvillige svenske landslagsangriperen. West Ham, Leeds, Everton, Wolves og Palace er av klubbene som ligger langflate, men mest gøy ville det jo vært om han fikk spille Premier League-ball med The Sky Blues. Og det finnes det jo fortsatt muligheter for.

  Viktor Gyökeres, Coventry
  Ryktebørsen: Viktor Gyökeres, Er Ønsket Av Halve Premier League, Men Kan Ende Opp Med Å Spille Pl Med The Sky Blues

  *Manchester United har en scoringsgaranterende spiss øverst på blokka, og det er ikke mangel på rykter. Harry Kane og Victor Osimhen er navnene som oftest kobles med United, men Jonathan David (Lille), Lautaro Martinez (Inter), Goncalo Ramos (Benfica), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach), Dusan Vlahovic (Juventus) og Tammy Abraham er av et drøyt snes angripere som kobles med innflytting på Trafford i løpet av sommeren.

  Harry Kane, Tottenham
  Ryktebørsen: Harry Kane Scorer På Bestilling, Og Er Øverst På Ønskelista I Manchester United

  *Watford har (trolig) startet jakten på en manager som i løpet av sommer/høst kan overta for Valerien Ismael, som ble ansatt i går.

  Ryktebørsen Gjør Comeback Valerien Ismael Ryktebørsen
  Valerien Ismael: Here Today, Gone Tomorrow

  *Burnley er tilbake i Premier League, etter i stor stil å ha feid all motstand til side i inneværende Championship-sesong. En av de som bidro til 101 poeng og bare 35 baklengs på 46 ligakamper var Borussia-lånet Jordan Beyer. Den 22-årige tyske forsvarsspilleren ble denne uken gitt permanent kontrakt, og Clarets-ledelsen vil garantert signere flere i løpet av sommeren. Men klarer de å beholde manager Kompany?

  Jordan Beyer, Burnley
  En Av Mange: Jordan Beyer Følger Burnley Opp I Eliten

  *Southampton forsvinner ned i The Championship, og det vil bli ryddet i rekkene på St. Mary’s. James Ward-Prowse har aldri spilt på nivå 2, og vil nok heller ikke gjøre det neste sesong. Saints-kapteinen skal være ønsket av en god håndfull Premier League-klubber, inkludert West Ham og Aston Villa. Kyle Walker-Peters, Mohammed Salisu, Armel Bella-Kotchap, Che Adams og Romeo Lavia er av andre Saints-spillere som kan bytte beite i løpet av sommeren.

  James-Ward-Prowse, Southampton
  Ryktebørsen: James-Ward-Prowse Er Ønsket Av Flere, Men Kan Også Ende Opp Som Le Tissier, Som Énklubbslegende

  Ryktebørsen er tilbake for godt, men dette var alt for i dag. Flere sannsynlige, og sikkert også spinnvilt usannsynlige, overgangshistorier kommer snart.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen