More

  Coventry og Sunderland til play off

  Det sto om to ledige play off-plasser i siste Championship-runde, og usikkerheten var stor, når både Millwall, Coventry, Blackburn, Sunderland og West Bromwich hadde muligheten til å nå topp 6.

  Og det ble da også en ekstremt spennende dag, for de involverte lagenes fans. Manges øyne var rettet mot The Den, hvor Millwall med seier var garantert spill om opprykk til Premier League. Og på stillingen 3-1 virket da også hjemmelaget å spasere seg videre til sluttspill. Blackburn hadde imidlertid ikke kastet inn håndkleet, og etter en formidabel sluttspurt var det gjestene som trakk lengste trå. Joe Rankin Costello redusere til 2-3, før ettertraktede Ben Brereton gjorde både 3-3 og 4-3. Trolig var dette chilenerens siste bidrag for Rovers.

  Andre resultater gikk imidlertid ikke Rovers’ vei, og dermed ble det en tung ettermiddag for begge involverte lag på The Den. Spesielt tungt er det nok for Rovers, som mister plassen i play off på målforskjell.

  Coventry gjorde jobben

  Coventry trengte ett poeng mot Middlesbrough for å være sikret plass i play off, og The Sky Blues gjorde jobben. Gustavo Hamer sendte Coventry i føringen, men det ble en nervepirrende innspurt etter Cameron Archers utlikning for Boro. Gjestene sto imidlertid distansen, og belønnes med play off-semifinale mot nettopp Middlesbrough. Sunderland-manager Tony Mowbray fikk en flott ettermiddag i regnværet på Deepdale, men skotten hadde følelser for flere involverte i dag. 59-åringen har tross alt vært manager i både West Bromwich, Coventry og Blackburn. Og naturligvis for semifinalemotstander Midddlesbrough.

  Og Sunderland spurtet best

  Coventry var favoritt til å gjøre jobben, men at Sunderland skulle gå hele veien var en desto større overraskelse. The Black Cats har slitt voldsomt med skader på nøkkelspillere siden nyttår, og var for bare få uker siden avskrevet. Selv holdt de imidlertid motet oppe, og etter dagens 3-0-seier borte mot Preston er Sunderland klare for semifinale mot Luton. Kan hende blir det Tyne-Wear-derby i Premier League igjen neste sesong.

  Av de fire som har nådd play off, er det bare Luton som aldri har spilt i Premier League. The Hatters forsvant som kjent ut av det gode selskap sesongen før toppdivisjonen fikk nytt navn.

  Burnley i 100

  Den tidlig opprykksklare duoen Burnley og Sheffield United avsluttet sesongen med stil. Josh Brownhill, Ashley Barnes og Scott Twine scoret målene da Burnley slo Cardiff 3-0 på Turf Moor, og The Clarets avsluttet dermed sitt korte opphold i The Championship med å nå 101 poeng.

  Oli McBurnie og Manchester City-lånet James McAtee scoret målene da Birmingham ble slått 2-1 i The Second City.

  Pukki takket for seg

  QPR og Gareth Ainsworth røk 0-2 hjemme mot Bristol City, og The Hoops må bare arkivere inneværende sesong i skuffen under fadeser, og se frem mot revansj til høsten. Det samme må Norwich. Kanariene var som alltid en av forhåndsfavorittene, men etter dagens 0-1-tap hjemme mot nedrykksklare Blackpool ender Norwich som nummer 13. Teemu Pukki, som har vært klubbens toppscorer fire av siste fem sesonger, ble klappet av banen ti minutter før full tid. Den finske scoringsmaskinen har meldt at han nå er ferdigspilt på Carrow Road. Pukki har så definitivt gjort jobben, men han hadde nok håpet på en bedre avslutning.

  Regnværsglede: : Jack Clarke Og Sunderland Slår Følge Med Coventry Til Play Off
  Regnværsglede: : Jack Clarke Og Sunderland Slår Følge Med Coventry Til Play Off

  Slik spilles semifinalene:

  Lørdag 13. mai: Sunderland – Luton

  Søndag 14.mai: Coventry – Middlesbrough

  Tirsdag 16.mai: Luton – Sunderland

  Onsdag 17. mai: Middlesbrough – Coventry

  Finalen spilles på Wembley, lørdag 27.mai

  Siste runde i The Championship:

  Birmingham – Sheffield United 1-2

  Burnley – Cardiff 3-0

  Huddersfield- Reading 2-0

  Luton – Hull 0-0

  Middlesbrough – Coventry 1-1

  Millwall – Blackburn 3-4

  Norwich – Blackpool 0-1

  Preston – Sunderland 0-3

  QPR – Bristol City 0-2

  Swansea – West Bromwich 3-2

  Watford – Stoke 2-0

  Wigan – Rotherham 0-0

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen