More

  Ryktebørs: 7 hete midtbanespillere

  Søndag spilles siste Premier League-runde, og eneste spenning før siste spilledag knytter seg til hvilke to av Leeds, Leicester og Everton som følger Southampton ned i The Championship. Naturlig da at øvrige klubber nå har fullt fokus på styrking av troppen før det til høsten skal tas sats igjen. Og ryktebørsen taler sitt tydelige språk.

  Arsenal er av sesongens store positive overraskelser, til tross for at mange nok fortsatt mener de kastet bort tittelen. The Gunners ender som nummer 2, har fortsatt en veldig ung og spennende spillerstall, og med Champions League-billett på innerlomma kan man nå satse større og tyngre enn på lenge. Granit Xhaka antas å forsvinne, og det er midtbaneleddet man først og fremst søker etter å forsterke. Selv om det nok også skal en ny spydspiss, og kanskje en høyreback, inn i laget. Midtbanen er uansett hovedprioritet.

  Liverpool er av sesongens største skuffelser, selv om sluttspurten holder noenlunde mål. Også på Anfield er det forsterkning av midtbanen som har fokus. Manchester United, Tottenham, Newcastle og Chelsea (joda) er også ute etter nye nøkkelspillere til midtbanen, og de nevnte klubbene virker å ha kikkerten rettet mot samme gruppe spillere.

  Declan Rice, Ilkay Gundogan, Mason Mount, Alexis Mac Allister, Moisés Caicedo, Youri Tielemans og Ruben Neves er de syv midtbanespillerne i Premier League som nevnes oftest på ryktebørsen denne våren og sommeren.

  Declan Rice, West Ham

  Declan Rice
  Ryktebørs: Declan Rice Er Ønsket Av Storklubber Over Hele Europa

  24-årige Rice har allerede representert England et førtitalls ganger, og West Ham-kapteinen er nok Premier Leagues heteste overgangsobjekt denne sommeren. Spesielt etter at Hammers-boss David Moyes har innrømmet at spilleren tillates å reise om det kommer tikker inn høye nok bud. West Ham sies å kreve 120 millioner pund. Enten i form av rene penger, eller pund + spillere. Manchester United, Liverpool, Chelsea og Bayern skal alle være interessert, men fremst i køen sies Arsenal å stå. Spilleren ønsker seg også Champions League-fotball – og da er både Chelsea og Liverpool ute av dansen. Det blir nok fortsatt hovedstaden, og da Arsenal, for den glitrende midtbanespilleren.

  Ilkay Gundogan, Manchester City

  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere Gundogan Ryktebørs,Declan Rice
  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere 7

  32-årige Gundogan har i sesonginnspurten funnet frem sin indre Zidane, og Manchester City virker en smule bekymret for at midtbanespilleren vil bli plukket opp av Arsenal. Veteranens kontrakt utgår etter endt sesong, og i tillegg til Arsenal har også Barcelona meldt sin interesse. Pep Guardiola har samtidig uttalt at han ønsker tyskeren med videre. Nytt år i City eller Barcelona-eventyr på tampen av karrieren virker met sannsynlig, men hva vet vel jeg?

  Mason Mount, Chelsea

  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere Mason Mount Ryktebørs,Declan Rice
  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere 8

  Mount har kontrakt på Stamford Bridge gjeldende ut neste sesong, og partene har ikke lyktes å komme til enighet om noen forlengelse. Liverpool og Arsenal er av dem som følger utviklingen nøye, og spesielt førstnevnte blir ofte nevnt som mulig neste stopp for 24-åringen. Samtidig heter Mounts bestevenn Declan Rice, og fortsatt opphold i hovedstaden virker nok forlokkende. Kan Arsenal ende opp med dem begge? Mount har ikke vært i sin beste form denne sesongen, mens han også har slitt med skader. Chelsea har ryktet å ville kreve opp mot 70 pundmillioner for en spiller som har ett år igjen av kontrakten, men det får de naturligvis ikke.

  Alexis Mac Allister og Moisés Caicedo, Brighton

  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere Moises Caicedo Ryktebørs,Declan Rice
  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere 9

  Den 24-årige verdensmesteren har bidratt med tosifret antall scoringer, og vært aller best i et høytflyvende Brighton denne sesongen. Atskillige klubber ligger langflate etter argentineren, og hardnakkede rykter sier Liverpool har skaffet seg godt forsprang på øvrige beilere. Mac Allister har kontrakt på Amex frem til 2025, og vil ikke selges på billigsalg. Arsenal bød £70 millioner i januar, men ble da høflig avfeid. Moisés Caicedo har kontrakt frem til 2027, men vil trolig også selges om det kommer frekke nok bud. Ingen av dem vil uansett selges for mindre enn 70 millioner pund.

  Youri Tielemans, Leicester

  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere Youri Tielemans Ryktebørs,Declan Rice
  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere 10

  26-årige Tielemans har spilt nær 200 kamper for Leicester siden ankomst fra Monaco i 2019. Belgieren har vært en playmaker av rang for The Foxes, men som så mange andre Leicester-spillere har han vært under pari denne sesongen. Nedrykk eller ei, Tielemans har denne sommeren fullført sin kontrakt på King Power Stadium. Manchester United og Arsenal er av dem som sies å være lysten på spilleren som kan hentes uten vederlag.

  Ruben Neves, Wolves

  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere Ruben Neves Ryktebørs,Declan Rice
  Ryktebørs: 7 Hete Midtbanespillere 11

  Den portugisiske landslagsspilleren har vært trofast til Wolverhampton siden 2017, men melder nå at han er moden for større oppgaver.

  -Jeg elsker Wolverhampton, men har aldri lagt skjul på at jeg ønsker å spille Champions League-fotball. Både jeg og familien føler oss hjemme i Wolverhampton, men la oss se hva som skjer, sier midtbanespilleren til engelsk presse denne uken.

  Manchester United, Barcelona og Newcastle sies å stå først i køen for Wolves-kapteinen som har kontrakt på Molineux gjeldende ut neste sesong. Eddie Howe mener Newcastle står foran sitt “tøffeste” vindu og Neves kan nok være en spesielt interessant spiller.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen