More

  Punktum finale

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Lørdagens cupfinale setter (nesten) et punktum på den norske seriesesongen, og Bodø/Glimt har muligheten til å krone en fantastisk sesong. 

  • Bodø/Glimt – Molde (Cupfinale)
  • Lørdag kl. 16:00 (NRK)
  • Ullevaal Stadion (Oslo)

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,10
  • U 3,65
  • B 3,15

  Det har vært en briljant sesong for årets seriemestere Bodø/Glimt, og lørdag kan den bli enda bedre. For bodøværingene har gjort mange utrolige ting de siste årene. De har vunnet Eliteserien med en stil og overlegenhet vi ikke har sett på disse breddegradene siden Rosenborgs totaldominans på midten av 1990-tallet. Men, til tross for deres suverenitet de siste sesongene, har Bodø/Glimt aldri vunnet The Double i klubbens historie, altså serien og cupen i samme sesong. 

  Les også: Sesongens kåringer i Eliteserien

  Finale
  Amahl Pellegrino Har Vært I Storform Hele Sesongen.

  Det får de lørdag muligheten til å gjøre noe med. For i hovedstaden er det duket for sesongens største enkeltbegivenhet i norsk fotball, når Oslo inntas av håpe- og forventningsfulle bodøværinger og moldensere. Det er hele 30 år siden sist nordlendingene mottok Kongepokalen, og sist Bodø/Glimt fikk muligheten, i mai for halvannet år siden, var det nettopp Molde som snøt dem for trofeet i finalen for 2021-sesongen. Nå kan nordlendingene få sin etterlengtede revansje. 
   
  – Vi gleder oss ekstremt til cupfinalekamp. Vi har kjent hvordan det er å tape på Ullevaal, det var en hard erfaring, men en god erfaring. Vi skal gjøre vårt ytterste for å gjøre en god prestasjon, sier Kjetil Knutsen til NRK. 

  Europa neste sesong

  Glimt-sjefen rår over en spillerstall som har blitt svært så seiersvant de siste sesongene, men som aldri har vært med på å vinne cupen. Helgens finale er altså en reprise fra finalen i 2021-sesongen, som ble spilt i mai 2022. Og mens Bodø/Glimt forbereder seg på en mulig The Double, følger nok også Viking ekstra med på lørdagens begivenheter i hovedstaden. Siddisene kom nemlig på fjerdeplass i årets Eliteserien, etter å ha kollapset på tampen av sesongen. Men, vinner Bodø/Glimt cupen, får Viking billett til Conference League neste sesong. Blir Kongepokalen med til rosenes by, blir det ikke noe Europacup på Jåttåvågen i 2024. 

  Finale
  Selveste Bayer Leverkusen Venter For Molde Førstkommende Torsdag.

  Og Molde vil nok være ekstra motiverte i forkant av lørdagens cupfinale. Erling Moes mannskap var nemlig favoritter til å forsvare fjorårets seriegull, men leverte et heller usselt tittelforsvar. Erling Moes mannskap endte til slutt på femteplass, etter at de blant annet tapte fire på rad mellom oktober og november. Men, Molde leverte en sterk avslutning på sesongen, og de siste fem i Eliteserien og Europa League viser tre seirer og to uavgjorte.  

  Usannsynlig comeback

  Om de er sterke nok til å vippe Bodø/Glimt av pinnen, gjenstår imidlertid å se. For begge lag har også Europa-oppgjør å tenke på etter helgens duell på Ullevaal. Bodø/Glimt er allerede klare for avansement i sin gruppe i Conference League, mens Molde trolig trenger seier mot Bayer Leverkusen, i Leverkusen, for å ta seg videre fra sin gruppe i Europa League. Molde er imidlertid sikret billett til Conference League uansett hvordan det går neste torsdag, så ankommer hovedstaden fullt fokuserte på å vinne sin sjette NM-tittel. 

  Finale
  Martin Linnes Har Slått Alle Prognoser.

  En av dem som er veldig fornøyd med å bli med på reisen ned til Oslo, er Martin Linnes. Høyrekanten pådro seg en ankelskade i slutten av september, og prognosene sa han ville være ute i opptil tre måneder. Linnes ble langt på vei avskrevet fra å bidra for Molde i resten av 2023, men i siste serierunde mot HamKam, gjorde han comeback fra ankelskaden, mot alle odds. Han ble byttet inn 20 minutter før full tid, og hvis alt klaffer, kan han faktisk være aktuell for å starte lørdagens cupfinale. 
   
  – Mye kan skje på ei uke. Ankelen føles bra, men jeg har nesten ikke spilt kamper siden midten av september. Jeg har trent mye annet, men fotballformen er dessverre noe helt spesielt. Jeg har vært med laget ei uke nå, og fikk noen minutter mot HamKam. Det blir en diskusjon mellom meg og det fysiske apparatet, og så blir det opp til Erling Moe, sier Linnes om sjansene for å starte finalen til Romsdals Budstikke. 

  Avskrevet fra listene

  Han avslører også til lokalavisen at det var så å si ingen i klubben som hadde tro på at han kunne gjøre comeback allerede denne sesongen. 
   
  – Jeg har faktisk hørt rykter om at jeg tidlig ble fjerna fra lista over aktuelle spillere for å bidra i Eliteserien og i cupfinalen. Jeg ble bytta ut på oversikten fordi de fleste i klubben trodde nok at dette var sjanseløst. Men, jeg har aldri slått meg til ro med at det neste skulle være Europa-kamp i februar, forklarer 32-åringen.  

  Molde har vært svært suksessrike i cupen de siste ti årene, og har blitt Norgesmestere hele tre ganger siden 2013. Forrige gang var altså i mai 2022, og også da var det Molde og Bodø/Glimt som var finalistene. Lørdag braker det løs igjen, når det (nesten) endelige punktumet for sesongen 2023 skal settes.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen