More

  Preview: Norge – Jordan

  NORGE – JORDAN: Norge møter relativt obskur motstand før innspurten i EM-kvalifiseringen.

  Norge – Jordan

  EM-kvalifiseringen går på alt annet enn skinner. Kun fire poeng er fasiten etter de fire første kampene mot Spania, Georgia, Skottland og Kypros, og EM-billett via den ordinære kvalifiseringen henger allerede i en tynn tråd. Heldigvis har man alltids Nations League.

  Norge - Jordan
  220927 Martin Ødegaard Of Norway During The Nations League Football Match Between Norway And Serbia On September 27, 2022 In Oslo. Photo: Vegard Grøtt / Bildbyrån / Kod Vg / Vg0362

  I kveld er det imidlertid verken EM-kvalifisering eller Nations League på menyen, men snarere privatlandskamp mot 82.-rankede Jordan på Ullevaal Stadion. Og det er en spennende tropp Ståle Solbakken har tatt ut før møtene med Jordan og Georgia. Det har blitt funnet plass til hele fire potensielle debutanter. Osame Sahraoui, Antonio Nusa, Emil Breivik, og ikke minst Solbakkens sønn, Markus, er med i landslagstroppen for aller første gang.

  LES OGSÅ: Ole Selnæs tilbake i Rosenborg

  – Med fordi han er god nok

  Uttaket av Markus Solbakken har selvsagt vekket oppsikt. Det er ikke hver dag at en landslagssjef tar ut sin egen sønn i troppen. Men, midtbanespilleren har storspilt for Viking de siste ukene og månedene, og vært en av Eliteseriens absolutt beste spillere. Landslagssjefen bedyrer at det ikke var familiære sentimenter som var bakgrunnen for uttaket.

  – Markus er med fordi han er god nok. Det var ikke det letteste, og den vi har debattert mest, men i den rekken Viking har hatt har han vært sentralt. Han har internasjonal nærteknikk, bra løpskapasitet, har vært jevnt god lenge og hatt noen toppkamper. Vi må ta ut de vi mener er best og akkurat nå er han det. Da må vi glemme far/sønn. Man skal være sikker for å gjøre det, men det hadde vært ufortjent hvis han ikke var i troppen nå, sier Ståle Solbakken på pressekonferanse på Ullevaal.

  Norge - Jordan
  Markus Solbakken Kan Få Sin Landslagsdebuten Under Farens Vinger I Kveld.

  Landslagssjefen sier planen var å starte med to forskjellige ellevere mot Jordan og Georgia, men etter å ha tenkt seg om, har han kommet frem til at noen av spillerne kommer til å starte begge kampene. Kaptein Martin Ødegaard er allerede bekreftet at starter mot Jordan, det samme er debutanten Antonio Nusa, 18-åringen som i sommer bestemte seg for å bli værende i Brügge, til tross for at klubben mottok et bud fra Chelsea på over 400 millioner kroner.

  Obskur motstander

  Når Jordan stiller opp på motsatt banehalvdel i kveld, er nok det et lag ikke mange har altfor inngående kjennskap til. De fleste spillerne i troppen tjener sitt daglige brød i afrikansk eller arabisk liga, men én spiller er ganske mye bedre enn alle andre. Mousa Tamari ankom Montpellier fra OH Leuven i sommer, og har allerede markert seg på ypperligvis i Ligue 1. 26-åringen står med tre scoringer etter de fire første ligarundene, og er Jordans desidert største trussel i kveld.

  Jordan har også med seg noen brukbare resultater fra topp europeisk motstand. De har tapt “bare” 1-3 og 2-3 mot Spania og Serbia, men ankommer likevel Ullevaal som relativt klare underdoger.

  Odds Norge – Jordan (Norsk Tipping)

  • H 1,28
  • U 5,30
  • B 10,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen