More

  Premier League-start: Eksamen for Vincent & Kompani

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det dukes for Premier League-start, og nyopprykkede Burnley får æren av å åpne sesongen – når de i dag får besøk av trippelmester Manchester City på Turf Moor.

  Burnley var suverene i fjorårets Championship. The Clarets tok 101 poeng, endte 21 poeng foran Luton Town på tredjeplass og opprykket ble tidlig klart. Dermed ble oppholdet i Championship av kortest mulig varighet.

  Leverte varene

  Manchester City-legenden Vincent Kompany, som i sin aktive karriere vant fire Premier League-titler og en hel haug andre pokaler, kom fra Anderlecht og ble ansatt med mål om å gjøre tilværelsen i The Championship av kortest mulig varighet og belgieren leverte varene, til tross for beskjedne midler.

  Premier League-Start
  Klare For Premier League-Sraty: Burnley Vant Både Opprykk Og Tittel

  Belgieren endret spillestilen fullstendig i forhold til det Sean Dyche sto for, og tidvis er det blitt spilt underholdende fotball av det unge laget i Lancashire – som nå skal måle krefter med de beste i Premier League. Kompany solgte mange av de etablerte og rutinerte spillerne og brukte noe av det som kom inn på unge spillere, blant annet fra sin egen klubb, Anderlecht. Bare tre tap ble notert, og Burnley var også divisjonens mestscorende.

  Les også: Kane takket ja til Bayern München

  Kompany, sommerens viktigste

  Burnley har ikke fått alt de har pekt på i sommer. Øverst på ønskelista sto nemlig Nathan Tella, som scoret 17 mål på lån fra Southampton forrige sesong. Burnley har i sommer ved flere anledninger henvendt seg til Southampton, med forespørsel om både lån og kjøp. Foreløpig uten hell, da The Saints håper og tror angriperen kan gjenta bragden med å skyte også Southampton tilbake til Premier League.

  Les også: Moises Caicedo til Liverpool

  Noen faste fisk har det uansett blitt, og av de viktigste nykommerne kan nevnes tidligere West Bromwich-stopper Dara O Shea, den engelske U21-keeperen James Trafford, tidligere Southampton-angriper Nathan Redmond og Hoffenheim-lånet Jacob Bruun Larsen. Denne uken ble også vår egen Sander Berge hentet fra Sheffield United, mens Aaron Ramsey er på vei fra Aston Villa.

  Samtidig har både Jordan Beyer og Michael Obafemi signert permanente Clarets-kontrakter etter forrige sesong å ha vært innleid fra henholdsvis Borussia Mönchengladbach og Swansea. Den marokkanske vingløperen Anass Zaroury, som ankom fra Charleroi i fjor sommer, signerte samtidig ny femårskontrakt denne uken.

  Premier League-Start
  Premier League-Start: Vincent Kompany Virker Å Ha En Srs Lovende Managerkarriere Foran Seg

  Den viktigste av alle Burnleys sommersigneringer var nok uansett Vincent Kompany. Den tidligere Manchester City-stopperen er en av ikke så altfor mange tidligere storspillere som har gjort kometkarriere også på sidelinjen, og belgieren er naturligvis av flust med forståsegpåere allerede nå utpekt til Pep Guardiolas etterfølger i den himmelblå delen av Manchester.

  Knallhard start

  Det blir en tøff sesongåpning for Burnley, som fredag åpner Premier League-sesongen på hjemmebane mot Manchester City, laget de tapte 0-6 for i FA-cupen siste sesong. I løpet av de første åtte kampene skal laget også møte Aston Villa, Tottenham Hotspur, Manchester United, Newcastle United og Chelsea. Velkommen til Premier League der, altså. Og det nevnte 0-6-tapet mot City i cupen forrige sesong er et aldri så lite varsel om hva som er i vente.

  Premier League-Start
  Premier League-Start: Burnley Ble Slaktet Av City I Fa-Cupens Kvartfinale Forrige Sesong

  Ingen stil garanterer suksess

  At man sklir ubekymret gjennom The Championship betyr ikke at man kan ta lett på ting også i Premier League. Kompany har da også voldsom rutine fra denne divisjonen, og vet nok utmerket godt at spillestilen må justeres en smule når man nå er opp mot de aller beste i verdens beste liga. Det er jo faktisk ikke helt utenkelig at Clarets-fansen om noen måneder tar seg i å savne Sean Dyche og hans langt mer kyniske fotball.

  -Ingen stil garanterer suksess. Man må hele tiden strebe etter noe bedre, sier Kompany noen dager før avspark ny sesong.

  Premier League-Start
  Premier League-Start: Burnley Har Både Dansken, Svensken Og Nordmannen I Troppen.

  Den nylige treningskampen mot Benfica ga uansett Kompany noen svar han ville ha. Burnley ikke bare vant 2-0 etter scoringer av Owen Dodgson og Hjalmar Ekdal, men de spilte også med en aggressivitet som må fremvises også i Premier League.

  -Vi møtte et teknisk veldig godt lag, som liker å holde ballen i laget. Vi lot dem imidlertid ikke få fred.  Vi møtte dem med et høyt og aggressivt press, uten at det det gikk ut over vårt eget spill. Vi våget, og fikk betalt gjennom to fine scoringer, sa Burnley-bossen til lokal presse etter seieren.

  Ny og langt tøffere utfordring i kveld, når alvoret tar til.

  Burnley

  Grunnlagt: 1882

  Hjemmebane: Turf Moor (21.944)

  Seriemesterskap: 2

  Manager: Vincent Kompany

  Plassering 2022/23: 1. plass i Championship (opprykk)

  Vinnerodds Norsk Tipping:        500,00

  Topp fire-odds Norsk Tipping:  90,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen