More

  Premier League-runden

  Innspurten har startet, og fortsatt er det alt å spille for i Premier League. Det skiller fortsatt bare ett poeng mellom City og Liverpool i kampen om tittelen, mens det fortsatt er helt uvisst hvem som slår følge til Champions League. Lørdagens tidligkamp mellom Arsenal og Manchester United kan i så måte bli avgjørende. 
  I bunnen av tabellen kan man nok snart vinke farvel til Norwich og Watford, men hvem som slår følge ned i The Championship er fortsatt uklart. Everton vil grave svært dypt for poeng mot Liverpool i søndagens merseysidederby. Allerede ved avspark kan man tross alt være under streken. 
  Ukens Tipsblad er gratis for alle, men her får du en oppdatert oversikt over helgens Premier League-runde. Oddsoversikt finner du nederst i saken. 

  Arsenal – Manchester United
  Emirates
  Lørdag 13.30
  Etter tre strake tap ble Arsenal gitt små muligheter til å revansjere seg mot Chelsea på Stamford Bridge. Da man ventet det som minst våknet imidlertid Artetas lovende mannskap til live igjen, og mot hovedstadsrivalen hentet The Gunners hjem sin 250. borteseier i Premier League-historien. For første gang på over 20 år var det også seks engelskmenn i startelleveren, på en kveld hvor Arteta hadde gjort noen spennende forandringer. Spillere som Mohamed Elneny, Rob Holding og Eddie Nketiah viste seg da også tilliten verdig. Sistnevnte scoret to mål i 4-2-seieren, og mest trolig blir Alexandre Lacazette sittende på benken også mot United. To av tre siste hjemme mot United er vunnet.
  Manchester United benyttet seg av topp 4-rivalenes snubling, og før tirsdagens besøk på Anfield var håpet om Champions League-plass igjen tilbake. Etter kamp var ikke håpet like levende. Ikke først og fremst grunnet tap, men heller måten det kom på. Som i 0-5-tapet hjemme mot samme motstander var man også denne gang statister. Totalt 0-9 over to kamper mot erkerivalen gjør vondt for fansen som nå håper Erik ten Hag er den som kan få skikk på gigantklubben. Kun 6 av første 16 bortekamper er vunnet, og fra siste tre borte mot Arsenal har man bare hentet ett av ni mulige poeng. Flere av spillerne som var fraværende mot Liverpool er nå tilbake i trening.
  Norwich – Newcastle
  Carrow Road
  Lørdag, 16.00
  Norwich kom fra 0-2 til 2-2 på besøk hos Manchester United, men da Cristiano Ronaldo fullførte sitt hat trick var det ingen vei tilbake for kanariene. Norwich rykker med stor sannsynlighet ned, men Teemu Pukki fortjener så utvilsomt en ny Premier League-mulighet. Finnen har etter fulltrefferen på Trafford notert seg for 76 scoringer på 151 Norwich-kamper, og for divisjonens jumbolag har han denne sesongen bokført tosifret antall Premier League-scoringer. Noen må som snarest sende Brighton-ledelsen et epost-varsel.
  Newcastle-fansen hadde nok godt håp om at det skulle ordne seg, da nye eiere ved årsskiftet tok kontroll over Toon-laget som gikk inn i det nye året som nestjumbo. At man allerede med drøy håndfull kamper igjen å spille kunne puste lettet ut var nok uansett mer enn forventet. Mot Leicester søndag havnet man tidlig under, men to scoringer – det siste fire minutter på overtid – av januarkjøpet Bruno Guimarães betydde strake seirer, før den tredje på rappen kom da Miguel Almiron denne uken ble matchvinner med en sjelden lekkerbisken mot Palace. To siste mot Norwich har endt uavgjort.
  Manchester City – Watford
  Etihad
  Lørdag, 16.00
  Manchester City var involvert i tøff batalje mot Atletico i Champions League, og manglet spillere i semifinalen mot Liverpool. Kevin de Bruyne var av de som var fraværende, da det endte med fortjent tap og farvel til finale i FA-cupen. Fortsatt er imidlertid Pep Guardiolas menn i førersetet i Premier League, mens man også har kikkerten rettet mot en aller første triumf i Champions League. Det er imidlertid ikke rom for feilskjær i noen av turneringene, da man ellers vil kunne stå tomhendt tilbake. Oppskriftsmessig 3-0-seier hjemme Brighton denne uken. Siste ti ligakamper mot Watford er vunnet med totalt 37-4. Trettisyv – fire der, altså.
  To tverrliggertreff og miss på åpent mål av Imran Louza bidro til at Watford i helgen noterte sitt tiende strake hjemmetap. Bare Birmingham, tilbake i 1986, kan i løpet av én og samme sesong vise til like stusselig hjemmestatistikk i toppdivisjonen.  Nederlaget mot Brentford betyr også, med stor sannsynlighet, at Watford er ferdigspilt i Premier League for denne gang. Mot Manchester City er det, som statistikken med all tydelighet viser, lite å hente.
  Leicester – Aston Villa
  King Power Stadium
  Lørdag, 16.00
  Leicester svinger fortsatt voldsomt i prestasjonene. Forrige uke tok The Foxes seg til sin aller første semifinale i Europa, da PSV Eindhoven ble slått i Nederland. Brendan Rodgers sjanset så på å bytte åtte spillere til søndagens kamp mot Newcastle. Tok uansett ledelsen, men nye baklengs på dødball gjorde at det endte med 1-2-tap. Mot Everton tok man føringen før publikum hadde funnet plassene, bare for å rote bort seieren på overtid. Er nummer ni på Premier League-tabellen, men dette er nok også det høyeste man kan ende – da det skiller åtte poeng frem til Wolves på plassen over. Samtidig skiller det bare fem poeng ned til Aston Villa på 15.plass.
  Aston Villa har så utvilsomt tatt steg i riktig retning etter managerskiftet, men også under ledelse av Steven Gerrard svinger laget voldsomt i prestasjonene. Etter tre strake seirer uten baklengsmål mot Brighton, Southampton og Leeds, har laget nå røket på fire strake tap. Senest 0-4 i en trøstesløs forestilling på besøk hos Tottenham. Ollie Watkins og Danny Ings har ikke vært den offensive suksessen man håpet på, og mye tyder på at minst en av dem blir byttet ut etter endt sesong. To scoringer av midtstopper Ezri Konsa sørget for at man i omvendte møte med Leicester snudde 0-1 til seier 2-1.

  Brentford – Tottenham
  Brentford Community Stadium
  Lørdag, 18.30
  Brentford har sent, men godt, funnet toppformen. Fem av siste seks er vunnet, og da den nordiske duoen Christian Nørgaard og Pontus Jansson hadde scoret de nødvendige målene mot Watford kunne man for første gang siden 1946 feire tre strake seirer i toppdivisjonen. Christian Eriksen har naturligvis vært en nøkkel i snuoperasjonen, og for Brentford-fansen er det da tungt å høre at halve Premier League nå jakter den danske midtbanevirtuosen. Før den tid kan uansett Brentford, som nyopprykket, ha sikret plass på øvre halvdel.
  Det blåser på toppene. Arsenal hadde lenge alt i egne hender i kampen om topp 4, før de med tre strake tap møtte veggen. Tottenham overtok, gjennom storspill og fire strake seirer, plassen i topp 4. Så plumpet også Spurs, da det endte med 0-1-tap hjemme mot Brighton. Dermed er det ikke bare disse to som kjemper om Champions League-plassen. Feilskjærene gjør at Manchester United nå også vil ha et ord med i laget. Spilleprogrammet virker ikke bare enkelt for Kane & Co. Brentford kan bli tøft nok, og fortsatt gjenstår kamper mot Liverpool Leicester og nevnte Arsenal.
  Burnley – Wolverhampton
  Turf Moor
  Søndag, 15.00
  Sean Dyche har, med småpenger til rådighet, holdt Burnley i Premier League i seks strake sesonger. Med seks uker og åtte kamper igjen av sesongen valgte likevel Clarets-styret å sende Premier Leagues lengst sittende manager på dør. Utskiftningen kommer som et desperat forsøk på å redde plassen, men er uansett vanskelig å forstå seg på – når den midlertidige erstatteren hentes fra egne rekker.  Den midlertidige manageren har altså samme ideer og oppskrift, bare mindre pondus og gjennomføringsevne. Etter 2-0-seieren mot et svakt Saints-lag skiller det bare ett poeng frem til Everton, men merseysiderne har kamp til gode.
  Ustabile Wolves noterte mot Newcastle sitt 13. ligatap for sesongen, men kan likevel fortsatt drømme om plass i Europa. Og da takket være en svært stødig defensiv. Bare trioen i tet har tillatt færre baklengs enn ulvenes 28 fra 32 kamper. Offensivt er det ikke like rosenrødt. 33 scoringer er bare tre bedre enn nestjumbo Watford. Klart godkjente 8-2-6 fra første 16 borte. Målløst i omvendte møte med Burnley i desember.

  Chelsea – West Ham
  Stamford Bridge
  Søndag 15.00
  Chelsea maktet ikke forsvare tittelen i Champions League, og er for lengst også hektet av i Premier League. Topp 4 er imidlertid så godt som sikret, mens 2-0-seieren mot Crystal Palace i helgen betyr en tredje strake finale i FA-cupen. De to foregående, mot Arsenal og Leicester, er tapt. Det legges dermed mye i revansj når det denne gang er Liverpool som bli motstander på Wembley. Det knepne nederlaget mot Liverpool i ligacupfinalen svir fortsatt. Røk 1-4 hjemme mot Brentford, og etter 2-4-tap mot Arsenal har Chelsea for første gang siden 1989 sluppet inn fire mål eller mer i strake hjemmekamper i ligaspillet. 
  West Hams drøm om topp 4 virker å gå i vasken, men mot byrival Chelsea har man over tid vist seg å kunne utfordre. I omvendte møte på London Stadium i desember lå man under både 0-1 og 1-2, men endte likevel opp med å ta råsterk 3-2-seier etter seiersmål av Arthur Masuaku. West Ham var etter det oppgjøret nummer 4 på Premier League-tabellen, men siden da har Moyes og hans menn bare vunnet 6 av 18 Premier League-kamper. Champions League kan det uansett bli på The Mighty Hammers. Den oppsiktsvekkende 3-0-seieren borte mot Lyon betyr semifinale mot Eintracht Frankfurt i Europa League. I en eventuell finale venter Rangers eller RB Leipzig, og bare sistnevnte gir nå lavere vinnerodds enn West Ham. Moyes har imidlertid ingen planer om å legge alle egg i samme kurv, og fortsatt er det håp om å nå frem i Premier League. Chelsea er en tøff nøtt, men fra siste 15 møter står begge lag med seks seirer.
  Brighton – Southampton
  Amex Stadium
  Søndag, 15.00
  Graham Potter har fått urettferdig mye kritikk fra egne fans denne sesongen. Som hardest blåste det rundt Brighton-manageren da det for en drøy måned side ble notert et sjette strake tap. Potter og Brighton har imidlertid reist seg på ypperlig vis.  Målløst mot Norwich, før man tok strake borteseirer mot Arsenal og Tottenham. 1-0-seieren mot Tottenham ble av Potter karakterisert som Brightons beste kamp under hans ledelse. Var også gode da det denne uken endte med oppskriftsmessig nederlag på besøk i den himmelblå delen av Manchester. Ingen av siste ti kamper mellom Brighton og Southampton har endt med hjemmeseier.
  Southampton noterte mot Chelsea sitt obligatoriske stortap for sesongen, men revansjen kom kjapt. 0-6-nederlaget var glemt blant fansen da Arsenal ble slått 1-0 på St. Mary’s lørdag. Jan Bednarek ble kampens eneste målscorer, men liten tvil om at Arsenal var det dominerende laget og både kunne og burde vunnet denne bataljen. Var også nest best mot Burnley torsdag, og denne gang endte det med fortjent 0-2-tap.
  Liverpool – Everton
  Anfield
  Søndag 17.30
  Liverpool hadde ikke tapt hjemme mot byrival Everton siden 1999, før det forrige sesong endte med 2-0-seier til de blå på Anfield. Ikke bare røk Liverpool på sjeldent tap mot byrivalen, nederlaget var også sesongens fjerde strake tap hjemme foran egne fans. Ikke siden 1923 hadde Liverpool tapte fire strake hjemmekamper i ligaen, og det ble straks verre da påfølgende hjemmekamper mot Chelsea og Fulham også endte med tap. Siden da har imidlertid Liverpool tatt mange og lange steg i riktig retning, både hva gjelder resultater og skadeproblematikk – som jo tross alt var hva som ødela det meste av forrige sesong. Denne sesongen har man ikke tapt en eneste hjemmekamp, og mot Manchester United tirsdag bød man på ny oppvisning. Thiago bedrev egen idrett og var banens gigant da erkerivalen ble påført velfortjent 0-4-tap. 
  Etter strake tap mot West Ham og Burnley tok Everton steg mot fortsatt Premier League-kontrakt da Manchester United ble slått 1-0 på Goodison. Mot Leicester denne uken havnet man under etter bare fire minutters spill, og selv om Richarlison reddet det ene poenget på overtid kjenner man nå pusten fra Leicester under streken. Managerløse Burnley er bare ett poeng bak, og med et – på papiret – enklere gjenstående program enn The Toffees. Everton har også sine sedvanlige skadeproblemer å ta hensyn til, selv om sykestua er tynnere befolket nå enn tidligere denne sesongen. Spiller for spiller er Liverpool klasser bedre enn Everton, men i kamper som dette kan alt skje. Ingen av lagene kan heller si seg fornøyd med bare ett poeng.
  Crystal Palace – Leeds
  Selhurst Park
  Mandag, 21.00
  Conor Gallagher fikk ikke spille mot moderklubben, og midtbanespilleren var tydelig savnet da Palace røk 0-2 mot Chelsea i semifinalen på Wembley i helgen. Det blir ingen FA-cupfinale på The Eagles, men Vieira & Co kan likevel se stolt tilbake på sesongen hvor de før avspark var nedrykkstippet av atskillige – undertegnede inkludert. Er etter 0-1-tapet mot Newcastle nummer 14, men har et på papiret fordelaktig program i innspurten. Med fullklaff kan ørnene fra hovedstaden klatre til øvre halvdel. 12 av første 16 hjemme på Selhurst Park har gitt poeng.
  Ti poeng fra siste tolv gir Leeds godt håp om ny Premier League-kontrakt. Siden 3-0-seieren mot Watford skulle imidlertid Burnley spille tre kamper uten at de selv var i aksjon, og The Clarets har i denne perioden hanket inn fire poeng. Da skiller det plutselig bare fem poeng når lagene nå står med likt antall spilte kamper. Helt i mål er Leeds med andre ord ikke, da Chelsea, Arsenal og Manchester City er tre av lagene som venter i sluttspurten. Raphinha matchvinner på overtid i omvendte møte med Palace.
  Premier League-rundens oddsfavoritter:

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen