More

  Premier League-runden: Son kan det gå

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Så var det ikke lenger noen ubeseirede lag igjen i Premier League. Arsenal raste mot dommere og VAR, men til liten nytte. I bøkene vil det uansett står Newcastle 1 – Arsenal 0 etter helgens duell på St. James’ Park.

  Premier League
  Tidlig Dusj: Destiny Udogie Var På Etterskudd, Og Endte Opp Med Rødt Kort I Mandagens Heseblesende Hovedstadsderby

  Om det var mye prat om VAR og dommeravgjørelser etter bataljen i Newcastle, så var det småtterier sammenliknet med hva som skjedde i hovedstadsoppgjøret mellom Tottenham og Newcastle mandag kveld. To røde kort, fem scoringer og fem (!) annullerte scoringer var noe av hva som ble servert fra Tottenhams storstue. Hjemmelaget mistet i tillegg de begge nøkkelspillerne Micky van de Ven og James Maddison med skade, mens den utviste duoen Cristian Romero og Destiny Udogie da altså begge må sone karantene.

  Hodebry i vente for Ange Postecoglou, men Tottenham topper fortsatt Premier League-tabellen. Det var tross alt flere som røk på smeller i helgen. I topp 6 var det bare Manchester City og Newcastle som vant.

  Høyoddser føyk inn

  Det var tid for høyoddsere i forrige ukes Premier League-spill, og utbetalingen ble god. Vi foreslo Everton hjemme mot Brighton til odds 2,95, og The Toffees virket lenge å innfri. Hjemmelaget på Goodison hadde bare ballen i 20 % av tiden, men hadde likevel dobbelt så mange avslutninger på mål som gjestene fra badebyen. Vitaly Mykolenko sendte Everton i føringen, men et selvmål i sluttminuttene gjorde at det endte 1-1.

  Premier League
  Olé Ola: Ola Aina Bidro Til Fulltreffer På Forrige Helgs Premier League-Tips

  Forrige helgs andre spillforslag i Premier League var Nottingham Forest hjemme mot høytflyvende Aston Villa, og skogvokterne innfridde til formidable 3,85 i odds fra Norsk Tipping. Steve Coopers mannskap har lenge vært noe nær uslåelige hjemme på City Ground, mens også Villa har sin styrke på eget gress. Noe som altså igjen ble bevist forrige helg.

  Favorittomgang

  Helgens Premier League-runde inneholder store forhåndsfavoritter. Liverpool prises som alltid lavt på oddsen når de er hjemme på Anfield. Brighton er ikke i sin beste form, men blir naturligvis tunge forhåndsfavoritter når de får besøk av tabelljumbo Sheffield United – som har tapt alle sine første fem på fremmed gress. Manchester United har sitt å stri med om dagen, men hjemme mot Luton tilbys det uansett beskjeden odds på hjemmeseier.

  Arsenal antas samtidig av oddssetterne å valse over Burnley, mens Villa av de fleste tippes å ta sin trettende strake på Villa Park. Forrige helg beviste samtidig at det fortsatt er rom for overraskelser i Premier League, så hvor smeller det denne gang?

  Noen smell kan det neppe kalles, men tre ganger pengene for Everton-seier på Selhurst Park høres høyt ut. Palace er ikke enkle å slå hjemme foran egne fans, men kun én av første fem denne sesongen er vunnet. Everton har tatt klare steg de siste ukene, og ligner stadig mer på et typisk gjerrig Sean Dyche-lag. Chelsea slo mandag ligaleder Tottenham, men overbeviste ikke i særlig grad mot ni Spurs-spillere. City blir klar favoritt, og 1,72 er klart godkjent odds. 

  Les også: Alt du trenger vite om Championship-runden

  FAVORITTEN:

  Chelsea – Man City
  TIPS
  B til 1,72 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Crystal Palace – Everton
  TIPS
  B til 3,00 i odds hos Norsk Tipping

  Premier League-runden:

  Ollie Watkins, Aston Villa
  Premier League-Runden: Son Kan Det Gå 9

  Wolves – Tottenham

  Wolves ble lørdag første lag som tapte mot Sheffield United i Premier League denne sesongen, og igjen følte ulvene seg snytt av VAR – som på omdiskutert vis ga The Blades straffe og påfølgende seiersmål i tiende overtidsminutt. Pedro Netos fravær var tydelig, og Portugiseren blir enda noen uker å finne på sidelinjen.  I tillegg til Neto er også Joe Hodge og Hugo Bueno skadet.

  Når Tottenham første skulle ryke på sesongens første tap, så gjorde de det på kaotisk vis. I et sirkus av en fotballkamp mandag kveld endte Spurs opp med 1-4-tap hjemme mot Chelsea. To røde kort, og skader på både Maddison og Van de Ven, gjorde oppgaven særs vanskelig. Er nå uten både de to nevnte, samt suspenderte Cristian Romero og Destiny Udogie. Ivan Perisic, Manor Solomon, Ben Davies og Ryan Sessegnon er også ute.

  Arsenal – Burnley

  Mikel Arteta raste mot den engelske dommerstanden generelt, og VAR spesielt, etter 0-1-tapet mot Newcastle. Kampens eneste scoring var da også omdiskutert, mens samtidig var The Gunners langt fra sitt beste. Det var klar mangel på kreativitet i Martin Ødegaards fravær, og med Kai Havertz på banen virker fortsatt Arsenal å være én spiller i undertall. Grei seier mot Sevilla i Champions League. Martin Ødegaard, Jurrien Timber, Thomas Partey, Emile Smith Rowe og Gabriel Jesus er skadet.

  Burnley hadde et enormt tøft tidlig program etter opprykket, men heller ikke etter unnagjorte kamper mot antatte topp 6-lag har The Clarets viste spesiell fremgang. Strake tap mot Bournemouth og Crystal Palace gjør at man er langt bak skjema til ny Premier League-kontrakt. Har tatt poeng i fire av siste fem mot Arsenal. Lyle Foster, Jordan Beyer, Michael Obafemi og Hjalmar Ekdal er skadet. Josh Cullen returnerer fra karantene.

  Crystal Palace – Everton

  Onsdagens Pl-Rykter, Eberechi Eze
  Comeback: Eberechi Eze Er Tilbake Etter Skade

  Eberechi Eze var tilbake på banen, og bidro umiddelbart med målpoeng da Crystal Palace forrige helg slo Burnley 2-0 på bortebane. Dette var første seier på tre Premier League-kamper, men Hodgsons menn ligger uansett trygt plassert midt på tabellen – á poeng med byrival Chelsea. Bare én av første fem hjemme på Selhurst Park er vunnet. Dean Henderson og James Tomkins er skadet. Eberechi Eze gjorde comeback forrige helg, mens Michael Olise er tilbake i trening.

  Everton har bare tapt én av sine siste fem i alle turneringer. Virket på vei mot seier hjemme mot Brighton forrige helg, men Vitalij Mykolenkos tidligere 1-0-mål ble utliknet fem minutter før slutt. Friskmeldingen av Calvert-Lewin har gitt laget en ny dimensjon offensivt, mens Jarrad Branthwaite har blitt en perfekt makker til Tarkowski i midtforsvaret. Andre Gomes og Dele Alli er skadet. Seamus Coleman er tilbake i full trening.

  Manchester United – Luton

  Manchester United har bare bokført 12 scoringer fra første 11 kamper, klart færrest av alle lag på øvre tabellhalvdel, og storkjøpet Rasmus Højlund er fortsatt målløs i Premier League. I Champions League har imidlertid dansken fem fulltreffere fra fire kamper. Etter stortap i både cup- og liga slo man imidlertid tilbake med tre poeng borte mot Fulham forrige helg. Kampens eneste scoring kom i sluttminuttene, og det var de to traverne Maguire og McTominay som dro det tyngste lasset. Casemiro, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Luke Shaw og Amad Diallo er skadet. Jonny Evans er usikker. Jadon Sancho er inntil videre suspendert.

  Luton var på vei mot sjokkseier hjemme mot Liverpool søndag, men måtte nøye seg med ett poeng etter baklengsmål på overtid. Kampen var uansett et langt steg i riktig retning for The Hatters, som ved 90 spilte minutter altså var over nedrykksstreken. 18 strake tap mot Manchester United. Dan Potts, Albert Lokonga, Reece Burke, Mads Andersen og Jordan Clark er skadet. Amari’i Bell er usikker.

  Bournemouth – Newcastle

  Bournemouth var, ikke helt uventet, sjanseløse mot Manchester City. Det endte med braknederlag, men dette er uansett ikke av kampene The Cherries skal vinne for å beholde plassen i Premier League. Da var forrige rundes 2-1-seier mot Burnley langt viktigere. Alex Scott forsvant ut med ny kneskade, og midtbanespilleren tar plass på en allerede overfylt skadestue. Neto, Tyler Adams, Emiliano Marcondes og Ryan Fredericks er av andre som er ute.

  Newcastle var ett av bare to topp 6-lag lag som tok full pott i forrige runde. Kampen mot Arsenal inneholdt flust med kontroverser, og Anthony Gordons seiersmål diskuteres fortsatt heftig i sosiale medier. Alle poeng ble uansett igjen på St. James’ Park, og det er nå bare fire poeng frem til tredjeplassen. Harvey Barnes, Dan Burn, Sven Botman Alexander Isak, Elliot Anderson, Jacob Murphy, Javier Manquillo og Matt Targett er skadet. Bruno Guimaraes og Sandro Tonali er suspendert.

  Aston Villa – Fulham

  Premier League, Ollie Watkins
  Endelig Hjemme Ollie Watkins Og Vila Trives Klart Best Hjemme På Villa Park

  Villa er stødige hjemme på Villa Park, men på fremmed gress har Unai Emerys utvalgte lang vei å gå. Tolv strake hjemmeseirer er notert, men på bortebane har Villa altså bare tatt ni av siste 30 mulige poeng i Premier League. I forrige helgs 0-2-tap mot Nottingham Forest var man aldri i nærheten, og tapet var særs fortjent. Jacob Ramsey, Tyrone Mings og Emiliano Buendia er skadet.

  For 18. gang på rad gikk Fulham forrige helg av banen uten seier mot Manchester United. Skapte godt med målsjanser, men Fulham er i desperat behov av en pålitelig målscorer. Baklengsmålet på tampen inneholdt også horribelt forsvarsspill, og manager Silva har atskillig jobb å gjøre om dette laget skal kunne holde seg på armlengdes avstand av nedrykk. Tosin Adarabioyo og Issa Diop er skadet. Kenny Tete og Adama Traore er usikre.

  Brighton – Sheffield United

  Fem strake uten seier for Brighton, som nå faller på tabellen. Savnet av Pervis Estupinan og Solly March er tydelig. Hadde ballen 80 % av tiden på besøk hos Everton lørdag, men måtte likevel nøye seg med Karou Mitomas utlikningsmål (via Ashley Young) i sluttminuttene. Fem av første seks hjemmekamper har gitt poeng. Sterk borteseier mot Ajax Torsdag. Danny Welbeck, Pervis Estupinan, Lewis Dunk, Jakub Moder, Solly March og Julio Enciso er ute.

  Så har også Sheffield United vunnet. Triumfen kom hjemme mot Wolves, via et omdiskutert straffespark på overtid, og ga Blades-tilhengerne håp om at det likevel skal være mulig å kjempe om fornyet Premier League-kontrakt. Var nest best før pause mot ulvene, men slo tilbake og lagkaptein Oliver Norwood viste stoisk ro i 99. minutt. John Egan, Rhys Norrington-Davies, Gustavo Hamer, Rhian Brewster, Tom Davies, Chris Basham, Max Lowe og Daniel Jebbison er skadet. Oli McBurnie er usikker.

  Liverpool – Brentford

  Premier League; Mo Salah
  Skuff På Skuff: Mo Salah Og Liverpool Skuffet Stort Mot Luton, Før De Torsdag Også Ble Smågutter Mot Toulouse

  Luis Diaz reddet poeng for Liverpool mot Luton på overtid, men dette var sesongverste fra Klopps menn. Alexis Mac Allister har vært en total skuffelse i sekserrollen, og nytt gult kort gjør at han nå kan samle krefter på sidelinjen. Trent-Alexander Arnold er annen i bakre ledd som hadde trengt en pause. Offensivt var Mo Salah totalt usynlig mot The Hatters, mens Darwin Nunez viste nytt bevis for at han ikke er til å stole på.  Ny nedtur torsdag, da det endte med tap i Toulouse. Thiago, Stefan Bajcetic, Curtis Jones og Andy Robertson er skadet. Alexis Mac Allister er suspendert.

  Brentford var uheldige mot Manchester United, men har slått tilbake med tre strake seirer. Åtte scoringer fra de tre seirene, og det altså fortsatt uten et reelt spissalternativ til suspenderte Ivan Toney. Neal Maupay scoret sitt første Premier League-mål på 45 kamper da West Ham ble slått 3-2 forrige helg. Tok tre av seks poeng mot LFC forrige sesong. Kevin Schade, Keane Lewis-Potter, Rico Henry, Mikkel Damsgaard og Joshua Dasilva er skadet. Shandon Baptiste og Mark Flekken er tvilsomme. Ivan Toney er suspendert ut året.

  West Ham – Nottingham Forest

  Premier League: James Ward-Prowse
  Premier League: Pilen Peker Ned For James Ward-Prowse Og West Ham

  Tre strake Premier League-tap for West Ham, som lørdag ga bort 2-1-ledelse på besøk hos Brentford. Ligacuptriumfen mot Arsenal var et lyspunkt, men lite tyder på at David Moyes vil bli tilbudt forlengelse når kontrakten utgår etter endt sesong. Fansen roper allerede nå på Graham Potter. Moyes er ikke fansens favoritt, men det har så utvilsomt Mohammed Kudus blitt. Ghaneseren fulgte opp akrobatisk scoring mot Arsenal med ny fulltreffer lørdag. Lucas Paqueta og Edson Alvarez er suspendert.

  Nottingham Forest er tilnærmet uslåelige hjemme på City Ground, noe som på nytt ble bevist da høytflyvende Aston Villa ble feid av banen forrige helg. Fikk hjelp av keepertabbe fra verdens beste keeper”, men var best i det meste og vant fortjent. Oppløftende var det også at sisteskanse Odisseas Vlachodimos Premier League-debuterte med smultring. Ble i Tipsavisen forrige uke spilt til odds 3,90, og innfridde til gagns. Chris Wood, Divock Origi, Callum Hudson-Odoi, Danilo, Gonzalo Montiel og Nuno Tavares er skadet.

  Chelsea – Manchester City

  Tottenham - Chelsea
  Opptur: Nicolas Jackson Scoret Hat Trick Da Chelsea Påførte Tottenham Sesongens Første Premier League-Tap

  Chelsea har bare vunnet 4 av sine første 11 kamper, og det er tvilsomt om mandagens kaos av en fotballkamp mot Tottenham var vendepunktet. Spilte i overtall allerede etter en halvtime, og selv da man etter 75 minutter var to spillere mer på banen tok det tid å finne veien til Spurs-målet. Nicolas Jackson endte opp med hat trick, og ble da gitt etterlengtet selvtillit. Romeo Lavia, Ben Chilwell, Christopher Nkunku, Trevoh Chalobah, Carney Chukwuemeka og Wesley Fofana er skadet.

  City har vunnet alle sine siste seks kamper mot Chelsea uten registrerte baklengsmål, og ankommer Stamford Bridge med selvtillit nok. Siste tre kamper, mot Brighton, Manchester United og Bournemouth er vunnet med total målscore 12-2. Jeremy Doku med scoring og ubeskjedne 4 assist i Premier League forrige helg. Kevin De Bruyne og John Stones er skadet. Manuel Akanji er usikker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen