More

  Premier League-runden: Favoritten fosser frem

  Fem Premier League-kamper unnagjort, fem nye på programmet neste helg. Og helgens kamper var blandet drops. Den største sovepillen ble levert på Goodison, mens den regjerende mesteren i størst grad overbeviste.

  Burnley – Luton 1-1

  Det endte med poengdeling, da Premier League-runden fredag kveld ble innledet på Turf Moor. Den nyopprykkede duoen Burnley og Luton trengte begge full pott i kampen for å overleve, men ingen av dem fikk hva de ønsket seg. Det endte 1-1, et resultat gjestende Town nok var mest fornøyd med. Da spesielt grunnet sen utlikning, men også fordi de da holder nettopp Burnley på armlengdes avstand.

  Premier League
  Bb: Ross Barkley Sto Atter En Gang Frem Som Lutons Bestemann

  -Alle poeng på bortebane ønskes velkommen. Utlikningen kom sent, men var uansett fortjent. Vi spilte en veldig god kamp. Burnley-spillerne var misfornøyd med måten utlikningen kom på, og jeg skjønner dem. Vi opplever imidlertid alle å bli forvirret av dommeravgjørelser og VAR, og denne gang gikk det heldigvis vår vei, sa Luton-manager Rob Edwards etter kamp.

  Edwards referer da til at Burnleys spillere, ledere og fans mente keeper James Trafford skulle hatt frispark i situasjonen som endte med Luton-scoring. Vår mening er uansett at Trafford falt som en sekk poteter, uten særlig grunn. Clarets-keeperen brukte samtidig enhver anledning han fikk til å ruge på ballen for å få tiden til å gå, og til slutt fikk han som fortjent.

  Chelsea – Fulham 1-0

  Chelsea sliter fortsatt med å finne veien til motstanderens mål, men straffespark var denne gang nok til å ta tre Premier League-poeng. Eksekutør fra ellevemeteren var Cole Palmer, og fra straffemerket er som kjent den tidligere City-angriperen sikker som banken. Palmer står nå med ni fulltreffere, og hele fem av de ni har kommet på straffe.

  Premier League
  Sikekr Som Banken: Cole Palmer Scorer Når Han Får Sjansen Fra Ellevemeteren

  Chelsea vant bare 12 av 43 kamper i 2023, men det nye året har vært oppløftende. For første gang siden 2020 har The Blues nå radet opp fire strake hjemmeseirer. Fire må bli til fem, om Chelsea skal kunne avansere til finale i ligacupen. Neste kamp på Stamford Bridge er som kjent mot Middlesbrough, og Boro har 1-0 å gå på fra første møte på Riverside.

  Fulham har på sin side tapt alle sine siste fem bortekamper, og for første gang siden 2018 har de nå også gått målløse av banen i tre strake på fremmed gress.

  Newcastle – Manchester City 2-3

  Først ut av helgens to storoppgjør ble spilt på St. James’ Park, og det var den regjerende mesteren som kom best i gang – da Bernardo Silva gjorde 1-0 for City før halvtimen spilt. Eddie Howes utvalgte slo imidlertid raskt tilbake. I løpet av ti minutter hadde Aleksander Isak på lekkert vis utliknet og Anthony Gordon snudd kampen til hjemmelagets fordel. Newcastle virket på god vei mot minst ett poeng, men nei. På vei inn til comeback etter skade var nemlig Kevin de Bruyne.

  De Bruyne har stått skadet på sidelinjen siden sesongåpningen i Premier League, men brukte bare fem minutter av comebacket på å vise at han ikke trenger tilvenning. Belgieren gjorde på lekkert vis 2-2, før han også var nest sist på ballen da Oscar Bobb på lekkert vis ble matchvinner for de himmelblå. Nordmannen scoret sitt aller første Premier League-mål på absolutt beste tidspunkt, og det var ingen tilfeldighet at det var nettopp Bobb som ble sendt på banen da City jaktet seiersmål.

  Premier League
  Stor Helt: Oscar Bobb Ble Matchvinner, Og Bidro Til At City Tok Nytt Steg Mot Nok En Premier League-Tittel

  Nordmannen måtte uansett dele oppmerksomheten med Kevin de Bruyne.

  -Det var fantastisk å være tilbake, og jeg skjønte umiddelbart at dette er noe jeg har savnet. Jeg er fortsatt ikke i nærheten av å kunne tåle 90 minutter, da det sved i lungene etter bare en halvtime på banen i dag. Akkurat i dag var det imidlertid nok, sa den belgiske blå etter kamp.

  Everton – Aston Villa 0-0

  Helgens sovepille ble levert fra Goodison, der det endte målløst mellom Everton og Villa. Også målløse kamper kan være underholdene, men ikke denne gang. Everton var mest opptatt av å slåss og å spille lange polere frem mot en Calvert-Lewin som både var alene og ute av form. Villa var heller ikke opp mot sitt beste, og for første gang på 97 kamper måtte Unai Emery se sitt eget Premier League-lag være involvert i 0-0-kamp.

  Premier League
  Gjesp: Kampen Mellom Everton Og Villa Var Tidtrøyte Av En Annen Verden

  Ingen av lagene fortjente tre poeng, men dette er mest kostbart for The Toffees. Ikke bare ligger klubben faretruende nær nedrykksstreken i Premier League, men nå spekuleres det også i om det er flere minuspoeng på vei inn i regnskapet. Både Everton og Nottingham Forest granskes i disse dager for regelbrudd som kan gi snarlige minuspoeng. Nei, det er intet nytt om minuspoengene til Manchester City. De 115 tiltalepunktene haster ikke i like stor grad.

  Manchester United – Tottenham 2-2

  Vi utstedte scoringsgaranti før Premier League-oppgjøret på Old Trafford, og scoringer ble det naturligvis. Tottenham nekter å gå målløse av banen, og etter søndagens to fulltreffere har Spurs nå satt ny klubbrekord, med scoring i 33 strake premier League-kamper. Denne gang holdet det imidlertid ikke til mer enn ett poeng, da både Marcus Rashford og Rasmus Højlund leverte etterlengtede scoringer for hjemmelaget.

  Premier League
  Debut: Timo Werner Debuterte For Tottenham, Og Bidro Med Målgivende Pasning – Samt, Som Forventet, Et Knippe Mystiske Avslutningsforsøk

  For Tottenham var det Richarlison og Rodrigo Bentancur som leverte i målprotokollen, og førstnevnte brasilianer står nå bokført med seks scoringer fra sine siste seks ligakamper.  Det er like mange som han leverte på sine 47 foregående kamper, og siden starten av desember er det ingen i Premier League som har scoret flere.

  Manchester United følte seg snytt for straffespark, men forøvrig hadde Tottenham de største sjansene til å avgjøre. Ett poeng til begge lag var nok fortjent nok, og for uavhengige tv-seere var det både spenning og kvalitet nok som ble levert.

  Neste Premier League-kamper

  Arsenal – Crystal Palace
  Brentford – Nottingham Forest
  Sheffield United – West Ham
  Bournemouth – Liverpool
  Brighton – Wolves

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen