More

  Premier League-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Lørdag og søndag spilles siste Premier League-runde før VM-pausen. Og atskillig står på spill. Arsenal vil med seier borte mot Wolves gå inn i jula på tabelltopp, for første gang siden 2007. Newcastle vil feire jul i topp 4 for første gang på 20 år, uavhengig av resultatet mot Chelsea. Nettopp Chelsea vil imidlertid med nederlag på St. James’ Park ha gått fem strake uten seier for første gang siden 2012.

  Helgens Premier League-kamper:

  Manchester City – Brentford
  Etihad
  Lørdag 13.30
  Odds: H: 1,12  U: 7,65  B: 16,00

  Manchester City står med syv hjemmeseirer av syv mulige, men mot Fulham lørdag var det med nød og neppe båten bar. Julián Álvarez sendte City i tidlig oppskriftsmessig ledelse, men rødt kort til Joao Cancelo og påfølgende straffescoring fra gjestene førte til nervepirrende siste time som fikk sin utløsning da innbytter Haaland på overtid scoret 2-1-målet på straffe. Stilte redusert mot Chelsea onsdag, men avanserte likevel enkelt fra tredje runde i ligacupen. Kalvin Phillips var tilbake etter skadefravær. Haaland ble hvilt, men nordmannen er klar til helgen når Kyle Walker er eneste skadefravær. Joao Cancelo returnerer etter suspensjon. 2-0 hjemme og 1-0 borte mot Brentford forrige sesong. Siste 16 hjemmekamper i alle turneringer er vunnet, noe som er tangering av klubbrekord.

  Brentford tok ledelsen på et svært billig straffespark, og Yoane Wissa virket å ha gitt laget en aller første borteseier for sesongen, da han kvarteret før slutt gjorde 2-1 mot Forest. Den gang ei. Forest fikk sin fortjente utlikning seks minutter på overtid og ny bekreftelse på at Brentfords skadeskutte tropp trenger VM-pause. Thomas Frank stilte med sine beste tilgjengelige spillere, men forrige sesongs kvartfinalist endte denne uken likevel opp med å vinke farvel til ligacupen i tredje runde – etter tap på straffer mot Gillingham fra League Two. Sesongens første syv bortekamper har gitt totalt fire poeng. Bare tre lag har dårligere poengfangst på bortebane. Christian Norgaard er tilbake etter skadefravær, men Ajer, Baptiste, Pontus Jansson og Aaron Hickey er fortsatt ute.

  Bournemouth – Everton
  Vitality Stadium
  Lørdag 16.00
  Odds: H: 2,75  U: 3,10  B: 2,50

  Bournemouth ledet 2-0, men endte opp med 2-3-tap mot Tottenham. Borte mot Leeds lørdag skjedde det igjen. Virket på vei mot tre poeng da Dominic Solanke satte inn 3-1, men i løpet av 20 hektiske minutter etter pause hadde Leeds snudd til 4-3-seier. Dette var fjerde strake Cherries-tap. Oppreisningen kom tirsdag, men ikke i form av nødvendige Premier League-poeng. Avansement i ligacupen var uansett en fjær i hatten, og et godt utgangspunkt til helgens Premier League-runde, da det var nettopp Everton som ble slått med 4-1 på Vitality. At fokus i begge lag ligger på ligapoeng ble tydeliggjort gjennom reduserte startoppstillinger og totalt ti spillerbytter underveis i kampen. Må denne helgen klare seg uten suspenderte Chris Mepham, samt Neto og Lloyd Kelly som begge er skadet.

  Også Everton kom til kort i helgen. Var nest best i det meste hjemme mot Leicester, og tapte fortjent 0-2. Som om ikke tap var nok, forsvant også Dominic Calvert-Lewin ut med atter en skade. Den skadeforfulgte angriperen blir heller ikke klar til helgen, og VM-drømmen er selvfølgelig knust. The Toffees har nå gått målløse av banen i fire av sine siste fem ligakamper. Var hjelpeløse mot uten den defensive trioen Pickford, Tarkowski og Coady i 1-4-tapet mot The Cherries tirsdag. I tillegg til Calvert-Lewin er også Andros Townsend og Mason Holgate ute av helgens kamp. Røk 1-3 i kamp om ligapoeng på Vitality forrige sesong. Har notert 16 ligatap siden Lampard ble ansatt i februar. Bare Southampton og Wolves har tapt flere – og begge de har som kjent sparket sin manager.

  Liverpool – Southampton
  Anfield
  Lørdag 16.00
  Odds: H: 1,22  U: 5,80  B: 10,00

  Liverpool fortsetter å ta fra de rike og gi til de fattige. Tapte mot tabelljumbo Forest og hjemme mot svake Leeds, men våkner igjen når det lukter storkamp. Seieren hjemme mot City var sterk, og det samme var CL-seieren hjemme mot Napoli. På besøk hos Tottenham søndag var man igjen gode, der Salahs to scoringer sikret full pott. Stilte med de nest beste i onsdagens cupoppgjør mot Derby. Etter målløse 90 minutter ble Caoimhin Kelleher den store helten, da han reddet tre ganger i den påfølgende straffesparkkonkurransen. Luis Diaz er tilbake i lett trening, men blir ikke klar til helgen. Matip og Jota er også ute. James Milner kan gjøre sin Premier League-kamp nummer 600!

  Mohamed Elyounoussi misbrukte alle sjansers mor, og samtidig muligheten til å skape spenning i søndagens hjemmekamp mot Newcastle. Romain Perraud fant omsider veien til nettmaskene, men ikke før kampen allerede var tapt. Saints-styret fikk omsider nok, og valgte dagen derpå å vinke farvel til Ralph Hasenhüttl som bare vant 4 av sine siste 26 ligakamper som Saints-boss. Tidligere Luton-manager Nathan Jones debuterer som klubbens nye manager på Anfield. Etter en brukbar sesonginnledning er Southampton nå på nedrykksplass. 0-16 i målscore fra fem siste borte mot Liverpool, som alle har endt med tap. Tino Livramento og Kyle Walker-Peters er begge skadet og uaktuelle for spill. Fem av sesongens syv første bortekamper er tapt.

  Nottingham Forest – Crystal Palace
  City Ground
  Lørdag 16.00
  Odds: H: 2,95  U: 3,05  B: 2,35

  Morgan Gibbs-White sendt Forest i tidlig ledelse hjemme mot Brentford, men vertene følte seg urettferdig behandlet da gjestene utliknet på et svært omdiskutert straffespark. Virket også på vei mot atter et tap da Brentford gjorde 2-1 med kvarteret igjen å spille, men den fortjente utlikningen kom i sjette overtidsminutt. Ny opptur i midtuka, da Jesse Lingard og Renan Lodi scoret målene som sikret avansement i ligacupen på bekostning av Tottenham. Seieren kom på tross av rødt kort til Orel Mangala og spill i undertall det siste kvarteret. Forest er fortsatt tabelljumbo, men tar stadige steg i riktig retning. Det er også bare tre poeng frem til trygg plass. Mangala er suspendert, men Jack Colback er tilbake fra skade. Taiwo Awoniyi har scoret i alle sine tre første kamper fra start på City Ground.

  Eberechi Eze og Wilfried Zaha samarbeidet om scoringen som virket å ha gitt det ene poenget på besøk hos hovedstadsrival West Ham. Patrick Vieiras menn ville imidlertid ha mer, og i siste overtidsminutt curlet Michael Olise inn seiersmålet via en West Ham-fot. Dette var sesongens første borteseier for The Eagles, men ni poeng fra siste tolv mulige gjør at ørnene har flydd til øvre tabellhalvdel.  Holdt formlaget Newcastle til målløst oppgjør i ligacupen onsdag, til tross for at både Eze og Zaha ble spart. Røk uansett ut etter tre bom i den påfølgende straffesparkkonkurransen. James McArthur og Chris Richards er begge skadet, mens Odsonne Edouard sliter med en vond lyske og er usikker. Palace er ubeseiret fra sine åtte siste mot nyopprykkede lag.

  Tottenham – Leeds
  Tottenham Hotspur Stadium
  Lørdag 16.00
  Odds: H: 1,62  U: 4,00  B: 4,40

  Heller ikke forrige helg var Tottenham på sitt beste i storkamp. Contes utvalgte la seg tidlig lavt, og da Mo Salah to ganger hadde satt ballen i nettet for Liverpool var skaden skjedd. Var langt mer offensive og truende etter pausen, men det ble med Harry Kanes redusering i sesongens fjerde ligatap. Ny nedtur onsdag, da man etter 0-2-tap mot tabelljumbo Forest måtte vinke farvel til ligacupen allerede i tredje runde. Og det til tross for å ha stilt med noe nær sitt beste lag. Kane ble byttet ut, og Conte meldte etter kamp av landslagsangriperen var utkjørt. Romero og Son er skadet, men Dejan Kulusevski og Richarlison er begge tilbake.

  Leeds-spillerne gikk lørdag til pause akkompagnert av pipekonsert, på stillingen 1-2 hjemme mot Bournemouth. Enda tyngre ble det da gjestene umiddelbart etter pausen gjorde 3-1, men Leeds kastet ikke inn håndkleet. I løpet av en spinnvill 20 minutters-periode ble 1-3 snudd til 4-3, og perfekt oppfølger til 2-1-seieren borte mot Liverpool. Gjorde ti forandringer på laget i onsdagens ligacupkamp borte mot Wolves, og det endte med 0-1-tap etter svak forestilling på Molineux. Luis Sinisterra, Adam Forshaw, Patrick Bamford og Mateusz Klich er skadet, mens Jack Harrison er usikker før helgens besøk i hovedstaden. Ledet 1-0, men endte opp med 1-2-tap på besøk hos Tottenham forrige sesong.

  West Ham – Leicester
  London Stadium
  Lørdag 16.00
  Odds: H: 2,05  U: 3,30  B: 3,35

  Pipekonsert mot hjemmelaget da West Ham søndag røk 1-2 hjemme mot hovedstadsrival Crystal Palace. Saïd Benrahma gjorde tidlig 1-0, men Zaha utliknet før Michael Olise scoret seiersmålet for gjestene langt inn i overtiden. Dette var tredje West Ham-tap fra siste fire kamper. Ny nedtur i ligacupen onsdag. Etter uavgjort ved full tid endte det med tap mot Blackburn Rovers etter utmattende straffesparkkonkurranse. 19 straffer fant veien til nettmaskene før Angelo Ogbonnas forsøk endte i tverrliggeren. Maxwel Cornet er fortsatt ute, men ellers stiller David Moyes med alle sine beste lørdag. Siste tre hjemmekamper i ligaspillet er alle vunnet med to måls margin.

  Et kremmerhus fra Youri Tielemans ga Leicester ledelsen borte mot Everton lørdag, og da Harvey Barnes satte punktum med sin 2-0-scoring rett før slutt hadde The Foxes klatret over nedrykksstreken. Fikk det også enkelt i ligacupen tirsdag. James Justin åpnet ballet mot Newport, før Jamie Vardy med to scoringer sikret trygt avansement til fjerde runde. Fem av første syv bortekamper er tapt, men Leicester virker omsider på vei opp- og frem og all ptrat om nedrykksstrid og en Brendan Rodgers i hardt vær er for lengst glemt. James Justin forsvant skadet av banen tirsdag, og er uaktuell til kamp lørdag. Røk 1-4 på London Stadium forrige sesong.

  Newcastle – Chelsea
  St. James’ Park
  Lørdag 18.30
  Odds: H: 2,20  U: 3,30  B: 3,00

  Newcastle-maskinen maler videre. Var ikke på sitt beste på besøk hos Southampton søndag, men en tredje borteseier fra siste fire reiser ble likevel ganske enkelt hanket inn. Callum Wilson varte bare én omgang, men formspiller Miguel Almirón, Chris Wood, Joe Willock og Bruno Guimarães scoret hvert sitt mål i trygg 4-1-seier. Målløst etter 90 minutter mot Crystal Palace onsdag, men i straffesparkkonkurransen sto Nick Pope frem. Tre strafferedninger fra landslagskeeperen sørget for avansement til fjerde runde i ligacupen. Callum Wilson har vært syk og er usikker, mens Alexander Isak, Matt Ritchie, Emil Krafth og Paul Dummett fortsatt er skadet. Allan Saint-Maximin startet onsdag sin første kamp siden august. Newcastle vil, uansett resultat lørdag, feire jul i topp 4 for første gang siden 2001.

  Chelsea inviterte søndag til fest hjemme mot hovedstadsrival Arsenal, men det var bare Arsenal-fansen som ble gitt grunn til å feire etter kamp. Gjestene dominerte stort på Stamford Bridge, og igjen var det vanskelig å se noen offensiv plan hos Graham Potters utvalgte. Kun to poeng hentet fra siste fire kamper, og etter onsdagens 0-2-tap i ligacupoppgjøret mot Manchester City står Chelsea med bare to seirer fra siste syv kamper. Mot City var det uansett mer positivt å se enn på en god stund, da det ble skapt flust med målsjanser. Reece James, Ben Chilwell og Kepa Arrizabalaga er tre av en god håndfull skadede spillere. Med tap søndag vil Chelsea for første gang siden 2012 ha gått fem strake Premier League-kamper uten seier.

  Wolverhampton – Arsenal
  Molineux
  Lørdag 20.45
  Odds: H: 5,80  U: 4,20  B: 1,52

  Wolves-fansen ble lørdag møtt med annonsering av Julen Lopetegui som ny manager, men på gressteppet endte det med sesongens åttende nederlag. Havnet tidlig under med 0-1, men Goncalo Guedes og et straffespark av Ruben Neves sørget for å snu kampen. For en stakket stund. Nélson Semedo pådro seg rett kort, og i undertall kom to nye baklengs. Opptur i midtuka, da Boubacar Traore scoret sitt første Wolves-mål og ble matchvinner i ligacupoppgjøret mot Leeds. Poeng er uansett langt viktigere enn cuptriumfer akkurat nå, og stemningen er trykket på Molineux. Lopetegui er ansatt, men tar ikke over laget før i VM-pausen. Nelson Semedo er tilbake etter å ha sonet i midtuka, men Diego Costa er fortsatt suspendert. Sasa Kalajdzic og Raul Jimenez er fortsatt skadet. Kun 2 av sist 21 ligakamper er vunnet, begge hjemme på Molineux.

  Arsenal dominerte stort, og vant svært fortjent søndagens hovedstadsderby mot Chelsea på Stamford Bridge. Elleve seirer og bare ett tap fra første 13, og da betyr det lite at Gabriel Jesus igjen gikk målløs av banen. Arteta stilte med sine nest beste i midtukens ligacupkamp mot Brighton, og det endte med 1-3-tap. Kampen var et bevis for at Gunners-stallen er noe tynn, og sårbar for skader. Arsenal-manageren innrømmet da også etter kamp at man ville bruke januarvinduet til å styrke spillerstallen. Takehiro Tomiyasu og Emile Smith Rowe er eneste spillere på skadelista. 5-1-1 fra første syv bortekamper denne sesongen, og har holdt nullen i fem av dem. Vant 1-0 på Molineux forrige sesong, og med ny seier søndag vil The Gunners feire jul på toppen av tabellen for første gang siden 2007.

  Brighton – Aston Villa
  Amex Stadium
  Søndag 15.00
  Odds: H: 1,82  U: 3,60  B: 4,10

  Adam Lallana med både scoring og assist da Brighton lørdag slo Wolves 3-2 på Molineux. Gikk fra ledelse 1-0 til 1-2, men fikk enklere arbeidsforhold da Wolves måtte spille de siste 40 minuttene i undertall. Ny opptur onsdag, da man etter å ha havnet under med 0-1 snudde til 3-1-seier og avansement i ligacupen på bekostning av ligaleder Arsenal. Tidligere Arsenal-spiller Danny Welbeck scoret sågar det første målet og ble av heltene på Emirates. 3-2-1 fra første 6 hjemme på Amex, der de forrige sesong røk 0-2 mot Aston Villa. Jakub Moder er langtidsskadet, men ellers kan Brighton søndag stille med alle sine beste.

  Unai Emery fikk en drømmedebut som Villa-manager, da hans utvalgte lenge rundspilte Manchester United og til slutt ble belønnet med 3-1-seier. Villas første hjemmeseier mot United på 27 år ga laget tre poengs luke til nedrykksstreken, og samtidig en god dose nødvendig selvtillit. Villa er ett av fire lag som fortsatt ikke har vunnet på bortebane, og fem av de første syv har endt med tap. Slo Brighton både hjemme og borte forrige sesong, men denne sesongs Brighton-utgave er vanskeligere å bryne seg på. Diego Carlos og Philippe Coutinho er begge skadet og uaktuelle for spill i siste kamp før den lange VM-pausen.

  Fulham – Manchester United
  Craven Cottage
  Søndag 17.30
  Odds: H: 3,80  U: 3,70  B: 1,87

  Fulham var sekunder fra et oppsiktsvekkende poeng på besøk hos Manchester City lørdag, men hjemmelaget dro seieren i land gjennom straffespark på overtid. Håpet om poeng var ikke stort i utgangspunktet, og i alle fall ikke etter at toppscorer Mitrovic måtte kaste inn håndkleet grunnet ankelproblemer. City måtte imidlertid spille store deler av kampen i undertall, og da holdt det nesten helt inn. Aleksandar Mitrovic sliter fortsatt med en vond ankel, og tvilsomt om han risikeres søndag – når det snart skal spilles VM med Serbia. Neeskens Kebano er også skadet, mens Kenny Tete og Harrison Reed er suspendert. Bobby De Cordova-Reid returnerer etter også han å ha sonet for fem gule kort.

  Cristiano Ronaldo ble gitt kapteinsbindet da Manchester United søndag besøkte Villa. Verken portugiseren eller lagkameratene var imidlertid opp mot sitt beste, og det endte med fortjent 1-3-tap. Dette var første Manchester United-tap på seks kamper. Revansj torsdag, da samme Villa ble slått 4-2 i ligacupoppgjøret på Old Trafford. Raphael Varane og Brandon Williams er fortsatt skadet, mens Jadon Sancho og Antony er usikre. Ronaldo blir trolig klar, etter å ha vært syk i midtuka. Diogo Dalot er suspendert. Fem siste mot Fulham er vunnet med total målscore 14-2.

  *All odds fra Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen