More

  Premier League: Sjelden suksess

  Det nærmer seg bekreftelser, og at Manchester City skal vinne tittelen samsvarer med fasit. Seier i én av siste tre kamper vil gjøre det matematisk umulig å innhente de himmelblå, og trolig kan festen begynne allerede etter søndagens kamp mot middelhavsfarer Chelsea. Dette blir klubbens femte Premier League-tittel fra siste seks sesonger, og tolvte pokal siden Pep Guardiola i 2016 tok tømmene i klubben.

  Og selv etter at Premier League-tittelen er innkassert kan det altså bli flere titler før spillerne tar velfortjent sommerferie. City vil innen da også kunne ha rundet 100 ligascoringer. Som de gjorde i 2018 og i 2020, da de endte som nummer 2 bak Liverpool. Åtte scoringer fra siste tre kamper trengs for å nå tresifret, og som vedlagte supertabell viser, så scorer City i snitt 2,6 mål i snitt. Med samme uttelling i siste tre vil man være på skjema.

  Én nede, to følger

  Southampton virket forrige helg farvel etter elleve sammenhengende sesonger i Premier League, og da gjenstår bare å se hvem som følger. Leicester og Leeds er lagene under streken før helgens runde, og dette er da også duoen som de fleste tror følger Southampton ned. Leicester fikk mandag bank av Liverpool, før de nå har Newcastle (b) og West Ham (h) i sine to avsluttende. Leeds tok et strekt poeng hjemme mot Newcastle, men Patrick Bamfords straffebom på stillingen 1-0 kan ha vært halmstrået som røk.

  Premier League: James Ward-Prowse, Southampton
  Premier League-Farvel: James Ward-Prowse, Southampton

  Leeds avslutter West Ham (b) og Tottenham (h). For Everton gjenstår bortekamp mot Wolves og avsluttende hjemmekamp mot Bournemouth, etter at det i forrige runde endte med 0-3-tap mot City. Sjokkseieren borte mot Brighton kan imidlertid vise seg å være hva som redder plassen for The Toffees. Evertons 5-1-seier på Amex er samtidig et bevist for at man ikke kan ta noe for gitt. Nedrykksstriden kan fortsatt leve langt inn i siste ligarunde.

  Sjelden trio

  Bare tre ganger i Premier Leagues historie har alle tre nyopprykkede lag overlevd sin første sesong. Sesongene 2001–02, 2011–12 og 2017–18 sikret alle nyopprykkede klubber seg ny Premier League-status, og nå er det gode muligheter for at det skjer igjen.

  Les også: Coventry eller Luton til Premier League

  Fulham har allerede sikret seg plass på øvre halvdel, mens også Bournemouth – gjennom en imponerende sluttspurt – har sikret seg fortsatt spill i toppdivisjonen.  Nottingham Forest sikret seg på denne tiden i fjor opprykk til Premier League for første gang på 23 år, og skogvokterne har ikke ligget på latsiden i jakten på ny kontrakt. Manager Steve Cooper har siden i fjor sommer fått spinnville 30 nye spillere å forholde seg til, og Forest styrer (til tross for dette) nå mot ny kontrakt.

  Målfest: Taiwo Awoniyi Var En Av Veldig Mange Målscorere I Innholdsrik Mandag
  Redningsmann: Taiwo Awoniyi Kan Skyte Forest Til Ny Premier League-Kontrakt

  Taiwo Awoniyi er første Nottingham Forest-spiller siden 1995 som i to kamper på rad har scoret to mål, og disse nettkjenningene har bidratt til fire av seks mulige poeng mot Southampton og Chelsea. Kan hende trengs det fortsatt ett poeng eller tre, men alt tyder på at alle tre nyopprykkede nå beholder plassen. Forest har denne helgen hjemmekamp mot Arsenal, men de kunne vanskelig funnet et bedre tidspunkt å møte The Gunners på. Arteta og Arsenal har gitt opp tittelkampen, og har lite annet enn æren å spille for i sine to siste kamper for sesongen.

  Tegn et abonnement på Norges eneste sport- og spillavis. Første måned som digitalabonnent er GRATIS

  CL-kampen lever

  Fortsatt er det liv i nedrykksduellene, og det samme kan sies om topp 4-dramaet. Liverpool har for alvor funnet storformen, men ble sluttspurten startet for sent? Syv strake seirer til tross; Newcastle og Manchester United har fortsatt alt i egne hender. Liverpool har gode muligheter til å ende sesongen med ni strake seirer, og om ikke annet så gir dette forhåpninger om å slå hardt tilbake neste sesong.

  I så måte har Chelsea langt tøffere vei gjennom sommeren. Mauricio Pochettino har stor ryddejobb foran seg på Stamford Bridge, og fortsatt er ikke den stolte hovedstadsklubben ferdighandlet. En spiss står fortsatt høyt på ønskelista, og Chelsea trenger mer enn som så. At The Blues skulle ende sesongen på nedre halvdel ville gitt formidabel odds i fjor sommer. Og det har tross alt ikke stått på pengene.

  Helgens runde:

  Tottenham – Brentford

  Tottenham Hotspur Stadium
  Lørdag 13.30

  Tottenham har bare vunnet én av sine siste seks, og kan ikke lenger nå verken Champions League eller Europa League. Bare seks lag har sluppet inn flere mål enn Tottenhams 59, og i løpet av siste fem kamper har man røket på syv baklengs før ti spilte minutter. 12-1-5 fra første 18 hjemme foran egne fans.Ryan Sessegnon, Hugo Lloris og Rodrigo Bentancur er skadet.

  Ivan Toney, Brentford
  8 Måneder På Sidelinjen: Ivan Toney Er Ute I Kulda

  I Ivan Toneys fravær, tok den nykomponerte angrepstrioen Bryan Mbeumo, Yoane Wissa og Kevin Schade ansvar da West Ham ble slått søndag. De to førstnevnte kom begge på scoringslista, og bidro til at Brentford nå er garantert å ende sesongen på øvre tabellhalvdel. The Bees er nå beseiret (4-4-0) fra siste åtte hovedstadsderby. Christian Norgaard, Thomas Strakosha, Keane Lewis-Potter, og Pontus Jansson er ute. Ivan Toney er suspendert frem til 17. januar 2024.

  Bournemouth – Manchester United

  Vitality Stadium
  Lørdag 16.00

  Bournemouth var nest best i det meste, noterte ikke en eneste avslutning på mål, og tapte fortjent 0-2 mot Crystal Palace. Hadde nok fortjent å få spille mye av kampen i overtall, men verken dommer eller VAR reagerte mot Joachim Andersens knyttneve i ansiktet på Jefferson Lerma. Ny PL-kontrakt er uansett sikret. Junior Stanislas, Antione Semenyo, Hamed Traore, Ryan Fredericks og Marcus Tavernier er skadet. 

  Erik ten Hags første sesong som United-boss har vært positiv, men kun med topp 4 kan nederlenderen føle seg helt fornøyd. 0-1-tapene mot Brighton og West Ham åpnet døra for Liverpool, og forrige helgs seier mot Wolves var da tvingende nødvendig. Har neppe råd til å avgi poeng i innspurten. Siste tre bortekamper har gitt totalt ett poeng. Lisandro Martinez og Donny van de Beek er ute for sesongen. Raphael Varane, og Marcel Sabitzer er også skadet. Marcus Rashford er usikker.

  Fulham – Crystal Palace

  Craven Cottage
  Lørdag 16.00

  Aleksandar Mitrovic var forrige helg tilbake i spill etter åtte kampers karantene, og serberen trengte bare drøye fem minutter på banen for å markere comebacket med scoring. Det endte med 2-0-seier på besøk hos Southampton, som ble gitt nådestøtet og etter kamp var bekreftet rykket ned. Fulham trenger tre poeng for å sette ny poengrekord i Premier League. Andreas Pereira, Tim Ream og Layvin Kurzawa er skadet.

  Premier League: Sjelden Suksess Eberechi Eze Premier League
  Eberechi Eze, Crystal Palace

  Eberechi Eze scoret begge målene da Palace tok tre enkle poeng mot et Bournemouth-lag som ikke ble tillat en eneste avslutning på mål. Wilfried Zaha pådro seg strekkskade, og kan ha spilt sin siste kamp for klubben har han representert siden han var elleve år. Røk 0-3 i omvendte møte med Fulham. James Tomkins, Luka Milivojevic, Wilfried Zaha og Nathan Ferguson er ute.

  Liverpool – Aston Villa

  Anfield
  Lørdag 16.00

  Liverpool er fortsatt avhengig av hjelp for å kunne nå topp 4, men liten tvil om at innspurten har vært imponerende. Syvende strake seier kom mot Leicester mandag, da to flotte scoringer av Curtis Jones og en frispark-suser fra Trent Alexander-Arnold spikret atter en trepoenger. Bare Manchester City har plukket flere poeng på hjemmebane. Stefan Bajcetic, Naby Keita, Thiago Alcantara og Calvin Ramsay er skadet.

  Premier League: Sjelden Suksess Trent Premier League
  Premier League: Sjelden Suksess 9

  Etter strake 0-1-tap borte mot Manchester United og Wolves, slo Aston Villa tilbake med 2-1-seier hjemme mot Tottenham. Kjemper for plass i Europa, og skal da helst ha med seg poeng fra Anfield. Var ubeseiret i fem strake bortekamper, før de nevnte 0-1-tapene ødela statistikken. Røk 1-3 hjemme mot Liverpool i desember. Philippe Coutinho og Jed Steer er skadet.

  Wolverhampton – Everton

  Molineux
  Lørdag 16.00

  Wolves fikk som forventet ikke med seg noe som helst fra Old Trafford. Ulvene er i stand til å ta poeng fra absolutt alle hjemme på Molineux, men borteformen har spesielt denne sesongen vært ussel. Bare to seirer og hele elleve tap er notert fra første 18 reiser. Siste fire hjemmekamper er vunnet uten baklengsmål. Chiquinho og Sasa Kalajdzic er skadet. Boubacar Traore er usikker.

  Premier League: Sjelden Suksess Everton Fans Premier League
  Premier League: Sjelden Suksess 10

  Everton måtte bite i gresset hjemme mot Manchester City, men den imponerende 5-1-seieren borte mot Brighton kan være hva som sikret ny kontrakt. Én seier fra siste to kamper vil fort kunne være nok, og The Toffees avslutter altså sesongen hjemme mot Bournemouth. 10 av første 18 bortekamper har gitt poeng. Andros Townsend, Ben Godfrey, Seamus Coleman og Ruben Vinagre er skadet. Vitalii Mykolenko og Dominic Calvert-Lewin er usikker.

  Nottingham Forest – Arsenal

  City Ground
  Lørdag 18.30

  Forest kjempet seg til et imponerende poeng mot Chelsea på Stamford Bridge, og fire poeng fra siste to kamper betyr at man har alt i egne hender før siste to runder. Taiwo Awoniyi står med fire fulltreffere fra sine siste to kamper, og kan være mannen som skyter skogvokterne til ny kontrakt. Giulian Biancone, Chris Wood og Dean Henderson er ute for sesongen. Willy Boly, Omar Richards, Scott McKenna, Danilo, Emmanuel Dennis, Jonjo Shelvey Gustavo Scarpa og Neco Williams er også skadet.

  Arsenal røk på fortjent 0-3-tap hjemme mot Brighton, og etter kamp uttalte kaptein Ødegaard at kampen om tittelen nok nå var tapt. Allerede denne helgen kan det altså bli avgjort, og det blir garantert enda vanskeligere å nå opp neste sesong. Slo Nottingham Forest 5-0 hjemme i oktober, men kan forvente seg hardere motstand her. Ingen har plukket flere poeng på bortebane. Mohamed Elneny, Oleksandr Zinchenko, Takehiro Tomiyasu og William Saliba er fortsatt ute. Gabriel Martinelli er i skrivende stund usikker.

  West Ham – Leeds

  London Stadium
  Søndag 14.30

  David Moyes følte seg trygg på at 37 poeng var tilstrekkelig, og valgte derfor å spare viktige spillere i 0-2-tapet mot Brentford. Alle lag bak dem på tabellen endte da også opp med tap, og plassen er dermed sikret allerede før sesongens siste hjemmekamp. Imponerte stort da Manchester United ble slått i forrige ligakamp på London Stadium. Gianluca Scamacca er skadet.

  Leeds kjempet seg til ett poeng hjemme mot Newcastle, men dette kan ha vært to poeng for lite. Patrick Bamfords straffebom kan komme til å koste dyrt. Er under streken med to kamper igjen å spille, og trolig må man ha minimum fire poeng fra seks mulige for å kunne overleve. Brendan Rodgers er av flere kandidater til å overta laget neste sesong. Fire siste bortekamper er tapt. Tyler Adams, Luis Sinisterra og Stuart Dallas er skadet. Junior Firpo er suspendert.

  Brighton – Southampton

  Amex Stadium
  Søndag 15.00

  Roberto di Zerbis menn har levert en forrykende Premier League-sesong. 1-5-tapet hjemme mot Everton var tungt å tåle, men The Seagulls slo raskt og kontant tilbake. Etter en jevnspilt førsteomgang på besøk hos Arsenal, var man etter pause klart best – og 3-0-seieren var særs fortjent. Slo Southampton 3-1 borte i desember. Jeremy Sarmiento, Solomon March, Adam Webster, Tariq Lamptey, Jakub Moder og Adam Lallana er skadet.

  Southampton endte opp med 0-2-tap hjemme mot Fulham, og dermed ble det med elleve års sammenhengende sesonger i Premier League. Rykker ned med et svært ungt lag, og dette gir håp for at man snart kan ta seg tilbake. Lagkaptein James Ward-Prowse er nok imidlertid tapt. Fire av sesongens seks seirer er plukket på bortebane. Mohamed Salisu, Armel Bella-Kotchap, Romain Perraud, Tino Livramento og Juan Larios er skadet. Che Adams er usikker.

  Manchester City – Chelsea

  Etihad
  Søndag 17.00

  Etter elleve strake seirer har Manchester City stø kurs mot atter en Premier League-tittel, og sågar sjelden trippel. Én seier fra siste tre kamper er hva som skal til for å forsvare ligatittelen, og allerede i denne runden kan det bli avgjort. 16 av 18 hjemmekamper er vunnet, med formidable 59 scorede mål. Nathan Ake er eneste skadebekymring.

  Erling Haaland
  Premier League: Sjelden Suksess 11

  Chelsea er Premier Leagues desidert største skuffelse for sesongen, og det til tross for å ha brukt mer penger enn noen andre på nye spillere. Måtte nøye seg med ett poeng fra hjemmekampen mot Nottingham Forest, ender på nedre halvdel, og fansen venter nå bare på at Mauricio Pochettino skal bli presentert som ny manager. Den tidligere Tottenham-bossen vil umiddelbart kreve ytterligere spillerkjøp. Reece James, Mateo Kovacic, Marc Cucurella, Armando Broja, Ben Chilwell, Mason Mount og Kalidou Koulibaly er skadet.

  Newcastle – Leicester

  St. James’ Park
  Mandag 21.00

  Callum Wilson har slitt med skader, og vært ut- og inn av laget denne sesongen. Likevel er han mestscorende Newcastle-spiller i Premier League på 20 år (Alan Shearer), og en av flere årsaker til at den nyrike klubben kan ende opp med Champions League neste sesong. Totalt 5-0 over to tidligere kamper mot Leicester denne sesongen. Jamaal Lascelles, Sean Longstaff, Matt Ritchie, Emil Krafth og Ryan Fraser er skadet.

  James Maddison, Leicester
  Takker For Seg_ James Maddison Tippes Å Forlate Leicester – Nedrykk Eller Ei

  Leicester har hatt matchballer nok, men egentlig aldri vært i nærheten av å ta vare på dem. Pinlig 3-5-tap borte mot Fulham, før det mandag endte med like fortjent 0-3-tap hjemme mot Liverpool. Én av siste 14 kamper er vunnet. Alt tyder på at laget som i løpet av de siste ti sesongene har vunnet både Premier League, FA-cup og Ligacup neste sesong må spille om poeng i The Championship. James Justin, Caglar Soyuncu, Danny Ward og Jannik Vestergaard er skadet. Ryan Bertrand er usikker.

  Odds på helgens kamper finner du her

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen