More

  Premier League: Newcastle – Leicester

  Det ligger an til å bli en skikkelig thriller på St. James’ Park i kveld. Newcastle er ett poeng fra etterlengtet Champions League-spill, mens Leicester trenger poeng for å kunne bli værende i Premier League. Helgens øvrige resultater gjør uansett at begge lag har skjebnen i egne hender.

  Mye avgjort

  Manchester City har feiret atter en Premier League-tittel, Arsenal knuser alle forhåndstips ved å bli nummer to, mens Newcastle og Manchester United står på terskelen til topp 4 og Champions League. Brighton har samtidig – for første gang i klubbhistorien – sikret seg spill i Europa League.

  I bunnen av tabellen står det klart at Southampton rykker ned, men hvem som slår følge er fortsatt usikkert. Helt sikkert er det at alle de tre nyopprykkede blir værende i toppdivisjonen. Så har bare skjedd tre ganger tidligere i Premier League-historien.

  Premier League: Newcastle – Leicester Dan Burn 1 Premier League
  Premier League: Newcastle – Leicester 2

  Premier League:
  Newcastle – Leicester


  St. James’ Park
  Mandag 21.00

  Eddie Howe og Newcastle trenger matematisk sett ett poeng for å være sikret plass i Champions League – for første gang på 20 år. Mest trolig klarer man seg med hva man allerede har. Liverpool kan komme á poeng, men Newcastle har også syv plussmål å gå på. Seier i kveld vil føre klubben opp på 72 poeng. Flere poeng har ikke klubben hanket inn siden sesongen 1995/1996. Callum Wilson (11 scoringer fra siste 10 kamper) har bidratt til at man ikke siden sesongen 2001/2002 har scoret flere Premier League-mål.

  Fem av siste seks hjemmekamper er vunnet, og de fem seirene har gitt 17 scoringer. Og i kveld skal man altså opp mot et lag som har notert åtte baklengs fra sine siste to. Bordet er dekket for Isak og Wilson.

  Skader Newcastle: Joe Willock hinket skadet av banen mot Brighton, og er ganske sikkert ferdig for sesongen. Akkurat som Emil Krafth, Jamaal Lascelles og Matt Ritchie. Ryan Fraser blir heller ikke klar i kveld, mens Joelinton, Sean Longstaff, Jacob Murphy og Kieran Trippier er usikre.

  Everton fikk bare ett poeng mot Wolves, mens Leeds tapte mot West Ham. Dette betyr at Leicester fortsatt har alt i egne hender. Med seier i kveld vil man passere begge de nevnte, og stå igjen med avsluttende hjemmekamp mot et West Ham-lag som er i full europacup-modus.

  Oppgaven høres grei ut, men Leicester har altså bare vunnet én av sine siste 14 kamper. Hvordan de da skal kunne ta full pott borte mot et høytflyvende Newcastle på et feststemt St. James’ Park er straks mer usikkert. Dean Smiths utvalgte har lenge sett døde og begravet ut, og både mot Fulham og Liverpool var man fullstendig sjanseløse. Tre siste mot Newcastle er tapt, og oddsen går ikke i revenes favør heller i kveld.

  Skader Leicester: Kelechi Iheanacho antas å bli klar, mens også Kiernan Dewsbury-Hall kan rekke kveldens kamp. James Justin, Caglar Soyuncu og Jannik Vestergaard er ute.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen