More

  3 Premier League-thrillere

  Stor fotballmandag i England. Det dukes for aller siste runde i The Championship, mens det også skal avgjøres i League Two.

  I Premier League gjenstår fortsatt noen runder, men for fire lag som skal i aksjon i dag brenner det nå et blått lys. Leicester, Everton, Nottingham Forest og Southampton skal alle i aksjon, og de to sistnevnte skal sågar ut i innbyrdes oppgjør på City Ground. Southampton har seks poeng frem til trygg plass, og har intet annet valg enn å ta full pott – om det skal være noe som helst håp om å redde seg i land.

  Fokus på nedrykksstriden, men i Brighton har man nå altså siktet innstilt på Champions League. Både Newcastle og Manchester United røk søndag på nederlag, og da åpner det seg muligheter for et Seagulls-lag som har flere hengekamper på innerlomma. Det er imidlertid ikke rom for feilskjær fra De Zerbis menn.

  Dagens Premier League-kamper:

  Fulham – Leicester
  Craven Cottage
  Mandag 16.00

  De Gamle Er Eldst: Jamie Vardy Kan Skyte Leicester Til Ny Premier League-Kontrakt
  De Gamle Er Eldst: Jamie Vardy Kan Skyte Leicester Til Ny Premier League-Kontrakt

  Fulham var spillemessig på høyde med Liverpool på Anfield onsdag, men ubesluttsomhet foran mål – og fraværet av suspenderte Mitrovic – gjorde at det endte med 0-1-tap på Anfield. Tre av siste fire hjemmekamper er også tapt. Var uansett dumpekandidat før sesongens ble sparket i gang, og fortsatt flyr The Cottagers på øvre tabellhalvdel. To av siste tre mot Leicester er vunnet. 7-4-6 fra første 17 hjemme. Andreas Pereira, Layvin Kurzawa og Tim Ream er skadet, mens Mitrovic soner sin siste kamp.

  Leicester står i fare for å bli aller første klubb som i løpet av en tiårsperiode opplever å rykke opp, vinne Premier League-tittelen, og rykke ned igjen. The Foxes er imidlertid nå ubeseiret fra sine siste tre, og fortsatt er det lag bak dem som er i enda hardere vær. Skal imidlertid helst slå Fulham, da Liverpool og Newcastle er lagets neste to motstandere. Kun to poeng hentet fra siste seks bortekamper. Røk 0-1 i omvendte møte, men matchvinneren fra den kampen er nå suspendert. James Justin, Kelechi Iheanacho og Jannik Vestergaard er skadet, mens Ricardo Pereira, Ryan Bertrand og Jonny Evans er usikre.

  Brighton – Everton
  Amex Stadium
  Mandag 18.30

  Premier League: James Tarkowski Og Everton Er I Hardt Vær
  Premier League: James Tarkowski Og Everton Er I Hardt Vær

  Brighton fortsetter å imponere. Torsdag ble Manchester United slått gjennom et straffespark av Alexis Mac Allister i niende overtidsminutt. Er Liverpool med i kampen om Champions League-plass, så skal så definitivt også Brighton regnes med. Det skiller fire poeng frem til Liverpool, men Brighton har to flere kamper igjen å spille. Åtte av siste ti hjemmekamper i alle turneringer er vunnet, og i syv av de ti har laget holdt nullen. Joel Veltman, Adam Lallana, Jakub Moder og Jeremy Sarmiento er skadet, mens Evan Ferguson og Pascal Gross er usikre.

  Ender Everton opp med sitt første nedrykk på 72 år? Stadig mer tyder på det. Har bare Southampton bak seg på tabellen, og det er liten trøst i at det bare skiller ett poeng frem til trygg plass når formen er som den er. Ingen av siste syv kamper er vunnet, og nå venter altså Brighton og Manchester City. Røk 1-4 hjemme mot The Seagulls i januar, og nå har lagkaptein Seamus Coleman pådratt seg kneskade som holder ham ute for resten av sesongen. Ben Godfrey, Andros Townsend og Ruben Vinagre er også ute.

  Nottingham Forest – Southampton
  City Ground
  Mandag 21.00

  Nedrykksthriller: Steve Cooper Og Forest I Bunnoppgjør Mot Southampton
  Nedrykksthriller: Steve Cooper Og Forest I Bunnoppgjør Mot Southampton

  Det ligger Premier League-kontrakt i potten når Nottingham Forest og Southampton for første gang siden 2012 møtes til kamp om poeng på City Ground. Og det et to lag i ussel form som møtes. Forest har bare vunnet én av sine siste 13 kamper, og skogvokterne har også sluppet inn mål i alle de 13. Seieren kom imidlertid mot Brighton i forrige hjemmekamp, før man mot Brentford tapte etter avgjørende baklengsmål i fjerde overtidsminutt. Giulian Biancone, Chris Wood og Dean Henderson er ute for sesongen. Willy Boly, Omar Richards, Scott McKenna, Danilo, Gustavo Scarpa og Neco Williams er også skadet, mens Jonjo Shelvey, Brennan Johnson og Jack Colback er usikre.

  The Saints har gått ni strake siden forrige seier, og med tap her er det nok eventyret definitivt over. Brukte over 60 millioner pund på forsterkninger i januarvinduet, men nykommerne har ikke vist seg verdt pengene som ble brukt. Alt tyder på at elleve års sammenhengende Premier League-spill nå tar slutt. Fire av sesongens totalt seks seirer er hentet på bortebane. Romain Perraud, Mohamed Salisu og Juan Larios er skadet, mens Tino Livramento er tvilsom. Paul Onuachu meldes klar.

  Premier League-odds

  Brighton blir klar favoritt hjemme mot Everton, men 1,35 i H-odds mot et desperat Everton-lag blir ikke spilt. Da brukes heller noen kroner på at Forest slår Southampton, til 2,05 i odds.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen