More

  Skal det skje igjen, Northampton?  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  League Two: Opprykket ble ikke sikret i nest siste serierunde for Northampton. Nå kan det i stedet ryke i siste serierunde, som i fjor.  

  Northampton og siste serierunde

  Hvem glemmer ikke det utrolige scenarioet som skjedde på sesongens siste dag i 2021/22-sesongen mellom Northampton og Bristol Rovers? Northampton hadde opprykket i lommen da de ledet 3-0 borte mot Barrow etter halvtimen. Det endte til slutt 3-1 og et resultat som skulle være mer enn godt nok til å rykke opp. Men Bristol Rovers møtte allerede nedrykksklare Scunthorpe hjemme på Memorial Stadium og leverte en ellevill andreomgang som sikret dem 7-0 seier for bare andre gang i deres historie. Dermed var det like mange poeng som Northampton, lik målforskjell, men flere scorede mål. Bristol Rovers kunne juble for direkte opprykk samtidig som Northampton stod slukøret igjen uten å fatte hva som traff dem.  

  Ett forferdelig play off, en våt sommer og 45 kamper senere kan det samme skje igjen. For da Romoney Crichlow stanget inn 2-1 for Bradford på overtid måtte Northampton-fansen gå hjem uten opprykksfest, og med tankene på hva som skjedde syvende mai 2022 friskt i minne.  

  Heldigvis for Northampton består opprykksdramaet av kun to lag. Bradford tapte sin hengekamp onsdag kveld 2-3 borte mot Crewe og er dermed ute av kampen om direkte opprykk. Bare Stockport kan stoppe Northamptons drøm om endelig å rykke opp av League Two. Og kanskje er det også favoritter da de møter Hartlepool hjemme mens Northampton må ta turen til Tranmere under mandagens siste serierunde. Nervene er i høyspenn.  

  Play off skal sikres

  Mansfield rotet det til for seg selv i nest siste serierunde da de tapte hjemme mot Harrogate. Dermed er det tre poeng opp til Bradford, Salford og Carlisle som alle står på 75 poeng før siste serierunde. Særlig Salford har vært i trøbbel de siste ukene, men nok en gang avgjorde de på dramatisk vis i sluttminuttene. For tredje bortekamp på rad vann de 3-2 og for tredje gang på rad kom avgjørelsen på overtid. Sist gang mot Carlisle, som fort kan bli motstander i semifinalene om ting står seg. Salford avslutter sesongen hjemme mot Gillingham mens Carlisle skal på tur til et Sutton ute av form. Bradford har kontroll på play off om de ikke går på braktap hjemme mot Leyton Orient.

  Ett poeng for de alle tre vil uansett være nok til å holde Mansfield bak seg når sesongen telles opp etter 46 kamper. Så får vi se om det blir Northampton eller Stockport som ender på den kjipe fjerdeplassen.  

  Skal Det Skje Igjen, Northampton?   1005808603 1 Scaled Northampton
  Matty Lund Og Salford Kan Endelig Nå Play Off.

  93 dager fikk han

  Jody Morris fikk bare 93 dager som manager i Swindon. Med en serierunde igjen var det slutt for mannen som skulle erstatte Scott Lindsay som dro videre til Crawley i januar. Passende nok er det nettopp Lindsay som tar turen til nok en gang managerløse Swindon i siste serierunde. Mange er fortsatt irritert over måten han dro på og konsekvensene av det for laget som kjempet om play off på den tid. Nå er det bare æren å spille for i sesongens siste kamp.  

  Statistikk

  • Stevenage rykker opp for første gang siden 2010/11-sesongen.
  • Colchester har scoret 4+ mål i sine to siste kamper. Forrige gang de scoret fire+ i tre kamper på rad var i april 1986.
  • Grimsby har vunnet to hjemmekamper på rad. Forrige gang de vant tre på rad var i 2019.
  • Rochdale har scoret 45 mål denne sesongen. Det nest meste fra et nedrykkslag siden Chesterfield sine 47 i 2017/18-sesongen.
  • Crewe har tapt seks av deres syv siste bortekamper.
  • Salford har vunnet tre kamper på rad. De har ikke vunnet fire kamper på rad denne sesongen.
  • Hartlepool har scoret 51 mål denne sesongen og har med det bare scoret ni færre enn Leyton Orient som rykker opp.
  • Stockport har vunnet 22 kamper denne sesongen. Det meste fra et nyopprykket lag siden Bristol Rovers i 2015/16-sesongen.
  • Owen Moxon har flest assist i League Two denne sesongen med sine 15. Det er hans første sesong i EFL.
  • Doncaster har bare vunnet to av sine 15 siste kamper.

  Feiring stoppet luringen

  Vi spilte Leyton Orient mot Stockport da det virket som om de fortsatte festen på banen. Lite visste vi at de på årets siste hjemmekamp bare fokuserte på det som skulle skje i etterkant, og dermed ble det spill ut på forrige rundes luring. Heldigvis gikk favoritten med Crewe til 2.60 i odds inn etter at de snudde 0-1 til 2-1 i løpet av kampens ti siste minutter. Vi håper vi kan avslutte sesongen 2022/23 med en god dobbel. Vi tror Grimsby avslutter med seier mot stakkars Wimbledon og vi tror Stevenage har feiret opprykk såpass hardt at Barrow tar tre poeng mot et redusert mannskap.  

  FAVORITTEN:     

  Grimsby Town – Wimbledon  

  TIPS 

  H til 1.85 i odds hos Norsk Tipping 

     

  LURINGEN:     

  Barrow – Stevenage

  TIPS 

  H til 3.00 i odds hos Norsk Tipping  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen