More

  Premier League: Arsenal – Fulham

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Arsenal sprakk forrige sesong på oppløpet, og kastet bort muligheten til å vinne sin første Premier League-tittel siden 2004. Siden da har imidlertid Mikel Arteta og Gunners-ledelsen gjort sitt ytterste for å styrke laget ytterligere, og de har også lyktes.

  Kan hende mangler det fortsatt en utfordrer til spissplassen, og litt merkelig var det jo at man prioriterte å bruke så mange pundmillioner på enda en toppkeeper – fremfor å styrke angrepet som lider under en skadeplaget Gabriel Jesus som sliter med å finne veien til nettmaskene. For øvrig er imidlertid laget klart styrket. Og det er spesielt én nykommer som gjør den helt store forskjellen.  

  Rice… and shine 

  Arsenal-ledelsen måte grave dypt for å skaffe seg tilslaget på Declan Rice fra West Ham. Atskillige klubber var interessert i Hammers-kapteinen, men midtbanespilleren så ganske raskt at Artetas prosjekt var noe han ville bidra til. For 100 millioner pund ble Rice værende i London, og den engelske landslagsspilleren har umiddelbart bevist sin verdi. Ikke minst i mandagens tøffe bortekamp mot Crystal Palace.

  Rice kan brukes i flere posisjoner, og han var å se i flere av dem på Selhurst Park. Offensivt når Arsenal styrte, og som en viktig defensiv brikke da Palace gjennom den håpløse utvisningen av Takehiro Tomiyasu fikk avslutte kampen i overtall. Arsenal blir klart bedre med Rice, og det er også store muligheter for at Rice blir bedre i Arsenal.  

  Arsenal - Fulham
  Arsenal- Fulham_ Declan Rice Og Martin Ødegaard

  Ødegaard er fortsatt kaptein, og var den som avgjorde på straffe mot The Eagles, men Declan Rice er ingen mindre inspirasjon for sine lagkamerater.  

  Etterlengtet bredde 

  Kjøpet av Declan Rice er den største, men ikke eneste, grunnen til at Arsenal er tittelkandidat også denne sesongen. Innbytterbenken er av en kvalitet man ikke har sett siden klubbens glansdager. Mot Palace var spillere som David Raya, Gabriel, Jakub Kiwior, Oleksandr Zintsjenko, Jorginho, Emile Smith Rowe, Fábio Vieira, Reiss Nelson og Leandro Trossard alle misfornøyde med å ikke være inkludert i startelleveren.

  Flere av dem med god grunn, og i aller størst grad Leandro Trossard. Den tidligere Brighton-spilleren gjorde enormt inntrykk umiddelbart etter å ha ankommet i januar, og det er faktisk oppsiktsvekkende å se Arteta foretrekke Kai Havertz i sesongens to første kamper.  

  Benken er råsterk, og dette mens man fortsatt venter på at Gabriel Jesus skal melde seg til tjeneste etter skade, og sommerkjøpet Jurrien Timber allerede har forsvunnet ut. City kan neppe tillate seg å havne like langt bak som de gjorde forrige sesong.  

  Til alles beste

  Aleksandar Mitrovic endte opp med å velge pengene fremfor sportslige utfordringer, og umiddelbart føles det nok både bittert og surt for Fulham-fansen å miste sin toppscorer to uker ut i ny sesong. Om Fulham-ledelsen rekker å investere salgssummen før 1.september kan imidlertid tristesse snus til glede. Men da må altså pengene brukes på riktig måte, og man må jo tro klubbledelsen lenge nå har planlagt for hva som kunne skje.

  Den serbiske spissen har jo tross alt i flere måneder ymtet frempå at han kunne tenke seg pengene som tilbys av ørkenklubbene for en førtidspensjonering. Raul Jimenez ble hentet fra Wolves som en sikkerhetsventil, men det finnes ganske sikkert også en liste med håndfaste alternativer av et større kaliber enn den tidligere Wolves-angriperen.  

  Tøff lørdag 

  Lørdag var i det hele tatt en grå lørdag for Fulham. Ikke bare fikk man bekreftelsen på salget av Mitrovic, man endte også opp med å tape 0-3 hjemme mot en nabo og erkerival i form av Brentford. Fulham hadde mye ball, men gjestene på Craven Cottage hadde både flest avslutninger og de friskeste avslutterne. Og det altså til tross for at de jo fortsatt er uten Ivan Toney.

  Arsenal - Fulham
  Arsenal – Fulham: Det Ble En Tung Lørdag For Harry Wilson Og Fulham

  Et solid tankekors for Fulham, som den siste uken har blitt linket til Chelsea-ving Callum Hudson-Odoi, mens de også sies å konkurrere mot Tottenham i jakten på tidligere Stabæk-angriper Gift Orban. Lista er nok lenger enn som så, og Fulham er garantert av klubbene som vil bruke den siste uka av overgangsvinduet flittig. De nær 50 pundmillionene man mottok for 28-årige Mitrovic vil garantert få ben å gå på. Noe annet valg har tross alt ikke den stolte hovedstadsklubben.  

  Frykter for Silva 

  Tapet av Mitrovic er til å leve med. Faren er imidlertid at manager Marco Silva kan ende opp med å følge etter. Silva ble tidligere i sommer forsøkt lokket til Saudi-Arabia også han, men valgte den sportslige utfordringen han tilbys i Premier League. Silva klaget imidlertid på midlene som har vært tilgjengelig for spillerkjøp allerede før han mistet toppscoreren, og Fulham-ledelsen kan ikke tillate seg å bruke sparekniven den kommende uken.

  Den portugisiske 46-åringen vil ikke ha problemer med å skaffe seg jobb i større klubber enn Fulham, spesielt ikke etter det han presterte med klubben forrige sesong. En avgang fra Silva vil kunne bety full sportslig krise på Craven Cottage denne sesongen.   

  Avspark i hovedstadsoppgjøret tas 16.00

  Alt om helgens Premier League-runde leser du her

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen