More

  Premier League: Alt om helgens runde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Fortsatt flust med poeng å spille om i Premier League, men liten tvil om at det ser stygt ut for den nyopprykkede duoen Sheffield United og Burnley. Mens Luton Town har spilt seg varme, og i midtuka filleristet Brighton og tok plass på rett side av nedrykksstreken, står Burnley og The Blades på stedet hvil. Laget fra stålbyen har bare vunnet 2 av 22 kamper, og har ni poeng frem til trygg plass. Har spillemessig tatt steg etter managerskiftet, men virker uansett dødsdømt i toppdivisjonen. Helt som spådd før avspark i august.

  Denne helgen venter hjemmekamp mot Villa, og intet annet enn tre poeng er godt nok. Dette er nok også tiden å møte Villa på, da Emerys menn virker litt ute av det – og i midtuka også ble vippet ut av topp 4.

  Premier League
  Premier League-Runden: Sander Berge, Burnley

  Sander Berge og Burnley står med 3 seirer fra sine første 22 kamper, og to av de tre trepoengerne er hentet mot lag de møtte i Championship forrige sesong. Vincent Kompanys menn virker rett og slett å bli for lette på dette nivået. Helgens hjemmekamp mot Fulham er uansett en mulighet som bør utnyttes. Lagets tredje Premier League-seier kom tross alt mot nettopp Fulham, sågar på Craven Cottage.

  Kun tre poeng er godt nok for Arsenal

  Det er gledelig nok flere lag med i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen. Vi har måtte venne oss til at det er et «two horse race» mellom City og Liverpool, eller City og Arsenal, og da gjerne med de himmelblå som vinner til slutt. Pep Guardiolas menn er oddsfavoritter til å stikke av med pokalen også denne gang, men de skal få jobbe for seieren denne sesongen. Liverpool har virket noe nær ustoppelige, og nå spiller de røde også for sin manager – som de gjerne vil sende hjem til Tyskland med fersk Premier League-tittel på innerlomma, som takk for hjelpen gjennom mange år.

  Premier League
  Premier League-Runden_ Jürgen Klopp

  Søndag skal Klopps utvalgte ut i toppkamp mot Arsenal, men uansett resultat der er Liverpool en het tittelkandidat. For Arsenal er imidlertid søndagens batalje i hovedstaden en «vinn eller forsvinn-kamp. Luka blir rett og slett i overkant stor om gjestene tar med seg alle tre poeng hjem til Merseyside.

  Vinner som de vil

  Premier League
  Premier League-Runden: Erling Braut Haaland, City

  Manchester City har skaffet seg vanen å vinne rubb- og rake i Premier League-sesongens andre halvdel. I alle fall om de trenger poengene, og det gjør de så definitivt nå. Det finnes ikke rom for feilskjær slik tabellen ser ut nå, og feilskjær forventes da heller ikke når et helt skadefritt Manchester City besøker et Brentford-lag som står med seks tap fra sine siste syv kamper. Vel har Ivan Toneys comeback skapt offensiv optimisme, men én svale gjør ingen sommer. Ei heller på Vitality Stadium.

  Thomas Frank trenger forsterkninger i flere ledd for å kunne blande seg inn på øvre halvdel, og denne gang blir derfor jobben for dansken bare å holde nedrykksspøkelset på armlengdes avstand. Det tror vi dansken fikser, men det settes neppe nye poeng på konto denne helgen.

  Premier League-tipsene

  FAVORITTEN:
  Brentford – Man City
  TIPS
  B til 1,40 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:
  Burnley – Fulham
  TIPS
  H til 2,90 i odds hos Norsk Tipping

  Everton – Tottenham

  Goodison
  Lørdag 13.30

  Everton, Premier League
  Premier League-Runden: Seamus Coleman, Everton

  Sean Dyche og Everton er på nedrykksplass, etter at det onsdag endte målløst i oppgjlret mot Fulham på Craven Cottage. Dominic Calvert-Lewin headet i tverrliggeren, men dette er det nærmeste den profilerte spissen har vært scoring på siste 15 kamper. The Toffees er uten seier fra sine siste fem, og er målløse fra sist to før det nå venter tøffe oppgaver mot Tottenham og Manchester City.  Abdoulaye Doucoure og Dele Alli er ute, men Idrissa Gueye har returnert fra Afrika og kan gå rett inn på laget.

  Tottenham havnet onsdag under hjemme mot Brentford, men snudde til seier i dramatisk kamp – etter scoringer av Destiny Udogie, Brennan Johnson og Richarlison. James Maddison var tilbake etter skade for første gang siden 6. november, men Heung-min Son er fortsatt fraværende. Son og Yves Bissouma er fortsatt på landslagsoppdrag, men Pape Sarr er tilbake. 21 av siste 22 Premier League-kamper mot Everton har gitt poeng.

  Brighton – Crystal Palace

  Amex Stadium
  Lørdag 16.00

  Premier League-Runden
  Premier League-Runden: Billy Gilmour, Brighton

  Brighton sliter i motbakke. Etter målløse oppgjør mot West Ham og Wolves, gikk det tirsdag nesten 80 minutter før man registrerte avslutning på mål mot Luton. Da var man allerede under med 0-4, og man forlot Kenilworth Road med pinlig nederlag. To første baklengs kom før fire minutter spilt, og bare én gang i Premier League-historien har et lag vært under med to mål så raskt. James Milner, Karou Mitoma, Simon Adingra, Solly March, Joel Veltman og Julio Enciso er ute av lørdagens kamp.

  Med Eberechi Eze og Michael Olise tilbake på banen var Crystal Palace som forventet tilbake opp mot sitt beste. Havnet under hjemme mot Sheffield United, men to mål av Eze og tre målpoeng av Olise bidro til etterlengtet seier. Ny nøkkelspiller inn denne uken, når Adam Wharton hentes fra Blackburn. Cheick Doucoure og Rob Holding er skadet. Eberechi Eze er usikker etter å ha hinket halvskadet av banen mot Sheffield United. Wharton og Daniel Munoz kan debutere.

  Burnley – Fulham

  Turf Moor
  Lørdag 16.00

  Premier League: Vincent Kompany, Burnley
  Premier League-Runden: Vincent Kompany, Burnley

  Burnley sto med 1-43 i målscore fra siste tolv kamper mot Manchester City, før de denne uken ble gitt en ny mulighet. Kompany og hans menn hadde imidlertid lite lært, og allerede etter drøyt 20 minutter var kampen tapt. Onsdagens tredje baklengs var Burnleys 500. baklengsmål i Premier League. Det stinker nedrykk av dette Clarets-laget, uavhengig av resultat lørdag. Nathan Redmond, Luca Koleosho, Charlie Taylor og Jordan Beyer er skadet. Nykommerne Maxime Esteve og Lorenz Assignon står klare til å debutere.

  Fulham spiller på sitt beste jevnt med de fleste, men Marco Silvas menn har sliter med uttellingen. Står med 2-10 i målscore fra siste seks kamper, etter at det denne uken endte målløst mot Everton på Craven Cottage. Issa Diop og Raul Jimenez hinket begge skadet av banen, og duoen er usikker før avreise Burnley. Harry Wilson og Adama Traore er skadet, mens Calvin Bassey og Alex Iwobi er på landslagsoppdrag. Armando Broja er hentet på lån fra Chelsea, og kan få sin debut her.

  Newcastle – Luton

  St. James’ Park
  Lørdag 16.00

   Premier League
  Premier League-Runden: Anthony Gordon, Newcastle

  Bare tabelljumbo Sheffield United hadde før midtukerunden plukket færre poeng på bortebane enn Newcastle, og Eddie Howes menn var levnet små muligheter på besøk hos ligaens beste hjemmelag. Da viste imidlertid Newcastle seg fra sin beste side. Fabian Schär scoret to mål, mens Anthony Gordon storspilte, da det endte med 3-1-seier til gjestene på Villa Park. Nick Pope, Joelinton, Elliot Anderson, Javier Manquillo, og Matt Targett er skadet. Alexander Isak, Callum Wilson, Joe Willock og Harvey Barnes er usikre. Sandro Tonali er suspendert.

  Elijah Adebayo scoret hat trick da Luton ikke bare vant, men regelrett filleristet Brighton tirsdag. Det endte med 4-0-seier, til tross for at Rob Edwards savnet flere nøkkelspillere – og Town er dermed på rett side av nedrykksstreken. Slo Newcastle 1-0 i omvendte møte. Mads Andersen, Marvelous Nakamba, og Thomas Lockyer er skadet. Issa Kabore, Teden Mengi og Jacob Brown meldes tilbake.

  Sheffield United – Aston Villa

  Bramall Lane
  Lørdag 18.30

  Premier League
  Premier League-Runden: Cameron Archer, Sheffield United

  Ben Brereton Díaz og James McAtee sørget for at Sheffield United ledet både 1-0 og 2-1 på besøk hos Crystal Palace i midtuka. Det endte likevel med 2-3-tap på Selhurst Park, og Chris Wilders menn har før helgens runde ni poeng frem til trygg plass. Spillemessig er det fremgang, men det gjør ikke annet enn å love godt for neste sesong i The Championship. Åtte av totalt ti poeng er plukket hjemme foran egne fans. Ivo Grbic, John Egan, George Baldock, Daniel Jebbison, Max Lowe og Chris Basham er skadet. Rhian Brewster er suspendert. Mason Holgate står klar til å debutere etter overgangen fra Everton.

  Aston Villa ble overrumplet, og påført fortjent tap av Newcastle på Villa Park i midtuka. Unai Emerys menn har nå bare vunnet én av siste fem, og trenden må som snarest snus om drømmen om topp 4 skal leve videre. 1-1 i omvendte mot The Blades. Tyrone Mings og Emiliano Buendia, Jhon Duran, Lucas Digne og Pau Torres er skadet. Har fortsatt ikke tapt strake kamper i Premier League denne sesongen, og har holdt nullen i siste tre på bortebane.

  Bournemouth – Nottingham Forest

  Vitality Stadium
  Søndag 15.00

  Premier League: Dominic Solanke
  Premier League-Runden: Dominic Solanke, Bournemouth

  Bournemouth har blitt et lag det er en fornøyelse å se i aksjon, og det blir også poeng av finspillet. Tapte fortjent mot Liverpool og Tottenham, men dette er lagets eneste to nederlag fra siste elleve kamper. Tok ledelsen og var nærmest seieren da det torsdag kveld endte 1-1 på besøk hos West Ham i hovedstaden. Tyler Adams, James Hill, Max Aarons, Darren Randolph og Ryan Fredericks er skadet. Nyankomne Enes Unal venter fortsatt på arbeidstillatelse, og blir neppe klar.

  Nottingham Forest hadde svært lite ball, og tapte skuddstatistikken 9-19 da det denne uken endte med 1-2-tap hjemme mot tittelutfordrer Arsenal. Ble gitt håp da Taiwo Awoniyi reduserte, men sluttspurten kom altfor sent. Har hodet over vannet, men det skiller bare to poeng ned til nedrykksstreken. 2-2-7 fra første elleve kamper på bortebane. Serge Aurier, Ibrahim Sangare, Ola Aina, Cheikhou Kouyate og Willy Boly er alle på oppdrag i afrikamesterskapet. Sisteskansen Matz Sels venter på arbeidstillatelse, og rekker neppe kampen.

  Chelsea – Wolves

  Stamford Bridge
  Søndag 15.00

  Premier League
  Premier League-Runden: Cole Palmer, Chelsea

  Chelsea følte seg snytt for et straffespark eller to, men tapte uansett svært fortjent 1-4 på besøk hos Liverpool onsdag. Det er offensivt skoen har trykket som mest for Pochettinos menn, men på Anfield var det ekstremt mye rart som ble servert også av forsvarsspillerne. Bare velvillige stolper sto i veien for et enda større nederlag. 5-3-3 fra første 11 hjemme på Stamford Bridge. Reece James, Ben Chilwell, Robert Sanchez, Marc Cucurella, Romeo Lavia, Trevoh Chalobah og Wesley Fofana er skadet. Nicolas Jackson er tilbake.

  Wolves var under med 0-2 til pause hjemme mot Manchester United, men en vanvittig sluttspurt virket å ha gitt poeng da Pedro Neto i femte overtidsminutt utliknet til 3-3. Ulvene feiret imidlertid i overkant lenge, og to minutter senere avgjorde gjestene fra Manchester. Skadefritt, men Hee-Chan Hwang og Boubacar Traore er på landslagsoppdrag. To siste mot Chelsea er vunnet.

  Manchester United – West Ham

  Old Trafford
  Søndag 15.00

  Premier League: Alt Om Helgens Runde Rasmus Hojlund 1 Premier League
  Premier League: Alt Om Helgens Runde 14

  Marcus Rashford svarte torsdag kveld på den siste ukens hardkjør ved etter fem minutter å sende United i ledelsen mot Wolves på Molineux. Rasmus Højlund sørget for 2-0-ledelse til pause, men det ble spenning etter hvilen. Fem minutter på overtid sto det 3-3, før Kobbie Mainoo på lekkert vis satte inn seiersmålet. Anthony Martial og Mason Mount er skadet. Aaron Wan-Bissaka er usikker. Manchester United er ubeseiret fra siste 15 hjemme mot West Ham.

  Kalvin Phillips debuterte torsdag kveld for West Ham etter låneovergangen fra Manchester City, men det ble ingen debut å skrive hjem om. Landslagsspilleren var skyld i Bournemouths 1-0-scoring, og var ellers ikke spesielt synlig på en dag hvor West Ham måtte grave dypt for å beholde det ene poenget. To siste mot Manchester United er vunnet. Lucas Paquetá og Michail Antonio er skadet, men Nayef Aguerd er tilbake.

  Arsenal – Liverpool

  Emirates
  Søndag 17.30

   Premier League.
  Premier League-Runden: William Saliba, Arsenal

  Arsenal spilte ball i hatt med Nottingham Forest på City Ground i midtuken, men nok en gang endte det med nestenulykke. Måten Arsenal spiller angrepsfotball på må være særs frustrerende å følge for fansen, da det skal både broderes, bøyes og tøyes før man drister seg til en avslutning. Var lenge klart best da det endte 1-1 mot Liverpool på Anfield, og også da varte angrepene i overkant lenge. Jurrien Timber, Fabio Vieira og Thomas Partey er skadet. Takehiro Tomiyasu og Mohamed Elneny er på landslagsoppdrag.

  Darwin Nunez traff fire ganger stolpen mot Chelsea, og et av stolpetreffene kom altså fra straffespark. Det endte uansett med fortjent 4-1-seier, og overskriftene ble skrevet av Conor Bradley – som spilte til 10 på børsen og sågar bidro med både scoring og to assist. Stefan Bajcetic, Joel Matip, Mo Salah og Kostas Tsimikas er skadet. Wataru Endo er på landslagsoppdrag. Thiago er tilbake i trening, men neppe aktuell mot Arsenal.

  Brentford – Manchester City

  Gtech Community Stadium
  Mandag 21.00

  Premier League
  Premier League-Runden: Ivan Toney, Brentford

  Brentford har tapt seks av sine siste syv, og ligger faretruende langt bak i leksa på PL-tabellen. Var onsdag involvert i dramatisk kamp mot Tottenham, der man etter å ha tatt tidlig ledelse endte opp med 2-3-tap. Spillemessig fremgang, og det merkes godt at Ivan Toney er tilbake. Spissen står etter åtte måneders karantene med to scoringer fra to kamper, og det er vanskelig å se at han i det hele tatt har vært fraværende. Bryan Mbeumo, Aaron Hickey, Kevin Schade og Rico Henry er skadet. Yoane Wissa, Frank Onyeka og Saman Ghoddos spiller afrikamesterskap.

  Manchester City gjorde som forventet kort prosess med Burnley, da Julian Alvarez scoret to flotte mål på sin 24-årsdag. Kevin de Bruyne imponerte i sin andre kamp fra start etter skadefraværet, mens Haaland gjorde skuffende figur som innbytter. Pep Guardiola har ingen skader å ta hensyn til når han mandag plukker sin førsteellever.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen