More

  Premier League: 3 kamper, 3 i fare

  Langhelg, og da spres kampene i denne Premier League-runden godt utover. Lørdag er det bare 3 kamper som tar avspark, og alle inneholder lag som frykter for plassen i Premier League.

  Laget som er aller verst stilt skal imidlertid ikke i aksjon før søndag. Det kjennes på gikta at kampen om Premier League-tittelen er avgjort, og enda mer avgjort virker det at Southampton for første gang siden 2012 må belage seg på Championship-spill.

  Følelsen er at siste mulighet forsvant i torsdagens sekspoenger hjemme mot Bournemouth, der Che Adams bortdømte nettkjenning to minutter før slutt var det nærmeste man kom poeng. Det skiller nå seks poeng frem til trygg plass, og når man har gått åtte strake uten seier er det vanskelig å se hvor og når luka skal kunne tettes. Det er jo tross alt ikke Southampton som er favoritt når de denne helgen skal besøke et høytflyvende Newcastle, som er ute etter å spikre plass i neste sesongs Champions League.

  Fortsatt kamp om 4.plassen

  I alle fall på papiret. Liverpool-fansen fatter håp etter tre strake seirer og fem uten tap, og når Tottenham med en sterk andreomgang plukket poeng mot Manchester United i London. Denne helgen er et nettopp Liverpool og Tottenham som byr opp til dans på Anfield, og der er det bare en eventuell vinner som kan tørre drømme om å ta seg til 4.plass. Liverpool er ubeseiret fra siste elleve mot Spurs, og formutviklingen å dømme kan det bli dusinet fullt i løpet av denne runden.

  Premier League; Harry Kane, Tottenham
  Premier League: 3 Kamper, 3 I Fare 4

  Lørdag er det uansett bare tre kamper på menyen:

  Crystal Palace – West Ham
  Selhurst Park
  Lørdag 13.30

  Palace fikk tirsdag sitt første tap etter Roy Hodgsons comeback, da det endte med 0-2-nederlag på besøk hos Wolves på Molineux. Veteranen hentet imidlertid hjem to poeng fra sine første tolv mulige, og resultatet i ulveland betyr med stor sannsynlighet ikke annet enn at både Palace og Wolves nå har skaffet seg ny Premier League-kontrakt. Begge står med 37 poeng, og det poengantallet vil også West Ham stå med om det blir seier på Selhurst Park denne helgen.

  David Moyes raste mot dommerstand og VAR da West Ham ikke ble tildelt straffespark i sluttminuttene mot Liverpool onsdag, men West Ham tapte uansett fortjent. Råsterk 4-0-seier mot Bournemouth i forrige runde var nok også hva som skulle til for å gi fornyet status i den gjeveste divisjonen. Palace vant 2-1 da lagene møttes på London Stadium i november.

  Skader Palace: Wilfried Zaha er tilbake i full trening, og bekreftet i troppen. Joachim Andersen og Nathaniel Clyne er usikre, mens Nathan Ferguson er uaktuell.

  Skader West Ham: Gianluca Scamacca er eneste skadebekymring

  Odds fra Norsk Tipping:
  H: 2,60

  U: 3,05

  B: 2,65

  Brighton – Wolverhampton
  Amex Stadium
  Lørdag 16.00

  Brighton har satt seg selv i utmerket posisjon til å nå Europa, men midtukens 1-3-tap bort mot Nottingham Forest var en alvorlig strek i regninga. Var gode i en drøy halvtime, men tapte til slutt fortjent. Oppturen var at 18-årige Facundo Buonanotte ble gitt tillit fra start for første gang i Premier League, og takket for tilliten med å score lagets eneste mål. Etter fem strake bortekamper vender The Seagulls nå hjem til Amex Stadium, der de er ubeseiret fra sine siste tre.

  Julen Lopetegui har ikke lyktes like godt med alt i Wolves, men har er nær ved å sluttføre jobben han ble hentet inn for å gjøre; nemlig å sikre ny Premier League-kontrakt. Teoretisks ett trengs fortsatt én seier, men mest trolig var midtukens 2-0-seier hjemme mot Palace hva som skulle til. Kun to av første 16 bortekamper er vunnet, og røk 2-3 hjemme mot Brighton i november.

  Skader Brighton: Adam Lallana, Jakub Moder, Jeremy Sarmiento og Tariq Lamptey er ute. Evan Ferguson er usikker.

  Skader Wolves: Sasa Kalajdzic og Chinquinho ute, mens Boubacar Traore er usikker.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,48

  U: 4,20

  B: 6,50

  Premier League: 3 Kamper, 3 I Fare 1028821262 Premier League,Oddstips,Odds,Preview Meaning,Preview
  Premier League: 3 Kamper, 3 I Fare 5

  Brentford – Nottingham Forest
  Gtech Community Stadium
  Lørdag 16.00

  For første gang på seks kamper vant Brentford, og ikke helt uventet var det et handlingslammet Chelsea det gikk utover. Slo Chelsea 4-1 på Stamford Bridge forrige sesong, mens det denne uken altså endte med 2-0-seier etter scoringer av Bryan Mbeumo og et uheldig selvmål fra Chelsea-forsvarer César Azpilicueta. Når nok ikke Europa, men forrige sesongs 13.plass blir ytterligere forbedret. 7 seirer og bare 2 tap fra første 16 hjemmekamper.

  Brennan Johnson misbrukte sitt andre straffespark for sesongen, og da Brighton kort tid etter gjorde 1-0 til gjestene på City Ground virket det å gå mot et fjerde strake nederlag for Nottingham Forest. Steve Coopers menn reiste seg imidlertid på ypperlig vis. En flott snuoperasjon ga en første ligaseier siden februar, og dermed har Forest gitt seg ny mulighet til å overleve.

  Skader Brentford: Christian Norgaard, Keane Lewis-Potter, Kristoffer Ajer og Pontus Jansson er ute.

  Skader Forest: Giulian Biancone, Scott McKenna og Chris Wood mister resten av sesongen. Dean Henderson, Willy Boly, Cheikhou Kouyate, Jack Colback og Omar Richards er også skadet.

  Premier League: 3 Kamper, 3 I Fare 1028850132 Premier League,Oddstips,Odds,Preview Meaning,Preview
  Premier League: 3 Kamper, 3 I Fare 6

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,62

  U: 3,85

  B: 5,20

  Abonner på Norges eneste Sport- og spillavis. Tegn et digitalt abo, og få første måned GRATIS

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen