More

  Nytt mestermøte på Wembley

  Det dukes for muligheter for revansje når Chelsea tar den korte turen fra vestkanten av hovedstaden for å atter en gang bryne seg på Liverpool i en cupfinale på Wembley.
  Disse lagene møttes som kjent også i ligacupfinalen i februar tidligere i år, og da var det de helrøde fra Merseyside som kunne løfte pokalen til slutt etter en særdeles dramatisk straffesparkkonkurranse.
  Fullt hus
  Thomas Tuchel og kompani har ingen planer om en gjentakelse fra den februarkvelden, og Chelsea har også blitt svært godt kjent med Englands nasjonalarena de siste årene. Dette er deres sjette besøk på Wembley i anledning en cupfinale siden 2017, men historikken fra disse finalene har imidlertid ikke vært mye å skrive hjem om. Chelsea har vunnet bare én av de siste fem cupfinalene de har spilt, og det var da de gikk til topps i FA Cupen i 2018.

  Samtidig har Chelsea vunnet turneringen hele fem ganger siden sist Liverpool løftet pokalen, tilbake i 2006. Lørdagens finale blir den første med fulle tribuner siden 2019. Corona-restriksjoner gjorde at finalen i 2020 mellom Arsenal og Chelsea ble spilt bak lukkede dører, mens også forrige sesongs FA cupfest ble amputert. Bare 20 000 fikk oppleve at Leicester slo Chelsea.
  – Galskap
  Liverpool er et lag man absolutt ikke bør gjøre gale vurderinger mot, og straffer motstanderne sine knallhardt for feil som blir gjort. Men, heller ikke the Reds er maskiner. Lørdag fikk jakten på alle fire titler et solid skudd for baugen da de bare klarte 1-1 hjemme mot Tottenham. Luis Diaz reddet det ene poenget snaut 20 minutter før slutt, og selv om Villa ble slått i midtuka er drømmen om klubbens 20. ligagull langt på vei over. Liverpool-fansen har imidlertid svært mye annet å se frem til de neste ukene, og finalene kommer på rekke og rad.
  – Vi må slutte å oppføre oss som om vi kommer fra en begravelse. Jeg har opplevd mange verre ting i livet mitt enn å spille uavgjort mot Tottenham. Spillerne er skuffet akkurat nå, og det er helt greit, men vi må ikke gi opp. Se for deg at City snubler i innspurten, noe jeg ikke tror vil skje, men se for deg at det skjer, og vi klarte ikke utnytte det fordi vi ga opp. Det ville vært galskap, sier Jürgen Klopp overfor Liverpools hjemmesider.
  FA Cupen er det eneste trofeet Klopp mangler under sin tid som manager i England, og dette er også hans første finale i turneringen. De innledende sesongene på Merseyside, brukte tyskeren stort sett FA Cupen på å gi de yngre spillerne en sjanse, som ofte betød tidlige exiter. Denne sesongen har imidlertid Liverpool tatt seg hele veien til finalen, og Klopp har ingen planer om å reise tomhendt hjem fra hovedstaden.
  Chelsea må i kveldens finale klare seg uten Mateo Kovacic, mens Ngolo Kante er usikker.  Liverpool er uten Fabinho, som pådro seg en strekkskade i møtet med Villa.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen