More

  “Nye” Liverpool

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Et snaut år har passert siden Jürgen Klopp uttalte at Liverpools utvalg av midtbanespillere vanskelig kunne vært bedre. Forrige sesongs resultater talte for seg, og sesongen var da heller ikke ferdigspilt før Klopp innså at det måtte gjøres forandringer i sommer. De røde var da også raskt ute av blokkene. James Milner, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain ble alle gitt tillatelse til å finne seg ny arbeidsgiver, mens verdensmester Alexis Mac Allister og senere Dominik Szoboszlai ble hentet inn for mer enn å fylle hullene.

  Dominik Szoboszlai, Liverpool
  Nykommer: Dominik Szoboszlai

  Tre spillere med lite eller minimal spilletid ut, og to store navn inn. Så langt alt vel. Fortsatt var Liverpool på utkikk etter ytterligere én spiller til midtbanen, men med kjøpene som allerede var sluttført var det ingen bråhast med å få på plass tredjemann. Trodde man.

  Ørkenrotter

  Jordan Henderson har blitt 33 år, og er ikke lenger førstemann på tavla når Klopp presenterer sine elleve utvalgte før kamp. Han er imidlertid fortsatt klubbens kaptein, og også innehaver av kontrakt som varer i enda to år. Henderson har også skaffet seg venner utenfor både klubben og fotballen, med sin stadig uttalte støtte til lesbiske og homofile og med regnbuefarget kapteinsbind.

  Jordan Henderson Liverpool
  På Vei Bort: Jordan Henderson

  Sympatien for en mer inkluderende sport skulle snart vise seg å ikke stikke veldig dypt. Onsdag ble det nemlig meldt om enighet mellom Liverpool og Saudiarabiske Al Ettifaq, klubben som allerede har tidligere (!) Liverpool-helt Steven Gerrard som hovedtrener. Henderson skal etter all sannsynlighet nå tjene til livets opphold (og vel så det) i et land hvor lesbiske og homofile kan straffes med døden for sin legning. Ukelønn på antatte 700 000 pund trumfet menneskesyn og ære.

  De gamle Liverpool-heltene Steven Gerrard og Robbie Fowler inntok gulfstatene først, og nå får de ikke bare selskap av Henderson, men mest trolig også Fabinho. Dette betyr mer enn at Liverpool-fansen fikk noen færre helter å se opp til. Det betyr samtidig at Jürgen Klopp har fått det travelt.

  Ungt og uerfarent

  Alexis Mac Allister har allerede bevist at han mer enn takler Premier League. Den argentinske verdensmesteren var en av hovedårsakene til at Brighton i mai kunne feire plass i Europa, for aller første gang i klubbens historie. Dominik Szoboszlai har et stort navn, og er en spennende spiller som har alle tiders mulighet til å ta nye steg på Anfield. Overgangen til Premier League kan imidlertid være vanskelig, noe Liverpool er veldig godt kjent med fra sine tidligere kjøp. De to nykommerne virker begge som fornuftige kjøp, men nå ender man altså opp i solid undertall. Henderson får etter all sannsynlighet følge av Fabinho på flyet til gulfen, og sistnevnte blir klart vanskeligst å erstatte av de to.

  Ryktebørsen 20. Juli: Fabinho
  Tungt Tap: Fabinho Var Kanskje Ikke På Sitt Beste Forrige Sesong, Men Blir Uansett Vanskelig Å Erstatte

  En defensiv midtbanespiller må umiddelbart hentes inn, og det er ingen mangel på rykter om hvem som kan bli hentet. Kalvin Phillips, Romeo Lavia og Cheick Doucoure (for å nevne noen av de veldig mange som kobles) er alle i utgangspunktet kapable til å ta rollen etter Fabinho, men det klart største problemet med Liverpools midtbane nå er at brorparten av dem er nykommere. Og det allerede før vi har tatt praten om Thiago. 32-åringen er en «world beater» når skadefri og i form, men skadene kommer altså stadig hyppigere. Og fortsatt ryktes det at den teknisk briljante ballvirtuosen kan være på vei bort også han.

   Og, nei. Det er ikke bare på midten det er en blanding av nytt, ungt og uerfarent.

  Nytt på nytt i Liverpool

  James Milner, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er nevnt. I tillegg har Firmino og Fabio Carvalho reist. Og forrige sommer byttet man altså ut Sadio Mané, mens hans påtenkt langsiktige erstatter Luis Diaz – grunnet skade – knapt fikk spille fotball forrige sesong. Både Diaz, Cody Gakpo og Darwin Nunez, kanskje spesielt sistnevnte, har noe å bevise. Og nå får de altså alle atskillige nye midtbanespillere å forholde seg til.

  Darwin Nunez, Liverpool
  Mye Å Bevise: Darwin Nunez Scoret Noen Kasser, Men Har Fortsatt Langt Frem

  Utgangspunktet er ikke det enkleste for Liverpool og Klopp, når det nå bare er små uker igjen til Premier League-start. Klopp skal ikke bare hente spillere, han skal også samspille et lag. Og helst da i tide til sesongens to første bortekamper, mot Chelsea og Newcastle…

  Håpet lever

  Er det så bare for Liverpool-fansen å grave seg ned, og dra sin vanlige «neste år, bare vent til neste år»? Nei. Det er fortsatt håp, og generasjonsskiftet som nå skjer, har vært nødvendig. Problemet var bare at det kom lovlig sent, og veldig bardus. Kjøpene som tross alt allerede er gjort lover godt. Og etter hva man fikk se av Stefan Bajcetic forrige sesong, må fansen kunne tillate seg å tro at man i 18-åringen har en defensiv midtbanespiller som bør kunne regjere på Anfield i tiår fremover. Alderen, og skaden som altfor tidlig avsluttet forrige sesong, er absolutt eneste ankepunkt mot at spanjolen allerede nå tar rollen på permanent basis.

  Stefan Bajcetic, Liverpool
  FREMTIDEN: Stefan Bajcetic har en rosenrød fremtid foran seg

  Curtis Jones, som ved nyttårstider ble avskrevet av det meste av Liverpool-fans, har også bevist hvilken fantastisk spiller han kan være – om han bare gis tillit av både manager, lagkamerater OG fans. En annen som altfor raskt har blitt forkastet av Liverpool-fansen er Joe Gomez. 26-åringen har hatt en tung periode, men på sitt beste er dette spilleren som med bravur kan ta plass som både stopper og høyreback. Og med hurtigtoget Gomez inn på høyre backplass har man altså enda et alternativ på midtbanen. Trent Alexander-Arnold har for lengst bevist at han takler større oppgaver, i mer fremskutt posisjon. En nyklippet Trent inn på midtbanen er tross alt hva brorparten av Liverpool-fansen ønsker seg mest av alt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen