More

  Notts County til himmels etter 119

  Dramatikken i National League vil ingen ende ta for Notts County. Denne gang var de endelig på rett side av dramaet da de sikret seg plass i drømmefinalen.

  Reprise av ulykksalige 2022?

  Sesongen 2022 endte Notts County opp med hjemmekamp i play off. Den gang røk de ut etter utligning i mot i det 97 minutt og seiersmålet i mot i det 119 minutt for laget som senere rykket opp til League Two, Grimsby.

  Vi skrur tiden tolv måneder frem i tid og Notts County skal igjen ut i hjemmekamp i play off. Denne gangen er det en skuffende play off da de har levert en sesong som ville gitt direkte opprykk 99 av 100 ganger om det ikke var for at Wrexham var fire poeng bedre enn de elleville 107 poengene Notts County plukket.

  Den avgjørende seriefinalen var en av de mest dramatiske kampene vi har sett i 2023, og igjen var Notts County på feil side av marginene da Ben Foster reddet straffesparket som kunne gitt 3-3 hele fem minutter på overtid. Men i dag var det på rett side når de tok imot Boreham Wood i semifinalen om retten til å spille på Wembley neste helg.

  Notts County, endelig på rett side

  Boreham Wood, som tok seg til denne kampen ved å slå erkerival Barnet på tirsdag, startet oppgjøret på Meadow Lane fortreffelig. De ledet 2-0 til pause blant annet fra en sikker scoring alene med keeper fra deres toppscorer Lee Ndlovu like før hvilen. Men to minutter ut i andreomgang kom reduseringen. Aden Baldwin brente til fra 35 meter og markkryperen sneik seg inn nede ved stolperoten.

  Ruben Rodrigues fikk senere muligheten til å utlikne fra straffemerket, men Boreham Wood-keeperen som ble signert på kriselån for bare to dager siden reddet straffesparket, og med ett gikk tankene tilbake til Ben Foster og at det igjen ville gå galt for County. Og det gikk mot nok en skuffende slutt på sesongen, men i det sjette av syv tillagte minutter kom utlikningen som gav håp når Baldwin igjen var på rett plass ved å stange inn 2-2.

  Ekstraomganger ble det og den gikk mot straffesparkkonkurranse. Men som i fjor kom avgjørelsen i det 119 minutt. Denne gangen var det heldigvis Notts County som var på rett side. Jodi Jones fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren og han prøvde lykken. Ballen gikk i nettet og Meadow Lane gikk av hengslene. For en måte å score sitt aller første mål for klubben og sitt første mål siden oktober 2018.

  Finalemotstander etter ny dramatisk kamp

  Notts County er klar for play off-finale, og der møter de Chesterfield som senere i dag var innblandet i nok et drama da de snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Bromley. Darren Oldaker trodde han ble matchvinner da han gav hjemmelaget ledelsen med ti minutter igjen på klokka, men Bromley, som også var blitt redusert til ti spillere utlignet i det 99 minutt da Michael Cheek fikk stå ulogisk alene på femmeteren.

  Med ti mann gjorde de det ikke enklere for seg selv da de gav vekk ballen til årets spiller i Chesterfield, Liam Mandeville. Han takket og bukket for gavepakken og tok seg enkelt inn i feltet før han banket inn 3-2 og med det sendte han Chesterfield til finalen.

  Dermed er siste hinderet for Notts County den gamle ringreven Paul Cook som tidligere har vært manager for blant andre Ipswich og Portsmouth.

  Notts County-manager Luke Williams uttalte skepsis til nok en cupkamp da han pratet med lokalavisen etter dagens seier.

  Finalen går uansett lørdag 13 mai kl 16.30. Alt om det oppgjøret før du på Tipsbladet.no

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen