More

  Norges nye hærfører

  Mens landslagets nye kaptein, Martin Ødegaard, gjemte seg og spilte støttepasninger, tok midtbanekollega Morten Thorsby over kommandoen i kampen mot Montenegro. Sampdoria-profilen taklet, sentret og duellerte seg til fast plass på Ståle Solbakkens “nye” Norge. Noe annet vil være ubegripelig.
  I kjølvannet av fiaskoen mot Tyrkia, ble det ropt høyt etter lederskikkelser på det norske laget. Dævenskap og kynisme ble etterlyst. Morten Thorsby er en strålende representant for nettopp det. Da han en sjelden gang var uoppmerksom og mistet enkelt ballen mot Montenegro, nølte han ikke med å lage frispark umiddelbart og sørge for at feilen ikke fikk konsekvenser. Jeg håper Thorsbys lagkamerater tok notater av den lille episoden, for det er akkurat den typen oppførsel og karakter vi trenger på banen. Vi kommer oss ikke til VM ved å gå julebukk for hver motstander vi møter.
  Det vet selvfølgelig Ståle Solbakken, landslagssjefen som stod opp fra de døde for nesten nøyaktig 20 år siden. At 53-åringene har vært ute en vinternatt før, vet alle. Han har vært med i store mesterskap som landslagsspiller, og han nølte ikke med å fyre tilbake mot Pep Guardiola da Solbakkens FC København klarte 1-1 mot mektige Barcelona i 2010. Landslagssjefen backer ikke for noen, og han trenger spillere som heller ikke gjør det.
  Enter Morten Thorsby. Den lysluggede midtbanespilleren som gikk gradene ved NTG Bærum er kanskje ikke det du forventer deg av din typiske midtbanekriger. Etter snart to år i Serie A, har han imidlertid plukket opp en hel haug med triks, og ikke minst trent seg til å få fysikken en toppmoderne midtbanespiller behøver. Sjefen hans, Claudio Ranieri, kaller han bare “soldaten”, og er en av de første spillerne veteranen tar ut i startoppstillingen sin. “Thorsby er en gullgutt” har Ranieri sagt.
  Når Ståle Solbakken har alle midtbanespillerne sine tilgjengelig igjen, har han et luksusproblem. Sander Berge, Martin Ødegaard, Patrick Berg, Mathias Normann og Morten Thorsby. Det er ganske enkelt ikke plass til alle på banen samtidig, med mindre du heter Lars Lagerbäck. Morten Thorsby bør imidlertid ha sneket kraftig i køen etter oppvisningen mot Montengro, og spilt seg til fast plass på landslaget. Ståle Solbakken har funnet landslagets nye hærfører.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen