More

  Norges mest undervurderte?

  Erling Braut Haaland har stjålet mye av overskriftene den siste uken – naturlig og fortjent nok. Det samme har Martin Ødegaard. Der Haaland spilte en en fantomkamp mot Nederland og scoret et absurd bra mål, fulgte han opp med ny fulltreffer mot Latvia. Samtidig ropes det høyere for vrakingen av Ødegaard for hver anonyme landskamp som går.
  I kveld kunne Ståle Solbakken benke landslagskapteinen og slippe unna kritikk etterpå, men han uttalte på mandagens pressekonferanse at Ødegaard ikke vil bli vraket denne gangen. Det er nærmest opplest og vedtatt at landslagssjefen kan eksperimentere med lagoppstillingen mot Gibraltar og prøve ut nye taktikker og konstellasjoner han kan få bruk for senere som landslagssjef. 
  Haaland har lagt en enorm uke bak seg, og spiller han fra start i kveld, får han en alle tiders mulighet til å pynte på hans allerede elleville scoringssnitt. Samtidig bør kanskje Martin Ødegaard få en pause fra rampelyset og følge kveldens kamp fra benkplass og starte forberedelsene på hans hjemmedebut som permanent Arsenal-spiller kommende helg. Slik blir det ikke.
  En som ikke bør starte kveldens kamp på benken, er Moi Elyounoussi. 27-åringen har vist små glimt av hva han er kapabel til med flagget på brystet, men nå er Southampton-spilleren for alvor i ferd med å slå ut i full blomst på landslaget. Han var toneangivende mot Nederland og banens beste mot Latvia.
  Elyounoussi har hatt en lang og kronglete vei mot berømmelse, men nå er den like rundt hjørnet. Hattricket hans i ligacup-triumfen mot Newport plasserte ham startelleveren i det påfølgende Premier League-oppgjøret mot Newcastle. Kantspilleren takket for tilliten ved å score 1-1-målet, og den gode følelsen tok Elyounoussi med seg til den nåværende landslagssamlingen. Nå er han i ferd med å få den respekten og anerkjennelsen han fortjener.
  I en tid der Erling Braut Haaland scorer mål på bestilling for klubb- og landslag, vil naturligvis media og oppmerksomheten gå i bane rundt den enorme jærbuens akse, men det betyr ikke at det ikke er rom for flere landslagsstjerner hos Ståle Solbakkens mannskap. Moi Elyounoussi er så definitivt på vei til å bli et fullverdig medlem av landslagssjefens stjernegalleri.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen