More

  Norge – Georgia: Vinn eller forsvinn

  NORGE – GEORGIA: Ståle Solbakkens mannskap ha tre poeng på Ullevaal i kveld.

  Norge – Georgia

  Etter 6-0 i oppkjøringskampen mot Jordan sist torsdag, skal det norske folket endelig få se Erling Braut Haalands nye hårfrisyre og Martin Ødegaards tatovering i aksjon i tellende kamp mot Georgia. Det er igjen duket for EM-kvalifisering, en kvalifisering som ikke har gått spesialt bra for Norge så langt.

  LES OGSÅ: Blance ark i Lyon

  Ståle Solbakkens utvalgte står med bare fire poeng etter tap mot Spania og Skottland og uavgjort mot nettopp Georgia. 3-1-seieren mot Kypros i juni er landslagets eneste trepoenger i EM-kvalifiseringen hittil, og om man ikke er hektet av lasset i kampen om en av de to øverste plassene i gruppa allerede, er det i alle fall nå eller aldri med tanke på om å henge med videre. Kan hende får man muligheten til å kvalifisere seg til EM via bakveien til Nations League, men i skrivende stund vil Norge ikke få den muligheten.

  Norge - Georgia
  Norge Trenger Erling Haaland På Sitt Beste I Kveld.

  Tenker ikke på Nations League

  Akkurat den muligheten fordrer at et krevende regnestykke går opp for Norge sin del, og Ståle Solbakken har ingen planer om å bruke energi på kjøkkenveien før døra til EM-kvalifiseringen er helt stengt. Det vil den bli om Georgia ikke slås i kveld.

  – Nations League-opplegget må vi bare legge dødt til vi ser det siste. Jeg kan analysere meg frem til at Israel og Finland er bestevennene vi må håpe på, men samtidig hvis Wales vinner i kveld, så ligger de tre poeng bak Tyrkia og har dem hjemme i siste og alt det der. Det er vanskelig å konkludere. Vi må vinne neste kampen for å holde liv i det. Så må vi vinne neste. Vi må først og fremst sørge for at vi er i live, sier landslagssjefen på pressekonferanse på Ullevaal.

  Hvem blir Østigårds stopperpartner?

  Men, Solbakken kunne i alle fall ta med seg mye positivt fra seieren mot Jordan forrige uke. Hele seks spillere noterte seg for sine første landslagsmål, og kampens første målscorer, debutanten Antonio Nusa, var briljant. 18-åringen fra Langhus var totalt uredd i sin første kamp med flagget på brystet, og selv om han ikke alltid lykkes med det han prøvde på, stoppet det han aldri fra å prøve igjen neste gang. Det gjenstår å se om stortalentet får fornyet tillit fra start når det står poeng på spill mot Georgia i kveld, men at Nusa har spilt seg inn i diskusjonen, bør det være liten tvil om.

  Norge - Georgia
  Vi Kåret Antonio Nusa Til Norges Beste I Sin Landslagsdebut.

  Ellers er det usikkert hvem som blir Leo Østigårds makker i midtforsvaret. Kristoffer Ajer fikk en sjelden mulighet fra start mot Jordan, og takket for tilliten med å score sitt første landslagsmål. Men, Ståle Solbakken har ofte foretrukket Stefan Strandberg ved siden av Østigård, så de to må trolig gjøre opp om den ene av to plasser i midtforsvaret.

  Verst når det gjelder

  Kveldens motstander, Georgia, fikk en god start på EM-kvalifiseringen da de holdt Norge til 1-1 i den første kampen, før de fulgte opp med 2-1-seier borte mot Kypros. Siden har det meste gått galt for georgierne. Willy Sagnols mannskap tapte oppskriftsmessig 0-2 mot Skottland i Glasgow, og forrige ukes hjemmemøte med Spania ble enda verre. Spanjolene ga seg ikke før det stod hele 1-7 på måltavla i Tbilisi, så Norge er langt i fra den eneste nasjonen med alt å spille for på Ullevaal-matta i kveld.

  Norge - Georgia
  Khvitsja Kvaratskhelia Er Georgias Desidert Viktigste Spiller.

  Både Norge og Georgia må vinne resten av kampene sine for å ha noen som helst mulighet til å ta seg til EM via kvalifiseringen. Norge har 1-1-2 etter fire kamper, mens Spania står med 2-0-1 etter sine tre. Hvis Norge vinner resten av kampene, vil Spania i det minste bli påført ytterligere ett tap, og Norge trenger da at spanjolene avgir poeng i minst én kamp til. Det skal mye til, men større fotballmirakler har hendt før. Da må man imidlertid kvitte seg med merkelappen “verst når det gjelder”.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,23
  • U 5,80
  • B 12,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen