More

  Ni i fare

  Mellom ti og tolv kamper gjenstår av sesongen, for hele ni lag som står i fare for å rykke ned fra Premier League. Tabellen er delt i to, og fra Crystal Palace på 12.plass og ned til tabelljumbo Southampton skiller usle fire poeng. Hvem må ta den tunge turen ned?

  Innspurten for de ni i faresonen:

  12.plass: Crystal Palace (28 kamper, 27 poeng)

  Palace står uten manager, og har fortsatt ikke vunnet i 2023. Har uansett alt i egne hender, når det nå venter en lang rekke kamper mot lag under dem selv på tabellen. Lagets største utfordring er å finne veien til motstanders mål. The Eagles har gått målløse av banen i fire av sine siste fem, og det er snart fire måneder siden laget maktet å score mer enn ett mål i en Premier League-kamp. Får trolig på plass en ny permanent manager i løpet av landslagspausen, men hvem erstatter Vieira? Blir det Hodgson, Rafa, Lampard eller Gerrard?

  13.plass: Wolves (28 kamper, 27 poeng)

  Ulvene har noe av samme utfordring som Palace; nemlig å score mål. Ingen i ligaen har færre fulltreffere enn Wolves. Hjemme mot Leeds maktet man for en sjelden gangs skyld to scoringer, men ikke før Leeds allerede hadde scoret tre. Har en på papiret middels tøff innspurt, og bortekampen mot Forest i neste runde kan fort vise seg å bli en nøkkel. Lang skadeliste, mens både Jonny Otto og Matheus Nunes er suspendert etter røde kort mot Leeds.

  14.plass: Leeds (27 kamper, 26 poeng)

  Leeds har plukket poeng i tre av sine siste fire, og 4-2-seieren mot Wolves ga ny selvtillit inn i laget. Har et tøft gjenstående program, men likevel alt i egne hender når de skal opp mot Palace (h), Bournemouth (b), West Ham (b) og Leicester hjemme på Elland Road. Javi Gracia virker å ha gjort den helt store forskjellen. To av fire under spanjolens ledelse er vunnet, like mange som man vant på siste 20 under annen lagledelse.

  15.plass: Everton (28 kamper, 26 poeng)

  Som i Leeds, virker også her managerskiftet å ha gjort underverker. Tre av fire hjemmekamper under Sean Dyche’ ledelse er vunnet. Lørdag kjempet man seg også til ett poeng på besøk hos Chelsea. Har fem hjemmekamper igjen å spille, mot Tottenham, Fulham, Newcastle, Manchester City og Bournemouth. Kapable til å vinne minst tre av disse, og da kan mye være gjort.

  16.plass: Nottingham Forest (27 kamper, 26 poeng)

  Skogvokternes imponerende resultater hjemme på City Ground virket lenge å bære laget til ny kontrakt. Røk imidlertid på hjemmetap mot Newcastle i helgen, da man var hemmet av en usedvanlig lang skadeliste. Håpet er at brorparten av de fraværende vil være tilbake i spill etter landslagspausen. Har fortsatt til gode å møte Wolves og Southampton hjemme, og nettopp oppgjøret mot Wolves i neste runde kan bli en nøkkel.

  17.plass: Leicester (27 kamper, 25 poeng)

  The Foxes sto med fire strake tap, før det lørdag ble tatt et poeng fra vanskelig bortekamp mot Brentford. Har scoret klart mest mål av alle lag på nedre halvdel, men står likevel med minus 27 i total målscore. Er faktis eneste lag i Europas fem største ligaer som ikke har holdt nullen en eneste gang siden VM. Prøvde mot Brighton keeperbytte, men også Daniel Iversen måte plukke ball ut av eget nett. Skadelista er lang og vond, som den ofte er i Leicester City.

  18.plass: West Ham (26 kamper, 24 poeng)

  The Hammers svinger voldsomt i prestasjonene. Slo Forest 4-0, bare for å tape med samme siffer mot Brighton i påfølgende runde. Tok ett poeng fra Villa, men måte hatt tre for å ikke gå til landslagspause på nedrykksplass. Har egentlig stall til å kjempe på øvre halvdel, men bare på papiret. Det er spesielt offensivt skoen trykker. Gianluca Scamacca har vært en fiasko, Michail Antonio er aldrende og skadeplaget, mens Danny Ings kom mer til sin rett i Villa. Bortekamp mot Manchester City i neste runde, og programmet ser totalt sett tøft ut. Forstyrres også av fortsatt spill i Europa. Har kamp (er) til gode på alle andre i nedrykksstriden.

  19.plass: Bournemouth 27 kamper, 24 poeng)

  Slo Liverpool i forrige hjemmekamp, mens man også var en hårsbredd fra poeng borte mot ligaleder Arsenal. Strake hjemmekamper mot Fulham og Brighton som første oppgaver etter pausen. Totalt elleve gjenstående kamper, og bare to av dem er mot lag i topp 6. Fortjent 0-3-tap mot Villa i forrige, i kamp hvor det nok en gang ble synlig at The Cherries sliter offensivt. Dominic Solanke har ikke scoret mål i noen av sine siste ti, og lider nå tydelig av sviktende selvtillit.

  20.plass: Southampton (28 kamper, 23 poeng)

  The Saints virket døde og begravet da de hjemme mot Tottenham var under med 1-3, med bare kvarteret igjen å spille. Slo imidlertid tilbake og sikret poeng som fikk Spurs-manager Conte til å gå bananas. Under ledelse av Ruben Selles har Southampton nå tatt poeng i fire av syv kamper. Ting tyder på at det var spanjolen som umiddelbart skulle blitt gitt nøklene til managerens kontor da Hasenhüttl forsvant, heller enn Nathan Jones. Optimismen er tilstede, men Southampton har spilt flere kamper enn alle de øvrige fem nederst på tabellen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen