More

  Newcastle – Manchester United

  Champions League-plass står på spill når Newcastle får besøk av Manchester United, i en kamp hvor begge lag har noe å revansjere. Newcastle vil ha revansj for nederlaget i den nylige ligacupfinalen på Wembley, mens gjestene fra Manchester har ett og annet å revansjere fra sin siste bortekamp i Premier League.

  En drøy måned har gått siden Newcastle kom til kort på Wembley, og de har bestått prøven siden da. Det endte med tap også på besøk hos Manchester City, men her var det først og fremst sløsing med sjanser som ødela muligheten for poeng. Og fra de to påfølgende kampene hentet Eddie Howes utvalgte full pott.

  Så, kan Newcastle da friskmeldes? Nei, ikke helt. De to nevnte trepoengerne kom hjemme mot Wolves, hvor seiersmålet ble satt ti minutter før slutt, før Alexander Isak ble matchvinner gjennom straffespark på overtid borte mot Nottingham Forest. Og før dette hadde man altså bare vunnet én ligakamp i hele 2023. Siste ti ligakamper har dessuten bare gitt totalt syv scoringer, og i helgens viktige toppkamp er hjemmelaget uten sin skadede toppscorer Miguel Almiron.

  Kamp i kampen

  Newcastle er uten sin toppscorer, og i hjemmelaget hviler da et ekstra ansvar på Alexander Isak. Den svenske landslagsspilleren både skaper rom og sjanser for medspillere, mens han også er en utpreget trussel foran mål. Det er langt mellom andre potensielle målscorer i dette Newcastle-laget nå, spesielt når Callum Wilson ikke har vært opp mot sitt beste den senere tid.

  Manchester United ankommer samtidig uten sin kanskje aller viktigste spiller. Manchester United er som to forskjellige lag, med og uten Casemiro. Også i Manchester United-laget hviler det da mye ansvar på én spiller. Marcus Rashford har så langt denne sesongen levert ni matchvinnende scoringer, flere enn noen andre i Premier League. United-spilleren måtte melde avbud til den engelske landslagstroppen, men er med i troppen til dagens kamp. Isak mot Rashford blir en kamp i kampen.

  Solid statistikk

  Manchester United har vunnet hele 14 bortekamper mot Newcastle i Premier League, flere enn mot noe annet lag. Med full pott også denne gang vil man ta nytt steg mot topp 4 og retur til Champions League, men helt i mål vil man ikke være. Det er tross alt flere utfordrere i køen. Skulle det ende med hjemmeseier på St. James’ Park vil lagene sågar bytte plass på tabellen, da Newcastles målforskjell er klart best. Og for gjestene er det en avgjørende og utmattende periode som nå venter. Manchester United er fremme i kvartfinale i Europa League, i semifinale i FA-cupen, mens det fortsatt er tøff innspurt mot en eventuell topp 4-plassering.

  Newcastle har bare Premier League å konsentrere seg om, og uansett utfall vil sesongen være en gedigen opptur fra de senere år. Ikke siden 2012 har klubben i april måned vært i posisjon til å kjempe om en plass i Europa. Heller har man kjempet en desperat kamp for å unngå nedrykk til nivå 2.

  Nye tider på St. James’ Park, og noe (penger) sier oss at dette bare er begynnelsen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen