More

  Huddersfield: Neil Warnocks høydepunkt

  Neil Warnock har gjennom fem tiår vært manager i klubber i de fleste divisjoner i England, og 74-åringen har med tiden skaffet seg rykte som opprykksspesialisten fremfor noen. Totalt kan Warnock se tilbake på managerjobb i 16 ulike klubber, og hele åtte opprykk er notert gjennom årenes løp. Et høydepunkt i karrieren kan uansett komme denne uken, og da ved å redde Huddersfield fra nedrykk.

  -Jeg jobber ikke under annet press enn hva jeg legger for meg selv. Jeg vil for all del ikke rykke ned, og skulle jeg ende opp med å redde Huddersfield vil det være min største prestasjon i min karriere, sa Neil Warnock for tre uker siden.

  Huddersfield trenger bare ett poeng fra siste to kamper, og avgjørelsen kan falle torsdag denne uken.

  Tårevåt retur

  Warnock ble i februar presentert som Huddersfield-manager for andre gang. Det var da gått 28 år siden sist han ledet klubben. 74-åringen var egentlig pensjonert, men lot seg lokke tilbake for å kunne hjelpe klubben han hadde hatt et så langvarig forhold til. Han overtok en klubb som ikke hadde vunnet i 2023, med skadeplagede spillere uten selvtillit som var på full fart ned på nivå 3. Og det mindre enn ett år etter at klubben hadde spilt play off-finale om opprykk til Premier League.

  Debuten kom mot Birmingham 18.februar, og endte med 2-1-seier.

  Neil Warnocks Tårevåte Retur Til Huddersfield Endte Godt
  Varm Velkomst: Neil Warnock Ble Varmt Mottatt, Og Svarte Med Seier Mot Birmingham

  -Jeg hadde tårer i øynene før avspark. Velkomsten tilskuerne ga meg var helt fantastisk, og måten de har tatt imot meg på gir meg fornyet tro på at jeg gjorde det rette da jeg takket ja til jobben. Vi har fortsatt en veldig tøff utfordring foran oss, men seieren i dag gir oss et løft vi virkelig trengte, sa Warnock til engels presse etter kamp.

  14 kamper gjensto å spille etter møtet med Birmingham, og 10 av de 14 motstanderne hadde tilhold i topp 10. Siden da er

  Mot gamle kjente

  At Neil Warnock møter gamle kjente på fotballbanen er ganske naturlig, tatt i betraktning mannens langvarige karriere. Torsdagens kamp mot Sheffield United blir uansett noe helt spesielt. Sheffield-fødte Warnock var manager for United i perioden 1999 til 2007, og med barndomsklubben opplevde Warnock noen av sine største både høydepunkter og nedturer. Torsdag vil poeng mot Sheffield United bety at Huddersfields Championship-kontrakt fornyes.

  Klare: Sheffield United Har Allered Rykket Opp, Men Ønsker Seg Likevel Flere Poeng
  Huddersfield: Neil Warnocks Høydepunkt 3

  Sheffield United er allerede klare for Premier League, men laget har fortsatt lyst på flere poeng. Og da for å kunne slå en klubbrekord som innehas av Warnock selv. The Blades tok 90 poeng i Championship da det i 2006 endte med opprykk, og den rekorden slås om Sheffield United vinner én av sine to gjenstående kamper. Sheffield United-boss Paul Heckingbottom har også kikkerten rettet mot flest seirer i The Championship denne sesongen. Med seier mot Huddersfield torsdag vil både Burnley og Sheffield United stå med 28 seirer fra 45 kamper.

  Uønsket Huddersfield-finale

  Huddersfield vil selv med tap torsdag ha muligheten til å redde plassen, men da i en kamp man ikke ønsker å gi betydning. Wigan og Blackpool har allerede rykket ned, og nå gjenstår bare å se hvem av Huddersfield og Reading som må ta samme tunge tur ned på nivå 3. Med Huddersfield-poeng torsdag er saken klar, men ellers vil alt bli avgjort i sesongavslutningen The John Smith’s Stadium.

  Sesongavslutningen spilles hjemme mot Reading, og da kreves poeng der for å ikke bli forbigått av The Royals. Ren nedrykksfinale er ikke noe allerede neglebitende Terriers-fans ønsker seg.

  Nedryksstriden kan bli avgjort torsdag, men den kan også ende i dramatisk sesongavslutning. På sesongens siste dag skal det også spilles om to ledige play off-plasser.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen