More

  Nederland – Norge

  Nederland – Norge
  Tirsdag kl. 20:45
  Stadion Feijenoord
  TV: TV 2
  Odds:
  H: 1,50
  U: 4,30
  B: 7,65
  Odds fra Coolbet.
  Vårt Tips: H
  Så skal det avgjøres, Norges videre VM-skjebne. Etter lørdagens dramatiske kvalifiseringskamper, er scenarioet ganske klart: Slår Norge Nederland, er man sikret i alle fall playoff. Tap eller uavgjort vil fort bety nok en exit fra et mesterskap før det i det hele tatt har begynt, selvfølgelig avhengig av hvordan tingene utspiller seg mellom Montenegro eller Tyrkia.
  Norge ankommer som kjent Rotterdam med et ferskt 0-0 mot Latvia i bagasjen. Umiddelbart etter kampslutt på Ullevaal, var spillere, trenere og supportere langt nede og hadde langt på vei akseptert var over for denne gang. Etter at Montenegro på mirakuløst vis kom tilbake fra 0-2 til 2-2 mot Nederland, kom imidlertid troen på at dette er ikke over likevel. I det aller minste har man virkelig fått noe å spille for på Stadion Feijenoord i kveld.
  For alt presset er på Nederland i kveld. Hjemmelaget har alt å tape, mens Norge har alt å vinne. Tomme tribuner og en hofteskadd Louis van Gaal har gjort til at håpet om et norsk mirakel på nederlandsk jord har vokst de siste dagene. Landslagssjef Ståle Solbakken har dessuten verdifull erfaring fra denne type kamper fra tidligere i trenerkarrieren, og har blant annet stått ansikt til ansikt med Pep Guardiola fra katalanerens glansdager i Barcelona.
  Solbakken har opptrådt rolig, men forventningsfull til kvelden i kveld, og håpet er selvsagt at roen skal smitte over på spillerne. For dette er karrierens største kamp for selv etablerte verdensstjerner, som Martin Ødegaard. Men, det samme gjelder også Nederlands verdensklassespillere, og blant annet har ikke verdens beste midtstopper, Virgil van Dijk, aldri representert Nederland i et internasjonalt mesterskap.
  Ifølge TV 2 kommer kantspilleren Ola Solbakken få sin første start med det norske flagget på brystet, og det vil trolig bety at Martin Ødegaard kommer enda lengre sentralt i banen. Nederland stiller med det meste av sine kanoner tilgjengelig, men midtstopper Stefan de Vrij er suspendert, og må dermed stå over. Det er imidlertid ingen hvem-som-helst som kommer inn i hans plass, Juventus-stjernen Matthijs de Ligt.
  Vi håper selvsagt på norsk seier, og krysser fingrene for at Ståle Solbakken drar et fotballmirakel opp av hatten. Det må imidlertid erkjennes at Nederland er ganske klare favoritter, og det er de av en grunn. Hodet sier hjemmeseier, mens hjertet sier, som alltid, norsk triumf.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen