More

  Eliteserien 2. runde: Molde i kontroll

  Molde gjeninntok tabelltoppen med kontrollert seier mot HamKam.

  Etter at Ulrik Saltnes i går headet inn 1-0-seier mot Viking, var det i dag opp til Molde å levere varene da de gjestet HamKam i kveldens hovedrunde. Med skadeutfordringer på topp, tok gjestene likevel kommandoen i oppgjøret, og styrte det meste av begivenhetene på Briskeby.

  PRØV TIPSBLADET I FIRE UKER FOR FEM KRONER

  HamKam var nære ved å ta ledelsen halvveis ut i førsteomgang, til tross for Moldes dominans, men like før pause fikk moldenserne omsider hull på byllen. Anders Hagelskjær blåste gjestene i føringen fra 20 meter, og Erling Moes mannskap gikk dermed i garderoben med ledelse. Dominansen fortsatte etter hvilen, og Kammas keeper, Markus Sandberg, hadde mer enn nok å gjøre med å holde vartene kun ett mål bak.

  Kanariene med luft under vingene

  Lillestrøm var nødt til å reise seg etter det småpinlige 2-3-tapet for nyopprykkede Kristiansund i sesongpremieren. Kanariene fikk imidlertid luft under vingene i søndagens borteoppgjør mot Haugesund. Thomas Lehne Olsen brukte bare 12 minutter på å sende romerikingene i ledelsen, og drøyt 20 minutter senere var LSK-spissen servitøren da assisterte Eric Kitolano, som doblet ledelsen for Lillestrøm med sin første scoring for klubben.

  Haugesund slet voldsomt med å spille seg til sjanser mot et kompakt LSK-forsvar, og trener Andreas Georgson kunne dermed innkassere sin første seier for Lillestrøm med nærmest perfekt gjennomført bortekamp. For Haugesund sin del ble det en aldri så liten nedtur etter overtidsseieren mot Odd i sesongpremieren.

  Godset stod imot

  Molde
  Logi Tomasson Banket Godset I Ledelse.

  I Drammen var Rosenborg fullt på høyde mot Strømsgodset og vel så det, men likevel var det drammenserne som tok ledelsen. Herman Stengels innlegg endte helt hos Logi Tomasson, som på lekkert vis blåste Godset i føringen etter drøye timen. Dermed måtte trønderne jage utligning, og satte hjemmelaget under press. Det ble imidlertid bare nesten for RBK, som etter seier mot Sandefjord i første kamp i 2024, slukøret måtte reise hjem fra Drammen med tap.

  Strømsgodset tok sin første seier etter at de røk hele 0-4 borte mot seriefavoritt Molde sist mandag, og Jørgen Isnes fikk sin første triumf for sesongen under beltet.

  Resultater Eliteserien 2. runde

  • Bodø/Glimt – Viking 1-0
  • Kristiansund – KFUM Oslo 1-1
  • HamKam – Molde 0-1
  • Haugesund – Lillestrøm 0-2
  • Sarpsborg 08 – Odd 0-1
  • Strømsgodset – Rosenborg 1-0
  • Brann – Fredrikstad kl. 19:15

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen